Fantasy Premier League?

Edytowalem

Wybierasz na poczatku na cały sezon, co kolejkę możesz zrobić jeden darmowy transfer (jak nie zrobisz przez pieć kolejek to możesz zrobic 5 transferów) plus masz coś takiego jak dzika karta i raz na rundę możesz jej użyć i wymienić cały skład bez żadnych dodatkowych kosztów.

Wybierasz na poczatku na cały sezon, co kolejkę możesz zrobić jeden darmowy transfer (jak nie zrobisz przez pieć kolejek to możesz zrobic 5 transferów) plus masz coś takiego jak dzika karta i raz na rundę możesz jej użyć i wymienić cały skład bez żadnych dodatkowych kosztów.
A w jaki sposób uzyskuje się wynik meczu? No i kolejek jest tyle co w realu, czy gramy między sobą?

No i to są jakieś symulacje żeby był wynik czy jak?
A w jaki sposób uzyskuje się wynik meczu? No i kolejek jest tyle co w realu, czy gramy między sobą?

Nie, wynik jest brany z prawdziwego meczu. Czyli jak dzisiaj gra Liverpool z Bournemouth to jak Salah strzeli gola i zaliczy asystę to dostanie 2pkt za rozegranie meczu, 5pkt za strzelonego gola i 3pkt za asystę. A jak nic nie zrobi to dostanie tylko 2pkt za rozegrany mecz. Plus możesz dać mu opaskę kapitana to wtedy jego punkty liczą się podwójnie.

Nie, wynik jest brany z prawdziwego meczu. Czyli jak dzisiaj gra Liverpool z Bournemouth to jak Salah strzeli gola i zaliczy asystę to dostanie 2pkt za rozegranie meczu, 5pkt za strzelonego gola i 3pkt za asystę. A jak nic nie zrobi to dostanie tylko 2pkt za rozegrany mecz. Plus możesz dać mu opaskę kapitana to wtedy jego punkty liczą się podwójnie.
Aha czyli jak mój bramkarz straci bramkę to ja też tracę bramkę, ale w tej gierce nie ma wyniku, tylko punkty które uzbiera twoja 11 tak?

Aha czyli jak mój bramkarz straci bramkę to ja też tracę bramkę, ale w tej gierce nie ma wyniku, tylko punkty które uzbiera twoja 11 tak?

Tak.

Punktacja wygląda tak:

liga-fantasy-punktacja.png

Tak.

Punktacja wygląda tak:

liga-fantasy-punktacja.png
Dobra a z tych 15 zawodników, to ja wybieram pierwszą 11 czy wybieram tylko tych 15 zawodników i każdy z nich się liczy do punktacji?

No i później, jak będę chciał wymienić zawodnika i kupię nowego, to hajs mi wraca do budżetu?

Dobra a z tych 15 zawodników, to ja wybieram pierwszą 11 czy wybieram tylko tych 15 zawodników i każdy z nich się liczy do punktacji?

Wybierasz pierwszą 11, jak któryś z pierwszej 11 nie zagra to z automatu wstawia Ci rezerwowego do składu. Plus masz bonus do wyboru i raz na rundę może Ci naliczać punkty za wszystkich 15 graczy.

Wybierasz pierwszą 11, jak któryś z pierwszej 11 nie zagra to z automatu wstawia Ci rezerwowego do składu. Plus masz bonus do wyboru i raz na rundę może Ci naliczać punkty za wszystkich 15 graczy.
Jak będę miał więcej czasu to zobaczę jak to wygląda i może zagram, bo to trochę pomieszanie z poplątaniem ale dość ciekawe.

Wolałbym coś takiego z ekstraklasą xD

Jak będę miał więcej czasu to zobaczę jak to wygląda i może zagram, bo to trochę pomieszanie z poplątaniem ale dość ciekawe.

Wolałbym coś takiego z ekstraklasą xD

Jest coś takiego, tylko nikt w to nie gra u nas chyba.

Lepiej zagrać dzisiaj już, bo o 21 zaczyna się sezon :)

Ogólnie czuje, ze popełniłem ten sam błąd co rok temu, bo zamiast zdać się na instykt to zacząłem kalkulować, czytać jakieś artykuły i porobiłem dziwne ruchy i dzisiaj już zrobiłem 4 transfery w stosunku do wyjściowego składu który sobie sam zaplanowałem wcześniej.

Last edited:
Nie przyszło, spróbowałem założyć na drugiego maila, dalej nie przychodzi, sprawdzę jeszcze koło 20, ale chuj będzie z mojej zabawy z wami bo nie mogę założyć konta.

Nie przyszło, spróbowałem założyć na drugiego maila, dalej nie przychodzi, sprawdzę jeszcze koło 20, ale chuj będzie z mojej zabawy z wami bo nie mogę założyć konta.
Nie wiem jak ci ta weryfikacja boota na cohones przeszła :usunto:

Udało się ale nie wiem czy będę w to grał na dłuższą metę, zobaczymy po 2-3 kolejkach.

