Cyberpunk 2077

Właśnie kupiłem DLC, więc wypada spróbować przejść jeszcze raz. Ciekawe jaki będzie efekt bo CP ogrywałem w całości zaraz po premierze na plejce. Mam pytanko do @Risky i spółka, w jaką postać iść by mieć najlepszy fun z gry?

Właśnie kupiłem DLC, więc wypada spróbować przejść jeszcze raz. Ciekawe jaki będzie efekt bo CP ogrywałem w całości zaraz po premierze na plejce. Mam pytanko do @Risky i spółka, w jaką postać iść by mieć najlepszy fun z gry?
Inteligencja na 10 a reszta 15 lub 20. Później napiszę dokładnie. Masz wtedy build tzw "Dawid Martinez". Sandevistan a bronie rewolwer power najlepiej Malorian Arm Silverhanda, shogun ten podpalający i jakaś katana na 163 obrażeń. Można robić rozpierdol nawet na super trudnym. Limit wszczepów przy tym buildzie max 352 więc grubo.

Inteligencja na 10 a reszta 15 lub 20. Później napiszę dokładnie. Masz wtedy build tzw "Dawid Martinez". Sandevistan a bronie rewolwer power najlepiej Malorian Arm Silverhanda, shogun ten podpalający i jakaś katana na 163 obrażeń. Można robić rozpierdol nawet na super trudnym. Limit wszczepów przy tym buildzie max 352 więc grubo.
No właśnie chodzi mi coś na konkretną rozwałkę. Na razie zrobiłem korposucz i ciskam w prolog.

i Snajpisz na tyych padach? Smells like fin Skill
Już nie te lata. Włączony minimalny auto aiming. Natomiast dzięki zdolnościom dotyczącym broni power rewolwery robią prawdziwe spustoszenie z średniego dystansu. Tam jest jakaś zdolność co podnosi damage wg odległości.
Kiedyś "Resistance fall od Man" czyli fps na konsoli 400.000 zabitych online.

Rozwiązanie tajemnicy ja jeszcze z wiedźmina. Na końcu zdobywamy monster truck. Wystarczy udać się do kościoła przed czwartą nad ranem, otworzyć laptopa, przejrzeć pliki i startujemy. Przed wschodem słońca trzeba dotrzeć do lokacji z filmu i stanąć na materacu. Ważne trzeba tam dojechać a nie użyć szybkiej podróży. Spojrzeć w stronę wschodzącego słońca i po prostu czekać. Po utracie przytomności a następnie przebudzeniu ukryty samochód jest nasz. Do tego trochę rzeczy do przeczytania z pobliskiego komputera. Wbrew temu co krążyło po sieci wcześniej nie trzeba ukończyć arasaka tower, przebiec labirynt i pokonać smashera. Zrobiłem wszystko można kończyć.

Mam teraz do zrobienia misje WIELKI SEN. Zacząłem robić misje poboczne i tak jakoś wyszło, że kompletenie wyczyściłem mapę. Zostały 2 cyberpsychozy, które się pewnie odblokują później i jedna misja od kapitana. Mnóstwo było tych znaczników na mapie, ale ogarnięte. Zacząłem grać na normalnym, później przełączyłem na trudny, ale dalej jest w miarę łatwo. Mam ciągle dostępnych 18 atrybutów i 25 atutów.
Łowca głów 54
Netrunner 57
Shinobi 48
Solo 37
Inżynier 48
Skrytka zajebana bronią, bo nie chciało mi się na bieżąco sprzedawać. Wszystkie wczepy na 5.

Mam teraz do zrobienia misje WIELKI SEN. Zacząłem robić misje poboczne i tak jakoś wyszło, że kompletenie wyczyściłem mapę. Zostały 2 cyberpsychozy, które się pewnie odblokują później i jedna misja od kapitana. Mnóstwo było tych znaczników na mapie, ale ogarnięte. Zacząłem grać na normalnym, później przełączyłem na trudny, ale dalej jest w miarę łatwo. Mam ciągle dostępnych 18 atrybutów i 25 atutów.
Łowca głów 54
Netrunner 57
Shinobi 48
Solo 37
Inżynier 48
Skrytka zajebana bronią, bo nie chciało mi się na bieżąco sprzedawać. Wszystkie wczepy na 5.

Wszczepy chyba a nie wczepy ::really::

Ja gdzieś tam w okolicach 60 lvlu chyba skończyłem dodatek i też czyszczę mapę - pewnie się niedługo tutaj pochwalę jakimiś statami/obrazkami i pewnie zacznę nowa gierkę tym razem corpo pewnie bo leciał street kidem. Chciałbym każdą ścieżkę skończyć z 3ech.

1000006745.png

A jak u was? Po wyczyszczeniu mapy polecam moda do resetu postaci, można się fajnie pobawić różnymi klasami

Spróbowałem i ja. Wersja na PC. 1.61
Dla mnie to bardziej FPS niż RPG. Mam zrobione 100 godzin, prawie wszystkie misje poboczne skończone a z głównych zadań to dopiero zacząłem coś robić.
Najcenniejszą uwaga jaką mogę napisać jest to, że gra według mnie jest niedorobiona.

Klimat zdecydowanie przypadł mi do gustu ale jest mnóstwo minusów.

