Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Ostatnio obejrzałem w TV :wink:
4LKug3H0fdP5PrGUJixFpAraV0s~2.jpg

✓ Nikt (2021) z Bob Odenkirk (z Breaking Bad) i Ch. Lloyd świetny w roli jego ojca...
(7,4 IMDb) czysta rozrywka z humorem
PS. Na lato 2025 r ma być kontynuacja...
sypTf28XSDoKURA3rDPhz5oZMdD~2.jpg

✓ Greenland (2020) z G. Butler, mocny dramat katastroficzny, oba filmy bardzo dobre... nawet lepsze niż myślałem.
Pewnie kinomaniacy z Cohones już je widzieli, ale jak ktoś jeszcze nie...

6.5/10

Pełna kiczu satyra na dzisiejsze czasy, opleciona całkiem dobrym aktorstwem i pokręconą fabułą, wymierzona w dzisiejsze Hollywood, ale i również (a może przede wszystkim) w dzisiejsze społeczeństwo, tak bardzo chcące "tu i teraz", że nie pamiętające o tych, którzy mają nadejść po nas i będą zbierać żniwa tego, co my dziś siejemy. Jeśli ktoś darzy jakimś sentymentem dzieła reżysera Ojca Chrzestnego czy Czasu Apokalipsy, to pewnie warto, choćby dlatego, że jest to raczej definitywne pożegnanie z wielkim ekranem Coppoli - film przyniósł bowiem katastrofalne straty (ponad 100 milionów baksów) - a zarazem jego opus magnum, które postanowił zrealizować pomimo, od samego początku, bardzo negatywnych finansowych prognoz. W jednym się z Coppolą zgodzę - dzisiejsza Ameryka posiada wszelkie cechy imperium zmierzającego ku upadkowi i może dlatego film spotkał się z takim odbiorem bo
Zrzut ekranu 2024-10-31 213925.jpg

o tym mówić.

edit:
opinie niezawodnych krytyków :mamed::
Zrzut ekranu 2024-10-31 213502.jpg

6.5/10

Pełna kiczu satyra na dzisiejsze czasy, opleciona całkiem dobrym aktorstwem i pokręconą fabułą, wymierzona w dzisiejsze Hollywood, ale i również (a może przede wszystkim) w dzisiejsze społeczeństwo, tak bardzo chcące "tu i teraz", że nie pamiętające o tych, którzy mają nadejść po nas i będą zbierać żniwa tego, co my dziś siejemy. Jeśli ktoś darzy jakimś sentymentem dzieła reżysera Ojca Chrzestnego czy Czasu Apokalipsy, to pewnie warto, choćby dlatego, że jest to raczej definitywne pożegnanie z wielkim ekranem Coppoli - film przyniósł bowiem katastrofalne straty (ponad 100 milionów baksów) - a zarazem jego opus magnum, które postanowił zrealizować pomimo, od samego początku, bardzo negatywnych finansowych prognoz. W jednym się z Coppolą zgodzę - dzisiejsza Ameryka posiada wszelkie cechy imperium zmierzającego ku upadkowi i może dlatego film spotkał się z takim odbiorem bo
View attachment 112604
o tym mówić.

edit:
opinie niezawodnych krytyków :mamed::
View attachment 112605
IMDb (5,1) 16,9k
Od 25.09...
Screenshot_2024-10-31-21-54-33-586~3.jpg

Apokalipsa Z: Początek Końca. Całkiem poprawny film o zombie, który wleciał wczoraj na prime.

Co ja właśnie obejrzałem :antonio:
Kapitalny i krwawy akcyjniak na Netflixie.

View attachment 112206
Kto zna Timo Tjahjanto ten wie, że warto w chuj. Fantastycznie nakręcony festiwal przemocy, a historia - choć prosta do bólu - potrafi zaangażować.
Obejrzy się. Pamiętam jak kiedyś poleciłeś coś podobnego, tylko, że tamto było koreańskie. I Saw the Devil chyba, gość się mścił za śmierć żony, mocny kryminał i krew się lała cały czas, tortury i zemsta top :antonio:

Obejrzy się. Pamiętam jak kiedyś poleciłeś coś podobnego, tylko, że tamto było koreańskie. I Saw the Devil chyba, gość się mścił za śmierć żony, mocny kryminał i krew się lała cały czas, tortury i zemsta top :antonio:
Widziałem diabła przeorał konkretnie. Jak chcesz coś równie dobrego, ale mocniejszego to polecam innego koreańczyka - The Chaser (2008}.

To wyżej to po prostu kawał fajnej napierdalanki, pod warunkiem jak komuś nie przeszkadza, że to kobieta bije :awesome:

Back