Desperados
BAMMA Featherweight
No jak mi nie da… niech uruchomi przy mnie od początku, zrobi ze dwie, trzy różne kawy i będę widział czy działa.jako amator niczego nie zauważysz niestety i nic CI to nie da że tam pojedziesz, ale jedź ;)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
No jak mi nie da… niech uruchomi przy mnie od początku, zrobi ze dwie, trzy różne kawy i będę widział czy działa.jako amator niczego nie zauważysz niestety i nic CI to nie da że tam pojedziesz, ale jedź ;)
zrobi ze dwie, trzy różne kawy i będę widział

Dzięki Vito!Nie wiem jak wygląda kwestia czyszczenia tego, czy tylko wężyk wypłukać czy coś więcej trzeba rozmontować, obejrzyj na jutubie jak to wygląda powinno być. Ja mam Phillips z kubeczkiem, to tylko kubek umyć muszę i tyle.
Edit o jak masz możliwość zobaczyć sprzęt to fajnie, podpytaj co z nim było nie tak przy okazji. Jura to ogólnie bdb sprzęt

No właśnie nie mamMasz świadomość liczb ile Cie to będzie kosztowało ?
![]()

No właśnie nie mam
Zrobisz blika?![]()

Jakby tego było mało, o mało nie wjebałem w auto. Jak zachamowałem to cały pierdolnik z bagażnika powskakiwal mi na tylne siedzenia (były otwarte).
Już kurwica nieziemska mnie bierze, gdy patrzę, a tam pod nogami zawiniątko.
5 koła. Od razu humor o 180°, wyjebane na wszystko.
Podczas tego hamowania wyjebało mi to spod fotela.
Przypadek?
Nie sondze.
View attachment 70843
Popellini i ty to nie będzie dobre połączenie.Dobre to?
View attachment 75703
Nie wiem ale jak mi się skończy to co mam, zamawiam LavazzeDobre to?
View attachment 75703

Jaką czekoladę w saszetkach polecasz?Nie wiem ale jak mi się skończy to co mam, zamawiam Lavazze
View attachment 75714
Wzbogacona ziarnami leżakowanymi w beczce po whisky, ciekawe
![]()
Po kawie nie powinno się chcieć siku tylko kupę. Zbadaj bebechy, bo takie objawy to może być coś poważnego.Ostatnio zaczalem pić espresso z 5 cyfrowych ziarenek kawy oczywiście
Co sądzisz @respect o piciu samego espresso i ile x dziennie takich byś pił ?
Jak wiadomo espresso jest pożyteczne bo nie dodaje się do niego cukru oraz szybko się chłodzi, tak że prawie od razu można to pić - a nawet trzeba - oraz dość szybko czuć efekt pobudzenia, no i się sikać po tym nie chce jak np. po kawie zwykłej której trzeba wypić cały kubek.
Espresso > Czarna Kawa > Cappuccino
Nie straszPo kawie nie powinno się chcieć siku tylko kupę. Zbadaj bebechy, bo takie objawy to może być coś poważnego.

Jak z 5 cyfrowych? Czyli wpierdalasz do jednej kawy minimum 10000 ziarenek?Ostatnio zaczalem pić espresso z 5 cyfrowych ziarenek kawy oczywiście

Ostatnio zaczalem pić espresso z 5 cyfrowych ziarenek kawy oczywiście

Mleczniki tam mają, bo pękł mi w ręku?View attachment 79499
Odkręcić 6 śrubek, wyjąć zawór gorącej wody, wymienić 4 uszczelki i gotowe. Szok że w tych czasach można tak tanio i prosto coś wymienić samemu.
Typowe zużycie części eksploatacyjnej w ekspresie, nie jakaś awaria. Koszt uszczelek ok 30 zł, cały zawór z uszczelkami ok 70 zł. Roboty 2 minuty.
Objawy zużycia uszczelek? Podciekanie wody przy parzeniu kawy pod ekspres, im bardziej puszczają tym gorzej. Standardowo wymiana co ok 2 lata, mój ekspres ma już 3 i dopiero teraz zaczął cieknąć.
Jak ktoś szuka części dobrej jakości do różnego sprzętu to polecam north.pl
Uszczelki, śrubki, zawory, elementy obudowy do różnego sprzętu agd.

cenia sie ale duzo rzeczy sie dostanie to prawda.View attachment 79499
Odkręcić 6 śrubek, wyjąć zawór gorącej wody, wymienić 4 uszczelki i gotowe. Szok że w tych czasach można tak tanio i prosto coś wymienić samemu.
Typowe zużycie części eksploatacyjnej w ekspresie, nie jakaś awaria. Koszt uszczelek ok 30 zł, cały zawór z uszczelkami ok 70 zł. Roboty 2 minuty.
Objawy zużycia uszczelek? Podciekanie wody przy parzeniu kawy pod ekspres, im bardziej puszczają tym gorzej. Standardowo wymiana co ok 2 lata, mój ekspres ma już 3 i dopiero teraz zaczął cieknąć.
Jak ktoś szuka części dobrej jakości do różnego sprzętu to polecam north.pl
Uszczelki, śrubki, zawory, elementy obudowy do różnego sprzętu agd.
Tyle samo ile byś pił innej kawy. Nie ma znaczenia czy to espresso, latte czy kapuczina. Dawka kawy w kawie się nie zmienia.Co sądzisz @respect o piciu samego espresso i ile x dziennie takich byś pił ?
W rosmanie to ja dil maha kupuje.View attachment 80878
Takie coś w rosmanie wpadło do koszyka, musi poczekać na swoją kolej bo teraz lavazza zasypana
Byłem po dezodorant bo mają reeboka w promocji po 12 zlW rosmanie to ja dil maha kupuje.

Co do tej kawy którą wcześniej wrzuciłem, zrobiłem ją w zaparzaczu. Zmieliłem 15g na filiżankę i faktycznie czuć w niej tą limonkę.
Dziwny to posmak ale kawa ok, za 24 zł daje rade
Edit i nawet świeża bo porcja która kupiłem była palona w sierpniu

WiemFrench Press![]()

Taki, widziałem wczoraj! Moment... Mam!!! Łapcie na dobrej promocjiFrench Press![]()

Taki, widziałem wczoraj! Moment... Mam!!! Łapcie na dobrej promocji
![]()
Tap2Go Mobilny dystrybutor do piwa
Świeżo lane piwo smakuje najlepiej. Dystrybutor piwa z lodówką na napoje 2 v 1 Tap2Go marki Klarstein zapewnia nieustającą przyjemność z piwa z chłodzonych 5-litrowych beczek. Urządzenie jest przeznaczone do wszystkich beczek ze zintegrowanym zasilaniem CO2 oraz do 5 ...www.klarstein.pl
![]()