Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

:awesome:

Sony ładnie przeszło w stronę lewackiego spierdolenia, oby poniosło za to zasłużoną karę, już te spajdermenki z bambusem mnie drażniły (i zrobienie z bambusa głównej postaci), wstaweczki z lgbt+. Więcej silnych cip więcej lewackiego spierdolenia.
Kobieca wersja spidermena, popierdoliło kompletnie.
:beczka:
Wyobrażacie sobie całą serię o bohaterskich suczkach lejących białych frajerów?
Już nie musicie.
rondancing.gif

Już nadrobione. W sobotę kino a później biorę się za książki. Długo odwlekałem poznanie tego uniwersum ale w dobie kompletnego zjebania star warsów czas przestawić wajchę.
Tylko daj se luz, pamiętam jak przez mgłę że część książki była drętwa, a drugie pół spoko. Nie wiem tylko czy o pierwszą część chodziło. Tak czy siak specyficzna :fjedzia:

Sony ładnie przeszło w stronę lewackiego spierdolenia, oby poniosło za to zasłużoną karę, już te spajdermenki z bambusem mnie drażniły (i zrobienie z bambusa głównej postaci), wstaweczki z lgbt+. Więcej silnych cip więcej lewackiego spierdolenia.
Kobieca wersja spidermena, popierdoliło kompletnie.
:beczka:
Mi wystarczą recenzje od drwala, wole na kiblu posiedzieć i popatrzeć na pięknie zrobioną ścianę niż oglądać woke gówno bez grama fabuły...
Wyobrażacie sobie całą serię o bohaterskich suczkach lejących białych frajerów?
Już nie musicie.
rondancing.gif
Ron TOP!

ps. Ale postów najebałeś chyba było w nocy pite. :beczka:

Nie oglądałem. Nie lubię "kosmicznych" filmów. Kompletnie nie czuję takich klimatów. Widzę wasze zachwyty i zastanawiam się co was w tym tak pociąga?
Fabuła i wykreowany świat, wcześniej poznany w książkach.
:roberteyeblinking:

Nigdy nie miałem ocenionego filmu na Filmwebie na 10/10. Miałem podejście, że czekam na odpowiedni moment, kiedy poczuje, że to jest to i będę wiedział, że oglądam najlepszy tytuł w życiu.

Tak się stało dzisiaj. Ja tam znajduję wszystko, czego szukam w filmach. Diuna: Część Druga to dla mnie wizualne arcydzieło, które ciężko będzie przebić (tam każda scena jest piękna, każdy kadr to coś niesamowitego). Muzyka dopełnia klimat. Sama historia, mimo, że z książki znałem wcześniej, to tutaj siedziałem cały czas podjarany. Oglądało mi się to niesamowicie i jakby ten film trwał 10 godzin, to nie znalazłbym minuty nudy. Villeneuve to dla mnie geniusz, bo zrobił z tego filmu dzieło sztuki.

Nie ma co się rozpisywać, idźcie do kina :corn:

Nigdy nie miałem ocenionego filmu na Filmwebie na 10/10. Miałem podejście, że czekam na odpowiedni moment, kiedy poczuje, że to jest to i będę wiedział, że oglądam najlepszy tytuł w życiu.

Tak się stało dzisiaj. Ja tam znajduję wszystko, czego szukam w filmach. Diuna: Część Druga to dla mnie wizualne arcydzieło, które ciężko będzie przebić (tam każda scena jest piękna, każdy kadr to coś niesamowitego). Muzyka dopełnia klimat. Sama historia, mimo, że z książki znałem wcześniej, to tutaj siedziałem cały czas podjarany. Oglądało mi się to niesamowicie i jakby ten film trwał 10 godzin, to nie znalazłbym minuty nudy. Villeneuve to dla mnie geniusz, bo zrobił z tego filmu dzieło sztuki.

IMG_7665.jpeg

Ja w sobotę idę a jutro powtarzam pierwszą część. Szef zachęcił :frankapprove:

IMG20240302163836.jpg

Lady Ballers - polecam, dobra komedia, 6+/7. Polewka z wszystkiego - gejów, transów, woke, nawet czarnych i białych, jak za dawnych dobrych czasów.

Przez 2/3 filmu jest polew, potem trochę sentymentem grają bo dzieci przejmują kontrolę. W sumie dobrze.

Aż dziwne że to się ukazało :korwinlaugh:

Żałuje że na pierwszej Diunie nie byłem w kinie. Właśnie skończyłem oglądać. Ale to było kurwa dobre. Klimat taki że Wbity w fotel jestem.

Dwójka już w kinie będzie oglądana wiadomo. Książki w zamówieniu.

Polecam.

A teraz Szogun S1E1 (bo też w innym trmacie polecane).

:conorsalute:

Back