Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

kapitan ameryka

plusy, miałem bilet do kina za 10zl (i zmarnowałem na to coś)

minusy, cała reszta

:werdum:
Właśnie wróciłem i cóż... na nic się nie nastawiałem i tyle dostałem czyli najgorszy możliwy angaż na rolę kapitana, super hero żydówkę, CGI Hulka gorzej wykonanego niż ten z 2008 roku oraz dramę polityczną na poziomie fantazji opóźnionego 10 latka :werdum: Czekam na Thunderbolts, może tam będzie ciut lepiej chociaż i tak obawiam się jak zrujnują postać Sentrego :usunto:

Właśnie wróciłem i cóż... na nic się nie nastawiałem i tyle dostałem czyli najgorszy możliwy angaż na rolę kapitana, super hero żydówkę, CGI Hulka gorzej wykonanego niż ten z 2008 roku oraz dramę polityczną na poziomie fantazji opóźnionego 10 latka :werdum: Czekam na Thunderbolts, może tam będzie ciut lepiej chociaż i tak obawiam się jak zrujnują postać Sentrego :usunto:
Zastanawiałem się ostatnio jak można za to płacić, rozrywka wątpliwej jakości, utarte schematy socjalno-plityczne, do wyrzygu,
marvel komiksowo był spoko dopóki nie angażował się politycznie a to było już kilka dekad temu.
Pozostaje pogratulować wytrwałości. Ja te ich filmiki, pomimo, że za darmo to na przewijanym oglądam, wypowiadam się jakko stary fan komiksów marvela.

Zastanawiałem się ostatnio jak można za to płacić, rozrywka wątpliwej jakości, utarte schematy socjalno-plityczne, do wyrzygu,
marvel komiksowo był spoko dopóki nie angażował się politycznie a to było już kilka dekad temu.
Pozostaje pogratulować wytrwałości. Ja te ich filmiki, pomimo, że za darmo to na przewijanym oglądam, wypowiadam się jakko stary fan komiksów marvela.
Odpowiedź jest prosta, nie płacę za bilety do kina, jednym z moich benefitów jest taka ilość biletów że nie jestem i tak czasowo w stanie ich wszystkich wykorzystać więc też często np. rozdaje po rodzinie :fjedzia: a chodzenie na filmy marvela to pomijając sentyment i fakt że się wychowałem na komiksach to chyba takie moje guilty pleasure, tak samo z serialami marvela które już często oglądam na przewijanym.

Lepsze CGI mam na aplikacjach w telefonie niż w tym kapitanie ameryka. O co chodzi, że te filmy teraz tak niedociągają jeżeli chodzi o CGI.

Lepsze CGI mam na aplikacjach w telefonie niż w tym kapitanie ameryka. O co chodzi, że te filmy teraz tak niedociągają jeżeli chodzi o CGI.
W przypadku marvela to czas + koszty + wyjebane na widza bo i tak obejrzy (tak jak ja :kaczy:). Po co dopieszczać efekty jak to i tak niczego nie zmieni w promocji filmu, to co najlepsze się wrzuci w zapowiedź i niech się dzieje. Disney i tak nie zarabia i nie musi zarabiać na tych filmach wbrew spuszczaniu się wszystkich drama youtuberów jak Drwal. Zarabiają na gadżetach, na licencjach, na prawach do marek/postaci a filmy kinowe to tylko paliwo napędzające sprzedaż.

W przypadku marvela to czas + koszty + wyjebane na widza bo i tak obejrzy (tak jak ja :kaczy:). Po co dopieszczać efekty jak to i tak niczego nie zmieni w promocji filmu, to co najlepsze się wrzuci w zapowiedź i niech się dzieje. Disney i tak nie zarabia i nie musi zarabiać na tych filmach wbrew spuszczaniu się wszystkich drama youtuberów jak Drwal. Zarabiają na gadżetach, na licencjach, na prawach do marek/postaci a filmy kinowe to tylko paliwo napędzające sprzedaż.
No niestety jest to dziwnie zatajana prawda.

