Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Trzeci akt nie każdemu się spodoba bo jest przegadany, ale bardzo ważny dla całej biografii Oppenheimera. Mam wrażenie, że Nolan chciał go oczyścić z zarzutów przy pomocy tego filmu.
Oby wyszło na płytach. Dołącze do kolekcji. Wybieram się do kina.

Muzyka jest świetna, dialogi były wyraźnie słyszalne przynajmniej w moim kinie. Ogólnie to nagłośnienie zrobi największą różnicę w porównaniu do oglądania w domu. Cillian Murphy z Oskarem to raczej pewniak chyba, że nie dostanie bo jest biały i hetero. Pierwszy raz w filmie Nolana były cycki i to więcej niż się można było spodziewać. Gary Oldman miał zajebiste cameo, oby go Nolan zatrudnił jeszcze w większej roli.

Dźwięk to tylko kwestia tego co ma się w domu no i do jakiego kina to porównywać. Co do filmu to mam nadzieję niedługo obejrzeć.

oppie.jpg

:beczka:

Czekamy jutro na opinie IQ > 80
@pyrazgr liczę na Ciebie
:roberteyeblinking:
Jeśli ktoś liczył na film pełen fajerwerk to się mega wynudził, przy wychodzeniu z kina słyszałem jak jakaś laska mówi „myślałam że po wybuchu bomby będzie koniec filmu” :juanlaugh:
Muzyka i aktorstwo na duży plus, Cillian faworyt do Oscara, Downey jr. też dobrze wypadł. Jak to Nolan trzyma karty do samego końca.
Byłem w imaxie, jeśli ktoś ma bliżej jakieś inne kino to można iść śmiało, nie straci się zbyt wiele.

Cycki Florence Pugh:star wars:

Jeśli ktoś liczył na film pełen fajerwerk to się mega wynudził, przy wychodzeniu z kina słyszałem jak jakaś laska mówi „myślałam że po wybuchu bomby będzie koniec filmu” :juanlaugh:
Muzyka i aktorstwo na duży plus, Cillian faworyt do Oscara, Downey jr. też dobrze wypadł. Jak to Nolan trzyma karty do samego końca.
Byłem w imaxie, jeśli ktoś ma bliżej jakieś inne kino to można iść śmiało, nie straci się zbyt wiele.

Cycki Florence Pugh:star wars:

odrosty :joanawhat:

Ja to nie śledzę za bardzo jej "kariery", ale tam chyba dobra odklejka poszła od momentu jak zarobiła trochę dolarów i morda stała się rozpoznawalna.
no ja akurat kompletnie nie wiem co to za jedna tylko nazwisko + naked wpisałem w google (żeby sprawdzić czym @pyrazgr tak się zachwyca) i po wynikach mogę tylko stwierdzić "spieszcie się kochać kobiety; tak szybko się starzeją".

P.S. ale deepfake są fajne :)

no ja akurat kompletnie nie wiem co to za jedna tylko nazwisko + naked wpisałem w google (żeby sprawdzić czym @pyrazgr tak się zachwyca) i po wynikach mogę tylko stwierdzić "spieszcie się kochać kobiety; tak szybko się starzeją".

P.S. ale deepfake są fajne :)
Masz 100% racje, kiedyś wydawała się lepsza teraz to dramat, szkoda strzępić ryja.:siara:
A krótkie włosy ma bo chyba do Diuny 2 się zgoliła na łyso.

Typ wali od dłuższego czasu w jajko za garażem i wybrzydza cyckami:jarolaugh:

Margot Robbie też byś pewnie pogardził bo ma „odrosty”?:beczka:

ta starzejąca się kwoka Ci się podoba? Przecież ona wygląda jak typowa karyna co alimenty ciągnie, bo ona jest postępowa i żaden facet nie będzie jej ograniczał
View attachment 72862
Również nie przepadam za tą "przy"tłuszczoną wywłoką. Nie dość, że mocno przeciętne to prosię to jeszcze zjebanie umysłowe. Zresztą nawet w filmach wyjątkowo drażniąca.

Edit: widzę, że sadła zrzuciła.
Niektórzy to chyba zachwycają się każdą aktorką, bo jest sławna i nagle atrakcja x10.

Guy Ritchie's The Covenant z 2023 z Jakem Gyllenhaalem.

Na pewno jeden z najlepszych filmów Ritchiego. I jeden z najlepszych wojennych akcyjniaków ostatnich lat. Rok 2018 Afganistan. Specjalna jednostka us army do szukania talibów montujących bombki. Czy może po prostu owych materiałów wybuchowych. Teatr dwóch aktorów Jake i jego afganski tłumacz. Według wielu ten drugi skradł show.

To męskie kino w najlepszym tego słowa znaczeniu -- dużo o honorze, zemście i powinnościach. Bez żadnych naleciałości współczesnego Hollywood. I co najważniejsze -- praktycznie udało się uniknąć patosu.

Do tego rewelacyjna realizacja. Sceny akcji świetne nakręcone. Czytelne, brutalne i z polotem. Widać na ekranie wszystkie 55 mln USD. Do obejrzenia na Prime Video.

Nadrobiliśmy z żoną w weekend Venom'a 2, nawet jako komedia wyszła z tego kupa.

Nie czas umierać kupa to potęgi n. 3h zmarnowane, może to i dobrze
że podwójne Ziobro umarło
oby więcej części nie kręcili.

Za to pozytywnie zaskoczył spider man no way home. Obok Strażników galaktyki 3 to drugi solidny film od Marvela. Dużo złoli, dużo pająków i Willem Dafoe.:antonio:

Back