Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Przecież wiem, nawet poprawnego ekspresu nie znalazłeś, a chciałeś wrzucić jak to u @respect wygląda.Przecież to filmik ekspresu @respect a nie mój- ja mam De Longhi z zewnetrznym pojemnikiem na mleko...
To nawet nie jest mój ekspres

W moim to marginalna ilość, tylko dno kubka zakryte wodąJeden minus póki co, to sporo wody zużywa na te czyszczenia przy włączaniu i wyłączaniu. Tzn nie wiem czy to dużo bo nie mam jakoś porównania, ale tak mi się wydaje.
To u mnie tak z 1/4-1/3. Sprawdzę następnym razem ile konkretnie.W moim to marginalna ilość, tylko dno kubka zakryte wodą
To u mnie tak z 1/4-1/3. Sprawdzę następnym razem ile konkretnie.
To u mnie tak z 1/4-1/3. Sprawdzę następnym razem ile konkretnie.
Wlewam ponownie do zbiornika, przecież ten filtr Brita powinien sobie spokojnie z tym poradzić.Parówki możesz na tej wodzie ugotować. Mega smaczne wychodzą
To też mnie denerwuje w moim siemensie. Często trzeba opróżniać pojemnik na skropliny.Jeden minus póki co, to sporo wody zużywa na te czyszczenia przy włączaniu i wyłączaniu. Tzn nie wiem czy to dużo bo nie mam jakoś porównania, ale tak mi się wydaje.
To też mnie denerwuje w moim siemensie. Często trzeba opróżniać pojemnik na skropliny.
Wiadomka musi być Perfettonie no powaga, w De Longhi każą to myć na koniec dnia lub ostatniej kawie mlecznej więc i ta sama zasada musi być w innych ekspresach
Sam używam dwóch opcji - Long coffee lub espresso doppio
ma go dwa lata i póki co bezawaryjnie - regularnie wymieniam filtr wody i słucham jak ekspres krzyczy ze trzeba go wyczyścić jakimiś tabletkamiWlewam ponownie do zbiornika, przecież ten filtr Brita powinien sobie spokojnie z tym poradzić.
Cicho tam wieśnioku! Pewnie pijesz czarnom Prime z DuralexuKurwa, problemy ludzi pierwszego świata.
![]()
Ja nie, ale znam kogoś kto ma. Tzn nie znam, tylko tam pracowałem.Posiada ktoś ekspres w zabudowie?

Jak to nie twój ekspres, to sprzedaj i po kłopocie

Krupsy są eleganckie. Przez chwilę myślałem nad tym bo mam identyczny blat w kuchniA to ja wrzucę swój ekspres, mam jakiegoś takiego Krupsa (chyba model Evidence Plus), wybrałem go w dużej mierze ze względu na zwartą konstrukcje, która pasuje mi estetycznieSam używam dwóch opcji - Long coffee lub espresso doppio
ma go dwa lata i póki co bezawaryjnie - regularnie wymieniam filtr wody i słucham jak ekspres krzyczy ze trzeba go wyczyścić jakimiś tabletkami
View attachment 84346
No właśnie ja też nikogo nie znamJa nie, ale znam kogoś kto ma. Tzn nie znam, tylko tam pracowałem.
Jak to zajebiście wygląda
Piękna sprawa, jak będę się kiedyś przeprowadzał to kuchnia na pewno będzie zaplanowana pod taki ekspres.
Bierz Miele za 20k. Musi być dobryNo właśnie ja też nikogo nie znam
A jestem ciekaw jak to się sprawuje bo planujemy takowy kupić.

Daj te 20k to kupię i ci powiem czy wartoBierz Miele za 20k. Musi być dobry
![]()

x2Espresso macchiato po raz pierwszy
![]()
A to ja wrzucę swój ekspres, mam jakiegoś takiego Krupsa (chyba model Evidence Plus), wybrałem go w dużej mierze ze względu na zwartą konstrukcje, która pasuje mi estetycznieSam używam dwóch opcji - Long coffee lub espresso doppio
ma go dwa lata i póki co bezawaryjnie - regularnie wymieniam filtr wody i słucham jak ekspres krzyczy ze trzeba go wyczyścić jakimiś tabletkami
View attachment 84346
Tak. Long to po prostu espresso z dłuższym czasem parzenia. Czyli espresso lungo.Long Coffe mieści sie do filiżanki ?
O to sprawdze czy u mnie nie przeleje.
Apropo espresso, doppio to bardzo dobre wybory kaw jak i samo picie w filiżankach jest ekskluzywne :)
1. Filiżanki są różnych rozmiarówLong Coffe mieści sie do filiżanki ?
O to sprawdze czy u mnie nie przeleje.
Apropo espresso, doppio to bardzo dobre wybory kaw jak i samo picie w filiżankach jest ekskluzywne :)
Dłuższy czas parzenia i zwiększona objętośćTak. Long to po prostu espresso z dłuższym czasem parzenia. Czyli espresso lungo.
Dokładnie. Chodziło mi o to, że mieści się w filiżance zazwyczaj bo z espresso pojedyńczego wodą można przedłużać zazwyczaj do około 150ml, bo później traci aromat.Dłuższy czas parzenia i zwiększona objętość