Korzystacie z aplikacji PL czy w przeglądarce? No i jak mam dołączyć do jakiejś innej ligi też, żeby nie rywalizować tylko z wami, jak wy to już ogarniacie? Są jakieś ogólnodostępne ligi dla randomowych graczy? mam coś takiego.

Szkoda że to kurwa nie jest po Polsku.

Screenshot_2025-08-15-18-25-35-353_com.android.chrome.jpg

@JosueEstebanez weź przez facebooka

Last edited:
Są jakieś ogólnodostępne ligi dla randomowych graczy, mam coś takiego.
są.
nawet już do nich dołączyłeś, tak z automatu.
możesz też dołączyć do 5 lig publicznych, bez względu czy h2h, czy overall.

wszystkie inne ligi prywatne mają swoje kody, tak ja ta cohones.

aplikacja fantasy jest dobra, jak masz mało czasu przed deadline.
w przeglądarce wygląda to trochę wyraźniej i można się zagłębić.

są.
nawet już do nich dołączyłeś, tak z automatu.
możesz też dołączyć do 5 lig publicznych, bez względu czy h2h, czy overall.

wszystkie inne ligi prywatne mają swoje kody, tak ja ta cohones.

aplikacja fantasy jest dobra, jak masz mało czasu przed deadline.
w przeglądarce wygląda to trochę wyraźniej i można się zagłębić.
Dobra, dołączyłem.

Jakieś porady dla nowicjusza? Pewnie wypadałoby sprawdzać składy przed meczami czy moi zawodnicy wogole są w kadrze, to mi pierwsze do głowy przychodzi.

Kilka jakichś porad macie?
Bo tam niektórzy to już widzę po kilka sezonów w to gracie a ja dopiero pierwszy raz.

A żeby zagrać w fantasy ekstraklasa to gdzie? Też trzeba jakąś aplikacje ściągnąć?

dwie:
terminarz spotkań- jedna.
forma gracza zawsze ponad kalendarz.

tyle ci wystarczy żeby nie być ostatnim!
:wink:
Nie kumam tych rad, ale chuj tam. W skali od 1/10 jak chujowy skład zmontowałem?

Oraz co to jest H i A obok nazwiska zawodnika?

Screenshot_2025-08-15-19-12-12-617_com.pl.premierleague.jpg

Last edited:
Nie kumam tych rad, ale chuj tam. W skali od 1/10 jak chujowy skład zmontowałem?

Oraz co to jest H i A obok nazwiska zawodnika?

View attachment 128334
kapitan podwaja ci punkty.

moreno może mieć problem z minutami.
hojlund podobnie, jeżeli go zaraz nie będzie w united.

bramkarze!
dwóch drogich, to o jednego za dużo.

h i a, to mecze domowe i wyjazdowe.

bramkarze!

Pogoniłem tego ramseya, tego hojlunda też chyba się pozbędę. Dopiero tak naprawdę to poznaje i zaczynam sprawdzać o co tam chodzi.

bramkarze!

Ostateczna ocenka, teraz lepiej? Za 1.5 na allisonie co zaoszczędziłem dołożyłem na Timbera i pogoniłem tego Moreno.

Screenshot_2025-08-15-19-28-09-192_com.pl.premierleague.jpg

Jak sezon się rozpocznie ( dzisiaj) to co kolejkę będę mógł zrobić tylko jeden transfer, a nie tak jak teraz że sobie zmieniam jak chce?

Oczywiście te 100m mam wykorzystane do 0, to dobrze czy źle czy bez różnicy?

Pogoniłem tego ramseya, tego hojlunda też chyba się pozbędę. Dopiero tak naprawdę to poznaje i zaczynam sprawdzać o co tam chodzi.
ramsey jeżeli będzie regularnie grał, to na 14/15 zawodnika w składzie nie jest fatalnym wyborem.

masz taką zakładkę, jak bench boost.
wtedy punktuje cała twoja 15.
tylko taki numer możesz zrobić raz w rundzie (czyli 1-19), drugi dostaniesz po nowym roku (20-38).
także tylko dwa razy na 38 kolejek potrzebna będzie ci cała 15.

resztę kolejek możesz przejechać z 12-13 grywalnymi zawodnikami plus dwa słupy za drobne.

teraz kalendarz:
czasami jakiś mecz może wypaść z kolejki (puchar anglii, pogoda, strajk metra, zamieszki, król umrze, cokolwiek).
znaczy to tyle, że skoro jakaś ekipa nie gra w danej kolejce, to w innej będzie grała dwa mecze.
takie kolejki, to dobra okazja do bench boost.

ramsey jeżeli będzie regularnie grał, to na 14/15 zawodnika w składzie nie jest fatalnym wyborem.

masz taką zakładkę, jak bench boost.
wtedy punktuje cała twoja 15.
tylko taki numer możesz zrobić raz w rundzie (czyli 1-19), drugi dostaniesz po nowym roku (20-38).
także tylko dwa razy na 38 kolejek potrzebna będzie ci cała 15.

resztę kolejek możesz przejechać z 12-13 grywalnymi zawodnikami plus dwa słupy za drobne.

teraz kalendarz:
czasami jakiś mecz może wypaść z kolejki (puchar anglii, pogoda, strajk metra, zamieszki, król umrze, cokolwiek).
znaczy to tyle, że skoro jakaś ekipa nie gra w danej kolejce, to w innej będzie grała dwa mecze.
takie kolejki, to dobra okazja do bench boost.

