Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Marsylski łącznik 9,5/10 - jeden z najlepszych filmów o tematyce gangsterskiej jaki widziałem w życiu. Pokazuje, że gangsterzy i policjanci też są ludźmi. Nawet największy czarny charakter filmu też czasem się boi, a a główny bohater musi czasem odpuścić. Sprawiedliwość nie zawsze tryumfuje. Dlatego wydaje mi się tak realistyczny w porównaniu z wieloma produkcjami hamerykańśkimi.

Jest już "Wielki mur" gdzieś do pobrania?
Mam dziś szansę ściągnąć na chatę fajną Panią, która chciała by ten film obejrzeć :star wars:

Podrzuccię najleosze thrillery wg was bo mi się już pomysły kończą

Prawo zemsty (2009)
Niepokój (2007)
Czerwony smok (2002)
Dar (2015)
No Escape (2015)
10 Cloverfield Lane (2016)
Remendium (2014)
Połączenie (2013)
Labirynt (2013)
Gra (1997)
Teoria zabijania (2009)
Ostatni dom po lewej (2009)
Ojczym (2009)
Rzeka tajemnic (2003)

jakość jakością, ale napisów PL brak...a ztym moja sobotnia gwiazda sobie nie poradzi ...
faktycznie zostaje maczuga w 3d

Cure for wellness - duży zawód. Wizualnie bez zarzutu, ale fabuła kuleje, a podczas niektórych scen nie wiedziałem czy powinienem się smiać czy spuścić wzrok z zażenowania. Zmarnowany potencjał, szkoda.

Wołyń - dałem 7/10 - film w sumie mi się spodobał, wszystko przedstawione z dbałością o szczegoly i z wlasciwym wyważeniem, ale nie mogłem dac więcej z racji charakterystycznego dla polskich superprodukcji historycznych braku wyrobienia więzi z konkretnymi postaciami poprzez nadanie im jakiejś ze tak powiem relacji z widzem - tutaj przez zbyt dużą ilośc różnych wątków chociazby to po prostu ginie w patosie przedstawionej akcji, a postacie staja się dosc papierowe. Sprawia to, ze tragedia tych ludzi staje się dla mnie czyms mniej emocjonalnym niz powinno być. Nie znaczy to oczywiscie ze same wydarzenia nie poruszają, ale raczej nie jest to wywołane sposobem przedstawienia akcji a samymi w sobie wydarzeniami, ktore zostały przedstawione, o ktorych wiemy ze wydarzyly się na prawdę a takze o tym w jaki sposob do nich doszło.

Back