Fantasy Premier League?

Trochę skomplikowane, ale ciekawe, bo jest połączone z realnym światem, a nie że symulacja komputerowa, wydaje się trochę czasochłonne, wypadałoby prześledzić składy wszystkich drużyn, tylko że na telefonie jest to trochę czasochłonne i niewygodne, ale krok po kroku myślę że to rozkminie.

Screenshot_2025-08-15-20-31-39-44_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
u mnie coś takiego

Ja zawsze grałem tak, że wszystko inwestowałem w pierwszy skład, teraz również. Ławka nie zbiera punktów. To duży błąd?

Ja zawsze grałem tak, że wszystko inwestowałem w pierwszy skład, teraz również. Ławka nie zbiera punktów. To duży błąd?
W razie kontuzji może ktoś z ławki się przydać,ale nie znam się też bo dopiero pierwszy raz będę w tym uczestniczył. Tam jest jakaś jedna liga globalna wszystkich użytkowników, czy tylko takie lokalne jak ktoś sobie stworzy własną ligę?

tak i nie.
:lol:
jeżeli masz mocny skład, nie masz kontuzji, to grająca ławka potrzebna jest do bench boost.

natomiast czy na ławie warto mieć 4 słupów?
raczej nie, bo zawsze ktoś może wypaść.
warto mieć jakiegoś grającego rezerwowego, zawsze możesz zrobić podmiankę, gdy ktoś ma ciężki mecz.

bramkarze podobnie- chociaż tutaj ludzie różnie podchodzą.
dwoma za 4,5 można rotować.

dlatego kluczowi gracze, gdy układasz skład:
grający bramkarz i obrońca lub dwóch za 4.0 mln.
Tam jest jakaś jedna liga globalna wszystkich użytkowników, czy tylko takie lokalne jak ktoś sobie stworzy własną ligę?
oba.

Dlaczego Salah ma 2 punkty a Writz 1? Wnioskuję że za czyste konto jako pomocnik, ale czemu Writz też nie ma w takim razie 2?
Tak sobie patrzę na wasze składy i tego nie trybie.

I czym jest zielona gwiazdka przy zawodniku?

Dlaczego Salah ma 2 punkty a Writz 1? Wnioskuję że za czyste konto jako pomocnik, ale czemu Writz też nie ma w takim razie 2?
Tak sobie patrzę na wasze składy i tego nie trybie.

I czym jest zielona gwiazdka przy zawodniku?

Salah u mnie ma dwa bo jest kapitanem :)

A gwiazdka oznacza, że ktoś jest w drużynie tygodnia. Ale dopóki kolejka się nie skończy to nie ma znaczenia, bo póki co Liverpool po prostu gra jako jedyny z bormuf teraz.

Salah u mnie ma dwa bo jest kapitanem :)

A gwiazdka oznacza, że ktoś jest w drużynie tygodnia. Ale dopóki kolejka się nie skończy to nie ma znaczenia, bo póki co Liverpool po prostu gra jako jedyny z bormuf teraz.
Okej, a za tą drużynę tygodnia też są punkty?

Okej, a za tą drużynę tygodnia też są punkty?

Nie. Ale w każdym meczu rozdają trzy bonusowe punkty graczom (3,2,1pkt) więc jak masz kogoś w drużynie tygodnia to jest duża szansa że dostałeś ekstra 2-3pkt za niego :)

I własnie chuj mi do oczu, dzisiaj miałem zamiar wziąć Semenyo jak wyszło że Kluivert kontuzjowany długo będzie, ale stwierdziłem, że w sumie pierwszy mecz grają z Liverpoolem to raczej nie zapunktuje i zmieniłem na innego. Jeszcze się okaże że Sarr napierdala jak zły i ja będę bardzo zły.