Na trailerach wygląda git w miarę, ale nie wiem co mają zrobić z Sentrym
Z tego co pamiętam, on pierdnięciem może ich zabić :fjedzia:
Zapewne klepać się będą z Voidem więc albo zrobią jakiś z dupy fortel który magicznie zadziała albo będą mu chcieli przemówić do rozsądku co w realiach komiksowych by nie miało miejsca bo zapewne by zginęli zanim ktokolwiek by się zdążył odezwać :werdum: No ale w filmie ma szanse zagrać sama relacja między aktorami/bohaterami więc może coś z tego będzie.

Szykujcie się na Jamesa Bonda, przystosowanego do "nowoczesnego odbiorcy" :pjelen: .

Tempo w którym wielkie korpo kładą łapy na kolejnych firmach (Amazon kupił MGM w 2022) jest zatrważające.

Szykujcie się na Jamesa Bonda, przystosowanego do "nowoczesnego odbiorcy" :pjelen: .

Tempo w którym wielkie korpo kładą łapy na kolejnych firmach (Amazon kupił MGM w 2022) jest zatrważające.

Oby plotki o tym zniewieściałym Aronem Taylorem Johnsonem nie były prawdą inaczej odpuszczam tą serię, a obejrzałem wszystkie od czasów Moore. Z tym gościem u sterów od razu mówię stop. Już nawet wolę męskiego, czarnego chłopa.

My name is BOND… James BOND

1740132392899.png

Yayan Ruhian (Raid) idealnie pasowałby na jednego z pięciu głównych antagonistów Fajara botanika.

RAID jeden z ostatnich dobrych filmów wysokobudżetowych obok serii John Wick w bitkę. Szkoda, że dziś ten rynek jest tak biedny, ale jak się ma obecną kadrę Hollywoodu jaką ma to nie dziwi mnie, że te filmy wymarły.

Gladiator 2. Popłuczyny po popłuczynach części pierwszej, scenariusz rodem z taniej telenoweli, słaba gra aktorska i jedno z najgorszych cgi jakie widziałem. Rekiny na poziomie smoka z polskiego wiedźmina. Nie polecam a w pierwszej części byłem zakochany. To był mój pierwszy własny film dvd na premierę PlayStation 2. Widziałem go chyba z 30 razy bo każdy znajomy chciał zobaczyć przeskok z VHS na DVD.

Wątek originu Lucjusza w tym filmie jest mistrzowski.:beczka:

Szkoda mi było czasu na ten film i obejrzałem go w 20 minut.:tysoncoffe:

Z resztą ten Lucjusz to już ta kadra Hollandowo- Chameletowa i strasznie kul mnie po oczach jako pewna postać. Zero charyzmy jest w tych obecnych aktorach Hollywood 20-30 co dają na świeczniki.

Last edited:
Gladiator 2. Popłuczyny po popłuczynach części pierwszej, scenariusz rodem z taniej telenoweli, słaba gra aktorska i jedno z najgorszych cgi jakie widziałem. Rekiny na poziomie smoka z polskiego wiedźmina. Nie polecam a w pierwszej części byłem zakochany. To był mój pierwszy własny film dvd na premierę PlayStation 2. Widziałem go chyba z 30 razy bo każdy znajomy chciał zobaczyć przeskok z VHS na DVD.
giphy.gif

Jest jakiś dobry film z Hollywoodu z ostatnich 3-4 lat, bo ja tylko Johnego Wicka ruszyłem. Z przymusu przeszedłem na seriale. Moim zdaniem dziś sto razy lepsze fabularnie i lepsza kadra gdzie dorosłe chłopy nie wyglądają jak 13 latki :tysoncoffe:

„Wygraniec” 2024

Naplus:
- szydopedau śfietnie zagrany.
- so syski
- mauo muszynuf
- caukiem niezuy Trump

Naminus:
- brywanka Trampa paskudno
- moszna byuo troche baziej rozwinonć fabue

Take 7/10

Da sie luknońć

Last edited:
Ktoś oglądał nosferatu? Warto? Ciekaw jestem Małpy, podobno wszyscy zachwycają się, ale aktualnie to recenzje filmów są takie jak w grach czyli tam gdzie poprawnosc tam będą wychwalac

Back