De Longhi - jaki model ekspresu do kawy wybrać ?

Ja też od dłuższego czasu piję głównie mieszankę. Te ziarna z Circle K co pisałem o nich już wiele razy.

Raz wypilem prime mieszanke i byla gorsza niz prima arabica wiec wzorowalem sie hujowa firma po prostu co bylo bledem :stevecarell:

Ciekawe jak smakuje ta 100% robusta lavazza albo ta druga mieszanka, bo lavazza ma ich przynajmniej dwie.

Sproboje ich na pewno, bo widze ze warto ^^

właśnie wypiłem pszną kapuczine z naprawionego ekspresu. Musiał odstać swoje i poczekać aż z nim zrobie, żona co pół roku nie przypominała to stał rozłożony w szafie
:beczka:

Koszt części 70zl, robocizna 0zl własnymi ręcami, niech chociaż rok pożyje po tym moim składaniu to bedzie git, żadna śrubka nie została jakby kto pytał
:werdum:

Edit od 6 maja tak stał i czekał
:benny:

właśnie wypiłem pszną kapuczine z naprawionego ekspresu. Musiał odstać swoje i poczekać aż z nim zrobie, żona co pół roku nie przypominała to stał rozłożony w szafie
:beczka:

Koszt części 70zl, robocizna 0zl własnymi ręcami, niech chociaż rok pożyje po tym moim składaniu to bedzie git, żadna śrubka nie została jakby kto pytał
:werdum:

Edit od 6 maja tak stał i czekał
:benny:
To teraz musi nasypać wyśmienitej Robusty zmieszanej z andaluzyjska Arabicą, żeby było Perfetto

A no, muszę się wybrać po dobre ziarna bo nie mam nic, sypaną prime niebieską z duralexu piłem przez miesiąc
:awesome:

Ja energole miesiac, ale teraz doszedl ekspres to jest legancko, kupuj lavazze ta co ja, zdjecie wyzej gdzies bedzie, jest kozacka 60/40% robusta z arabicą

ech ten philips to wyjątkowej klasy szrot, pompa wody (ta co wymieniłem) bangla ale znowu zawór gorącej wody puszczał (również był wymieniany)
kupiłem zestaw uszczelek, wyjmuje zawór, a tam masakra jedna uszczelka całkiem rozerwana i kawałek wylewki jakby ułamany.

Profilaktycznie wymieniłem uszczelki w jednostce zaparzającej, zaworze gorącej wody i przyłączu do zaworu gorącej wody co wychodzi z jednostki zaparzącej.

Jak się jeszcze raz spierdoli to go wywalam przez okno.

42 zł koszt naprawy.

1000009914.jpg

rozwalona uszczelka
1000009916.jpg

A tu pękł zaczep przy demontażu (wymienione na nowe) delikatne to i kruche jak skurwesyn

1000009917.jpg

ech ten philips to wyjątkowej klasy szrot, pompa wody (ta co wymieniłem) bangla ale znowu zawór gorącej wody puszczał (również był wymieniany)
kupiłem zestaw uszczelek, wyjmuje zawór, a tam masakra jedna uszczelka całkiem rozerwana i kawałek wylewki jakby ułamany.

Profilaktycznie wymieniłem uszczelki w jednostce zaparzającej, zaworze gorącej wody i przyłączu do zaworu gorącej wody co wychodzi z jednostki zaparzącej.

Jak się jeszcze raz spierdoli to go wywalam przez okno.

42 zł koszt naprawy.

View attachment 103812

Philips to shit

A mowilem kupujcie De Longhi

Philips to shit

De Longhi sypie się tak samo jak filips
Edit ogólnie ekspresy z kawami mlecznymi są problematyczne ale te marki wyjątkowo (jura też nie lepsza a niby Mercedes w ekspresach)
:tiphatb:

Ale tak marka philips jest już skreślona z mojej listy zakupowej, jakikolwiek sprzęt.
Kogo by nie zapytać to narzeka na sprzęt tej marki czy to tv czy inny rtv/agd

Philips to shit

Japa tam.
Edit ogólnie ekspresy z kawami mlecznymi są problematyczne ale te marki wyjątkowo (jura też nie lepsza a niby Mercedes w ekspresach)

Ale tak marka philips jest już skreślona z mojej listy zakupowej, jakikolwiek sprzęt.
3 rok mam ekspres Philipsa. Regularnie sam go czyszcze. Żadnych problemów dziala, aż miło.
:conorsalute:

Japa tam.

3 rok mam ekspres Philipsa. Regularnie sam go czyszcze. Żadnych problemów dziala, aż miło.
:conorsalute:
Może masz fartowny model, nowszy poprawiony albo coś, mój też regularnie czyszczony i ogarnięty a jak widać chuj dupa i kamieni kupa

Może masz fartowny model, nowszy poprawiony albo coś, mój też regularnie czyszczony i ogarnięty a jak widać chuj dupa i kamieni kupa
Też nie jest nadwyraz eksploatowany, do tego ogarniam go regularnie.

Ważne że nie de chujni.
:roberteyeblinking:

ja mlecznych nie robie, nawet ojcu powiedzialem zeby mi karafki nie pakowal :DDD

po mlecznej mi zle na zoladku jest

jedyna sensowna kawa mleczna dla mnie to ta w starbucksie 500ml z bitą śmietaną :DDD

ja mlecznych nie robie, nawet ojcu powiedzialem zeby mi karafki nie pakowal :DDD

po mlecznej mi zle na zoladku jest

jedyna sensowna kawa mleczna dla mnie to ta w starbucksie 500ml z bitą śmietaną :DDD

Brak tolerancji na laktozę, mówi to panu coś ?

Back