Japierdole, to mój Van Dajk dostał ładnie po dupie xD
to ciągle bezpieczny wybór.
kapitan, pewne minuty, dobra drużyna.
dwa razy głową strzelał w pierwszej połowie, a to dobry znak.

nie zrażaj się i zbytnio nie podniecaj po jednej, czy dwóch kolejkach.

fpl ma 38 kolejek.
to taki maraton.

slot ściągnął boki obrony w 59 minucie wg fantasy.
gdyby to zrobił minutę później kerkez i frimpong dostaliby po 5 punktów więcej.

nerw posiadaczy musi być duży...

to ciągle bezpieczny wybór.
kapitan, pewne minuty, dobra drużyna.
dwa razy głową strzelał w pierwszej połowie, a to dobry znak.

nie zrażaj się i zbytnio nie podniecaj po jednej, czy dwóch kolejkach.

fpl ma 38 kolejek.
to taki maraton.
Już czuję że kilka błędów w składzie zrobiłem, bo pojechałem tak jakbym grał w Fifę, ale coś czuje że się w to wkręcę, napewno na najbliższe kilka kolejek, a później się okaże xD

Wybierając skład żadnych statystyk nie sprawdzałem, tylko jechałem po nazwiskach ;)

Już czuję że kilka błędów w składzie zrobiłem, bo pojechałem tak jakbym grał w Fifę, ale coś czuje że się w to wkręcę, napewno na najbliższe kilka kolejek, a później się okaże xD

Wybierając skład żadnych statystyk nie sprawdzałem, tylko jechałem po nazwiskach ;)
spokojnie.
daj sobie trochę czasu na złapanie tematu.
błędy robi każdy- mniejsze/ większe, ale robi.

tutaj się nie da zagrać 38 świetnych kolejek.

Kurwa może się zachowuje jak stary dziad ale ja serio nie ogarniam do końca takich rzeczy, zatrzymałem się 10 lat temu z technologią, gdzie znajdę swoje id?
jak wyjdziesz na stronkę fantasy i otworzysz zakładkę z punktami, to w adresie będziesz miał takie coś:

to pomiędzy entry i event- i tu znajdziesz swoje id.
406358 to moje, a u ciebie będzie twoje.

jak wyjdziesz na stronkę fantasy i otworzysz zakładkę z punktami, to w adresie będziesz miał takie coś:

Na tej stronce ogarnąłem dlatego skasowałem post xD

Czemu u mnie w ogóle nie widać zakładki z punktami i mam pokazane, że 0 ptk?
Screenshot_2025-08-16-18-10-10-50_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
coś pewnie pojebałem

zdążyłeś przed deadline?
ze zgłoszeniem drużyny?
jeżeli nie, to możesz być liczony od następnej kolejki.
Mogę to jakoś sprawdzić czy jest zgłoszona drużyna? Wczoraj jakoś 10-15 min przed meczem Liverpoolu złożyłem drużynę

plus na stronce fantasy.
tylko te dwie pierwsze są dość szybsze w liczeniu.
Moje id to 9208795 i jak wpisuje w tę stronę livefpl to mi error wyskakuje, ale sprawdzam na fantasy w przeglądarce za co kto dostał i jest gitara.

Wiadomo że to dopiero pierwsza kolejka i muszę wszystko ogarnąć, ale właśnie takich narzędzi potrzebuje, żeby sobie sprawdzać co gdzie i jak, a nie co chwilę pytać się was za co i dlaczego ktoś ma tyle i tyle punktów bo domyślam się że to będzie dla was na dłuższą metę męczące. :beer:

Gracie w cos jeszcze, np w ekstraklase, czy tylko premier league?

Do innych lig potrzeba znów konto zakładać od nowa?

Do innych lig potrzeba znów konto zakładać od nowa?
nie.
z tego co masz zgłaszasz się tam gdzie możesz.

sama stronka fantasy daje ci już sporo możliwości do analizy.
live fpl, czy fantasy hub to takie dobre dodatkowe opcje.

nie.
z tego co masz zgłaszasz się tam gdzie możesz.

sama stronka fantasy daje ci już sporo możliwości do analizy.
live fpl, czy fantasy hub to takie dobre dodatkowe opcje.
O ligi to chodzi mi o fantasy ekstraklasa, serie A itp. randomowe ligi w premier league już wczoraj ogarnąłem xD

Zrobiłem jedną roszadę przed tą kolejką, Calafiori chyba jest większym pewniakiem do gry niż Timber, więc ich wymieniłem. Jak ktoś ze środka Arsenalu złapie kontuzje to wtedy ich odmienie spowrotem xD

cole palmer osmarkał się na rozgrzewce.

A dałem mu opaskę w ostatniej chwili xD

No i na chuj ja czytam tych różnych ekspertów, J.Pedro już dzisiaj ładnie zapunktował, a sprzedałem go i doinwestowałem w Watkinsa..

Back