De Longhi - jaki model ekspresu do kawy wybrać ?

Jeden minus póki co, to sporo wody zużywa na te czyszczenia przy włączaniu i wyłączaniu. Tzn nie wiem czy to dużo bo nie mam jakoś porównania, ale tak mi się wydaje.

Jeden minus póki co, to sporo wody zużywa na te czyszczenia przy włączaniu i wyłączaniu. Tzn nie wiem czy to dużo bo nie mam jakoś porównania, ale tak mi się wydaje.
W moim to marginalna ilość, tylko dno kubka zakryte wodą

To też mnie denerwuje w moim siemensie. Często trzeba opróżniać pojemnik na skropliny.

A to ja wrzucę swój ekspres, mam jakiegoś takiego Krupsa (chyba model Evidence Plus), wybrałem go w dużej mierze ze względu na zwartą konstrukcje, która pasuje mi estetycznie :awesome: Sam używam dwóch opcji - Long coffee lub espresso doppio:fjedzia: ma go dwa lata i póki co bezawaryjnie - regularnie wymieniam filtr wody i słucham jak ekspres krzyczy ze trzeba go wyczyścić jakimiś tabletkami

IMG_8535.jpeg

A to ja wrzucę swój ekspres, mam jakiegoś takiego Krupsa (chyba model Evidence Plus), wybrałem go w dużej mierze ze względu na zwartą konstrukcje, która pasuje mi estetycznie :awesome: Sam używam dwóch opcji - Long coffee lub espresso doppio:fjedzia: ma go dwa lata i póki co bezawaryjnie - regularnie wymieniam filtr wody i słucham jak ekspres krzyczy ze trzeba go wyczyścić jakimiś tabletkami

View attachment 84346
Krupsy są eleganckie. Przez chwilę myślałem nad tym bo mam identyczny blat w kuchni
2338F4A6-AE41-4CC9-AE59-0377AE3B87C4.jpeg

Ja nie, ale znam kogoś kto ma. Tzn nie znam, tylko tam pracowałem. :lesnarhappy:

Jak to zajebiście wygląda
:antonio:
Piękna sprawa, jak będę się kiedyś przeprowadzał to kuchnia na pewno będzie zaplanowana pod taki ekspres.
No właśnie ja też nikogo nie znam :mamed:

A jestem ciekaw jak to się sprawuje bo planujemy takowy kupić.

View attachment 84346

Long Coffe mieści sie do filiżanki ?
O to sprawdze czy u mnie nie przeleje.
Apropo espresso, doppio to bardzo dobre wybory kaw jak i samo picie w filiżankach jest ekskluzywne :)

Long Coffe mieści sie do filiżanki ?
O to sprawdze czy u mnie nie przeleje.
Apropo espresso, doppio to bardzo dobre wybory kaw jak i samo picie w filiżankach jest ekskluzywne :)
1. Filiżanki są różnych rozmiarów
2. W tym modelu ustawiasz sobie ile ml chcesz żeby miał każdy rodzaj kawy (w dostępnym przedziale) i możesz to każdorazowo zmienić w trakcie wyboru
3. Na zdjęciu widać, że long coffee mam ustawione na 180ml i jest to maksymalna wielkość jaką można ustawić, dla espresso no max to 60ml

Back