Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Piszecie do mnie na priv żebym zrecenzował ten film. Spoko.

1. To nie jest horror. To film z kilkoma elementami horroru.
2. Ciekawy koncept przedstawiania historii. Nie będę spojlerował. W sumie nic odkrywczego, ale zdało egzamin.
3. Ścieżka dźwiękowa to nic specjalnego a momentami zupełnie nie pasuje do scen i psuje klimat.
4. Film jest oryginalny i to trzeba mu oddać.
5. Na IMDb w gatunkach jest dark comedy I niestety jest w tym coś prawdy. Brakowało mi napięcia.

Przehajpowany film. Żaden horror. Mógłby być krótszy.

6/10

Ta scena jak staruchę gonią dzieciaki jest tak infantylna, że szkoda gadać

A wg. mnie sztos zwłaszcza że film gra na sentymencie do lat 80-tych lub 90-tych z ukazaniem amerykańskich przedmieść. A scena o której pisałeś w spojlerze mnie mega rozbawiła :fjedzia:
Eksperci jak zwykle podzieleni :antonio:

2. Ciekawy koncept przedstawiania historii. Nie będę spojlerował. W sumie nic odkrywczego, ale zdało egzamin.
3. Ścieżka dźwiękowa to nic specjalnego a momentami zupełnie nie pasuje do scen i psuje klimat.
5. Na IMDb w gatunkach jest dark comedy I niestety jest w tym coś prawdy. Brakowało mi napięcia.

6/10

Mi siadł. Polecam. Przy ostatniej filmowej posusze 7/10

6/10

Weapons to jak najbardziej horror, który po prostu bawi się i czerpie też z innych gatunków. To, że ma elementy czarnej komedii czy kryminału nie wyklucza go z bycia horrorem. Dużo współczesnych bardziej oryginalnych horrorów ciężko zaklasyfikować tylko jednym gatunkiem. Swoją drogą jeden z podgatunków wymienionych na imdb Weapons to całkiem duży spoiler według mnie.

To z Mamedem w KSW nikt się chyba aktualnie nie dogada :kawulzbani:

Bardziej jak polski Tarzan, tylko nie w dżungli, a w lesie. Jest przegryzanie gardeł i RU-CHA-NIE, czyli kolejny film z cyklu "dajmy kurwie miodu". Chłop nawet nie mówi (jak podano w trailerze), ale RU-CHA hehehe, bo chłop to ma być chłop, a nie pizda w rurkach. Chcesz PO-RU-CHAĆ, to idź kogoś zabij, a potem idź RU-CHAĆ. Prosta matematyka.

prosta jak JE-BA-NIE

Kilka fajnych ujęć.
bd0db1b5fe2cf233439a0758c5b12186.gif

Back