Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Nowy Batman - jedyny nieskorumpowany glina to czarnoskóry Gordon, a jedyny nieskorumpowany polityk to czarna pani burmistrz. Sam film zaczyna się zresztą od awantury, w trakcie której jeden z chłopaków idzie po rozum do głowy i postanawia uciec i jest on (a jakże) czarnoskóry - i to jedyny pośród całego gangu białasów ^^. Nie mówiąc nawet o kobiecie kot i jej pasji do walki z białymi, uprzywilejowanymi dupkami

Nowy Batman - jedyny nieskorumpowany glina to czarnoskóry Gordon, a jedyny nieskorumpowany polityk to czarna pani burmistrz. Sam film zaczyna się zresztą od awantury, w trakcie której jeden z chłopaków idzie po rozum do głowy i postanawia uciec i jest on (a jakże) czarnoskóry - i to jedyny pośród całego gangu białasów ^^. Nie mówiąc nawet o kobiecie kot i jej pasji do walki z białymi, uprzywilejowanymi dupkami

Tam wprost pada stwierdzenie o uprzywilejowaniu

Na koncu jeszcze te symboliczne ukazanie czarnej kobiety lidera

To nie jest propaganda

Dzięki za info.
Zaoszczędzone dwie godziny życia, będę mógł leżeć na kanapie i w spokoju dłubać w nosie :kis:

Cholera, może i ja bym się w ten weekend wybrał na tego DemonSlayera, zwłaszcza że nic innego raczej mnie nie kręci ehhh...

Man, maybe i'm lewak? To wszystko przez tendencyjne pytania :3  #latarnikwyborczy #wybory #polityka #heheszki - zuchtomek - Hejto.pl'm lewak? To wszystko przez tendencyjne pytania :3  #latarnikwyborczy #wybory #polityka #heheszki - zuchtomek - Hejto.pl

sam nie wiem, zawsze uważałem, że od mangi do hentai i bycia jakimś queer to ledwie krok, nie chce na stare lata se życia spierdolić
Coś jest na rzeczy, coś wyczuwasz :mamed:

Wczoraj sobie odświeżyłem, bo oglądałem lata świetlne temu i tylko raz.
10/10.

Słuchaj tego ostatnio zatrzymałem oko na Leona Zawodowca, i tak z ciekawości chciałem obczaić ile zdobył nagród oscary czy tam coś podobnego..
Pewnie kiedyś sprawdzałem ale wyleciało z głowy.. jak mi szczena opadła jak jak zobaczyłem oscary za rok 94..
Kurwa jaka to była konkurencja i wysyp dobrego kina w roku 94.

Przecież każdy z tych filmów jak Skazani na Shawshank, Pulp Fiction i Leaon Zawodowiec powinny zdobyć oscary i byłoby to dosyć prawdopodobne jeżeli by wyszły w podobnych latach.

Edit.

Kurła co to był za rok...
Inne produkcje..

Last edited:
Słuchaj tego ostatnio zatrzymałem oko na Leona Zawodowca, i tak z ciekawości chciałem obczaić ile zdobył nagród oscary czy tam coś podobnego..
Pewnie kiedyś sprawdzałem ale wyleciało z głowy.. jak mi szczena opadła jak jak zobaczyłem oscary za rok 94..
Kurwa jaka to była konkurencja i wysyp dobrego kina w roku 94.

Przecież każdy z tych filmów jak Skazani na Shawshank, Pulp Fiction i Leaon Zawodowiec powinny zdobyć oscary i byłoby to dosyć prawdopodobne jeżeli by wyszły w podobnych latach.

Edit.

Kurła co to był za rok...
Inne produkcje..

W tym roku mieliśmy chociażby filmowe adaptacje lilo&stich i jak wytresować smoka, czy supermana, lub fantastyczną czwórkę. Nie mówiąc o k-popowych łowczyniach demonów i teściowie 3. To nie jest taki zły rok dla kina, jakby się mogło wydawać.

