Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Sonny, bardzo rzadko korzystam z chomika, ale jak możesz to zapodaj link bo nie mogę znaleźć.

Jeśli jednak jest to taka sama wersja jak tutaj

http://chomikuj.pl/Agatix001/American+Pie+Zjazd+Absolwentw+(2012)+PLSUBBED.HDTS.XVID-AZMX,1680025423.avi(video)

to dla mnie jest to zwykły TS ...

Filmy staram się oglądać na TV więc tutaj zalałoby mnie ta pikselozą.

Tak, chodzi o ten.
Pewnie masz rację. Ja w sumie dawno już nie oglądałem filmów w TS'ie, ale pamiętam kiedyś obraz był w nich tragiczny. Tutaj no od biedy ujdzie

Z romansideł mój FW "mówi"

John Tucker Must Die

Girl Next Door (komedia nie ta wersja książki Ketchuma ^^)

It's Kind of a Funny Story

Click

Ugly Truth

100 Girls

Easy A

Cashback

"Walhalla rising" polecacie ? :P oglądałam już rok temu i nadal jetem pod wrażeniem tego filmu :-) Bardziej nudnego i spapranego dawno nie widziałam... poza świetnymi zdjęciami i charakteryzacją to kurna kiepsko wypadł. oczywiście różne komedyjki są o wiele gorsze, ale w swojej kategorii ten film jest po prostu zły. Motyw z mitologii sobie wzięli i próbowali przerobić wg własnej wizji, ale coś nie zaskoczyło.

Who's Your Daddy ???

A tak poważnie filmy Refna trzeba poprostu lubić, dla jednych geniusz dla drugich partacz, sam obstaję przy tej pierwszej tezie.

Wczoraj na jedynce leciał remake! Commando - Dzień D. Rosyjski film : D czekać aż się za Rambo zabiorą:-)

Mort masz coś do dziewczyn ? :-) Ja go oglądałam z 4 kumplami i żadnnemu się nie podobał tylko ja stwierdziłam, że zdjęcia i kilmat miał dobry :P Poza tym wszyscy byliśmy zawiedzeni, już się nam "Thora" się lepiej ogladało...

Jezu, rzeczywiscie "Dzien D" remake Commando, teraz rozumiem dlaczego miałem cały czas poczucie 'Deja Vu' ;) Swoją drogą kiepski był ten film... A na osłodę najlepszy moment z Commando czyli Arnie w swojej życiowej formie :D

Nera6, no jasne, nie toleruję płci przeciwnej w innym miejscu niż kuchnia, bądź łazienka. :-)

@Mort

A łóżko to co?

Mechanik: Prawo Zemsty - 7,5/10. Być może ocena troche zawyżona , ale bardzo lubię Stanhama i dobrze gra swoje role.

po co komu łóżko jest blat w kuchni :P

A oglądał ktos film "Straż Nocna" ? ja byłam pod wielkim wrażeniem po seansie, że Rosjanie tak dobry film nakręcili na miarę Hollywoodu. (pod względem efektów)

A tam od razu łóżko, jak by tak człowiek podchodził do tematu to kobiety "tolerowałby" wszędzie :]

@Mort@Hubi

Widzę, że rocksi to bardzo tolerancyjni ludzie :-)

Hubi a Mechanik: Prawo Zemsty i Prawo Zemsty to są dwa różne filmy?? Bo wiem że oglądałem ten drugi ale tam Stanham nie grał, lecz główny bohater był mechanikiem...

Jak ktoś jest niski to ma przesrane, by musiał skakać na blat, więc łóżko wygrywa. :D

@cbkrzys

Chyba inny. w Mechanik: Prawo Zemsty grał Stanham, a Mechanik to nic innego jak zabójca , nie wiem jak w tym drugim filmie.

W tym drugim to też zabójca :D Oblookałem już na filmwebie i faktycznie to są dwa różne filmy ale bardzo do siebie podobne.. Tak jakby jeden zerżnął od drugiego :P

No więc Mechanik: Prawo Zemsty to popłuczyny po Mechanicu z 1972 z Bronsonem w roli głownej, Prawo zemsty to zupełnie inny film gdzie wszystkich ciora król Leonidas, a prawdziwy i niepowtarzalny Mechanik to ten z Balem :]

God bless america-Spoko film na wieczorny relax,w sam raz do kolacji :) 6/10

Puton- w końcu obejrzałem ten klasyk i się nie zawiodłem mimo ''przezarcia'' filmami wojennymi. 7/10

The Raid - jest moc, ponad pól roku czekania na ten film i po seansie jestem zachwycony. Jako facet który wychował się na napierdalance z epoki VHS z Garym Danielsem z Michaelem Dudikoffem na czele, zawszę będę miał do tego typu kina sentyment. Zapowiadany jako "najlepszy film akcji dekady" chyba naprawdę spełnia tą rolę. Choreografia walk jest niesamowita, każdy pojedynek to uczta dla oczu, a prym wiedzie indonezyjska sztuka walki zwanej silat, której filozofia opiera się na błyskawicznym zdewastowaniu przeciwnika, w wykonaniu Iko Uwaisa robił niemałe wrażenie. Swoją drogą reżyser filmu, Garetha Evans i wspomniany wcześniej aktor nakręcili razem jeszcze jeden film - Merantau po którym Uwais został okrzyknięty przez co niektórych nową ikoną współczesnego kina kopanego. Dawno nie widziałem niczego tak dobrego i pewnie nieprędko znów zobaczę. W swjej klasie ten film nie ma sobie równych dlatego też bez wahania daję 9+/10
Panie i panowie, jeśli lubicie solidne mordobicia, okraszone świetną choreografią i doprawione szczyptą - jeśli za szczyptę uznać całą garść - brutalności i bezkompromisowości, to "The Raid" jest filmem dla was, bowiem akcja zaczyna się już w pierwszych 5 minutach i nie kończy aż do napisów końcowych. Nawet nie będę próbował wam wmawiać, że znajdziecie tutaj głębokie rysy psychologiczne bohaterów, dylematy moralne policjantów, pytania o naturę wszechświata, czy inne egzystencjalne dyrdymały. Obraz Evansa to 100 minut czystej, niczym nieskrępowanej wysokooktanowej rozrywki dla prawdziwych mężczyzn. Kobiet również, ale jedynie takich, dla których złamany paznokieć nie jest wyżyną brutalności.

Nera6 - wg mnie zaskoczyło i to bardzo. Film jest przekozacki ;]

Ktoś tam pisał,że Raid to dno, kolega wyżej pisze,że kapitalne, tak więc o gustach sie nie dyskutuje ;)

A sam Raid obejrze na pewno,po trailerach i opiniach zapowiada się znakomicie.

bad-ass-2.jpg

Po zapowiedziach myślałem,że to będzie porażka,a jak się okazało,jest to całkiem przyzwoity "VHSiak". Wytrawni fani kina,na pewno będą psioczyć,jak to oni,ale myślę,że film może w szczególności przypaść do gustu osobom pamiętającym kino akcji z vhsów :) Lekkie, proste i przyjemne, do piwka idealne :)

Back