Dzieki, powoli chyba do wszystkiego krok po kroku dojdę o ile mi się nie znudzi zabawa.

Nie da się mieć tego po Polsku?

Skład edytować bez transferów, mogę co mecz czy co kolejkę? Bo widzę że też jest ważne kto gra a kto siedzi na ławie. Bo jak mi np Wellbeck nastrzela bramek, a u mnie jest na ławie to nie dostanę nic :/

Dzieki, powoli chyba do wszystkiego krok po kroku dojdę o ile mi się nie znudzi zabawa.

Nie da się mieć tego po Polsku?

Skład edytować bez transferów, mogę co mecz czy co kolejkę? Bo widzę że też jest ważne kto gra a kto siedzi na ławie. Bo jak mi np Wellbeck nastrzela bramek, a u mnie jest na ławie to nie dostanę nic :/
Nie pękaj morda. Ja prawie co rok robię skład, gram przez 5 kolejek, później zapominam i do końca sezonu zostaje ta sama ekipa choćby nie wiem co się działo :beczka: W tym roku może bardziej się postaram.
Dobrze, że zadałeś te pytania, bo o niektórych aspektach sam nie miałem pojęcia.

Ostateczna ocenka, teraz lepiej? Za 1.5 na allisonie co zaoszczędziłem dołożyłem na Timbera i pogoniłem tego Moreno.

View attachment 128335

Jak sezon się rozpocznie ( dzisiaj) to co kolejkę będę mógł zrobić tylko jeden transfer, a nie tak jak teraz że sobie zmieniam jak chce?

Oczywiście te 100m mam wykorzystane do 0, to dobrze czy źle czy bez różnicy?
jeden transfer co kolejkę, ale jeżeli go nie wykorzystasz, to przechodzi na następną kolejkę.
i tak do 5, ale nie więcej.

czy wykorzystać cała kasę na start, to zależy co zamierzasz.
jeżeli założysz, że przez 3-4 kolejki skład będzie działał, to problemu nie ma, bo nazbierasz transferów.
a każdy transfer ponad limit, czyli karny transfer, to - 4 punkty.
czyli, jak przed 2 kolejką zrobisz transfer, to każdy kolejny przed ta kolejką to - 4 punkty.

dwa razy w sezonie (raz na rundę) będziesz mógł zagrać wildcard i free hit.
działa to tak, że zmieniasz sobie skład bez karnych konsekwencji.
możesz wtedy zmienić nawet całą ekipę.
tylko: wildcard działa nieodwracalnie, a free hit tylko na jedną kolejkę (potem skład wraca do pierwotnej postaci).

teraz skład, i oczywiście kalendarz!
sanchez, cucurella i guehi grają na siebie.
połowę swoich graczy defensywnych masz w jednym meczu.
jeżeli tu padną bramki po obu stronach, to może być lekki nerw.
chyba, że będzie 0-0, to wtedy są żniwa.

timber- kwestia minut na boisku, jak będzie rezerwowym, to drogi rezerwowy.
obrona arsenalu top, ale na początku kalendarz mają dość ciężki.

jeżeli timber nie pogra za dużo, to zamień go za jakiegoś grającego z 4.0, a to co zostanie z timbera wrzucisz w pomocnika z większym potencjałem ofensywnym.
reszta obrony bardzo spoko.
bardzo fajnie rotuje obrońca spurs i palace (porro i guehi), nawet do 10 kolejki.

e:
welbeck jako pierwszy rezerwowy wejdzie z automatu do składu, jeżeli ktoś z 10 graczy z pola nie zagra.
w przeciwnym razie punkty zostają na ławce.
przed każdą kolejką ustawiasz podstawową 11.

czyli jak się strona odblokuje, to będziesz mógł już knuć na kolejkę nr 2.

te 100m mam
teraz jeszcze jedno- ceny są ruchome!

jeżeli jakiś gracz stanie się strasznie popularny- jego cena będzie rosła.
i odwrotnie odnośnie nietrafionych graczy- cena będzie spadać.

tylko nie jest tak dobrze, wartość graczy spada od razu.
w górę jest trochę trudniej, bo gracz musi podrożeć o 0,2 mln żebyś na nim zarobił 0,1.

Back