A no i 3 października premiera "Friz & Wersow. Miłość w czasach online"

:beczka:

„Chcemy, by była następną Scarlett Johansson lub Natalie Portman”. Powstała pierwsza na świecie aktorka AI, a Hollywood już zapowiada bojkot​

AA1NEi1H.img

Temat wykorzystania AI w przemyśle filmowym i rozrywkowym nie cichnie. Niedawno informowaliśmy Was o tym, że dzięki nowym narzędziom Prime Video wygenerowało dubbing do kilkunastu produkcji na swojej platformie, David Fincher poprawił w Siedem błąd, który drażnił go od lat, a technologie oparte o sztuczną inteligencję dają twórcom coraz większe, niepokojące fanów, możliwości. Tymczasem firma AI Xicoia postanowiła iść jeszcze dalej i stworzyć pierwszą aktorkę AI.

Podczas festiwalu filmowego w Zurychu (vide Variety) studio Particle6 przedstawiło szerokiej publiczności swój projekt – Tilly Norwood. Właśnie tak nazwano pierwszą na świecie aktorkę AI. Elina Van der Velden, właścicielka Particle6, wyjawiła, że chce, by jej dzieło było „następną Scarlett Johansson lub Natalie Portman”.

Chcemy, by Tilly była następną Scarlett Johansson lub Natalie Portman, to nasz cel – zapowiedziała Elina Van der Velden.
Tilly Norwood jest pierwszym z wielu nadchodzących projektów studia Particle6, które zostaną ogłoszone w kolejnych miesiącach. Aktorka AI ma już nawet profile w mediach społecznościowych, a na Instagramie pochwaliła się swoją pierwszą rolą w skeczu komediowym. Reklamę zamieszczamy poniżej.

Nie mogę w to uwierzyć, to moja pierwsza rola w życiu. AI Commissioner, nowy skecz komediowy, który zgłębia przyszłość telewizji. Wyprodukowany przez genialny zespół Particle6 Productions […]. Może i jestem stworzona przez AI, ale odczuwam w tym momencie bardzo prawdziwe emocje. Nie mogę się doczekać tego, co będzie następne – przekonuje Tilly Norwood.

Elina Van der Velden w poście na LinkedIn napisała, że era aktorów AI nie nadchodzi, a „już tu jest”. Producentka twierdzi, że Tilly Norwood cieszy się dużym zainteresowaniem agencji, i przekonuje, że dla widzów nie liczy się to, czy aktorzy mają puls, lecz sama opowiadana historia.

Widzowie? Dla nich liczy się historia, a nie to, czy gwiazdy mają puls. Tilly już przyciąga zainteresowanie agencji oraz fanów.
Przypomnijmy, że jeszcze niedawno aktorzy z Hollywood protestowali przeciwko wykorzystaniu sztucznej inteligencji w filmach. Projekt studia Particle6 spotkał się więc ze sprzeciwem artystów, m.in. Melissy Barrery i Lukasa Gage’a, którzy zapowiedzieli (vide Deadline), że będą bojkotować agencje pracujące z firmami tworzącymi aktorów AI.

W sumie to jebać te aktorzyny, skoro my mamy mieć przejebane to oni też.

Dwójkę zobacz też, zajebiste.

Miałem w planie 2 oglądać ale zapytałem starej czy 1 widzieliśmy, z filmwebu mi wyszło że nie, bo od dawna staram się tam wszystko oznaczać jako obejrzane (może zapomniałem) ale w każdym razie warto było odświeżyć.

Co do 2 to zawsze są chujowsze w tym przypadku tak nie jest?
:awesome:

Miałem w planie 2 oglądać ale zapytałem starej czy 1 widzieliśmy, z filmwebu mi wyszło że nie, bo od dawna staram się tam wszystko oznaczać jako obejrzane (może zapomniałem) ale w każdym razie warto było odświeżyć.

Jak lubisz akcyjniaki lat 90, to dwójka będzie jeszcze lepsza.

Nie słuchaj ich, 2 słabsza od 1 :boystop:

Chlopaki ,stara mi wierci dziurę w brzuchu żeby iść na Friz & Wersów- byl ktoś na tym? macie moze jakiegoś torrenta z tym ?
Wyślij ją samą, ewentualnie kup bilet koleżance i niech się same tym katują, chyba że masz jakąś gierkę na telefonie :jjsmile:

Back