Model jazdy jest spierdolony
Pustkowia są nudne
Ai kierowców fatalne
Podobnie z ai przechodniów
Nudne powtarzalne misje poboczne
Brak opcji odradzania się gangów żeby po skończonej grze moc dalej coś robić
Policja nie istnieje
Mało pomieszczeń do których można wejść
Fatalny system rozwoju broni.
To samo z ubraniami. Te które mają dobre staty często wyglądają komicznie.

Plusy
Klimat.
Mnóstwo znajdziek. Zbieram wszystko jak leci a i tak mnóstwo tego się wala po ulicach.
Widoki
Wysypisko śmieci zajebiście wygląda ale im bliżej tym bardziej to wszystko drewniane.
Klimat raz jeszcze

Ocena końcowa 7/10. Dziękuję dobranoc

Edit. Grafika:
Gram na dosc niskich ustawieniach ale o dziwo dodaje to według mnie klimatu. Na max ustawieniach jakos tak cukierkowo to wygląda.
No więc po ponad dwóch latach zrobiłem drugie podejście i ... ale to była przygoda!
Całość z przerobionymi dwoma zakończeniami zajęła mi 167 godzin. Wydaje mi się, że przez ten czas poprawiono prawie wszystko, bo nic jakoś specjalnie nie rzuciło mi się w oczy. Co wg mnie można by poprawić, to:

- bardziej przejrzysty interface dotyczący broni i ich upgredowania, bo łatwo mi było się w tym pogubić.
- fajnie jakby dodatkowo była jeszcze jedna skrytka (lub więcej) aby można było łatwiej segregować rzeczy
- zbilansowanie trudności. Zaczynałem na normalnym, aby po jakimś czasie przełączyć na trudny ale i ten zmienił się całkowicie jak ogarnąłem lepsze bronie. W pewnym momencie byłem prawie jak czołg i jedynie walka ze smasherem była przez kilka potyczek wyzwaniem

To co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło to fabuła. Uważam ze zjada wiedzmina 3 bez problemów. Zdecydowanie jedna z najlepszych gier w jakie grałem i wiem, że utkwi mi w pamięci na bardzo długi czas. Być może za kilka lat zrobię trzecie już podejście. Na razie odpuszczam, bo czeka jeszcze mnóstwo gier do sprawdzenia.
Za kilka dni wrzuce tu jakoś foty jakie udało mi się zrobić podczas rozgrywki
photomode-16112025-193641.png

No więc po ponad dwóch latach zrobiłem drugie podejście i ... ale to była przygoda!
Całość z przerobionymi dwoma zakończeniami zajęła mi 167 godzin. Wydaje mi się, że przez ten czas poprawiono prawie wszystko, bo nic jakoś specjalnie nie rzuciło mi się w oczy. Co wg mnie można by poprawić, to:

- bardziej przejrzysty interface dotyczący broni i ich upgredowania, bo łatwo mi było się w tym pogubić.
- fajnie jakby dodatkowo była jeszcze jedna skrytka (lub więcej) aby można było łatwiej segregować rzeczy
- zbilansowanie trudności. Zaczynałem na normalnym, aby po jakimś czasie przełączyć na trudny ale i ten zmienił się całkowicie jak ogarnąłem lepsze bronie. W pewnym momencie byłem prawie jak czołg i jedynie walka ze smasherem była przez kilka potyczek wyzwaniem

To co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło to fabuła. Uważam ze zjada wiedzmina 3 bez problemów. Zdecydowanie jedna z najlepszych gier w jakie grałem i wiem, że utkwi mi w pamięci na bardzo długi czas. Być może za kilka lat zrobię trzecie już podejście. Na razie odpuszczam, bo czeka jeszcze mnóstwo gier do sprawdzenia.
Za kilka dni wrzuce tu jakoś foty jakie udało mi się zrobić podczas rozgrywki
photomode-16112025-193641.png
Również wróciłem i super się gra, pełno poprawek i nowości. Inna gra można powiedzieć od premiery. Dodatek Dlc widmo wolności również petarda.

Wrzucam pierwszą część fotek zrobionych podczas rozgrywki. Najlepsze w tym jest, że przeglądając je teraz doskonale pamiętam w jakim momencie gry zostały zrobione. Fajny sposób na zachowanie wspomnień z rozgrywki. W spojlerze, żeby nie zamulały strony niezainteresowanym

photomode-03102025-000023.png
photomode-03102025-002423.png
photomode-03102025-151809.png
photomode-04102025-234432.png
photomode-07112025-123453.png
photomode-07112025-124118.png
photomode-07112025-135829.png
photomode-07112025-163659.png
photomode-09112025-011548.png
photomode-12112025-223355.png

Mam pytanko. Będę w końcu zaczynać cyberpunka (jest w bibliotece na tureckim koncie psn prawie od premiery xd). Jak to jest z tym dlc do niego? Warto je dokupić? Działa to tak jak w wiedźminie? Jest to gdzieś tam wplecione w główną grę i gramy naszą postacią z naszym eq i statami? Czy to wgl zupełnie osobny wątek?

Czy jak mam podstawkę na jednym koncie psn, to będzie działało dlc kupione na innym? xd

Mam pytanko. Będę w końcu zaczynać cyberpunka (jest w bibliotece na tureckim koncie psn prawie od premiery xd). Jak to jest z tym dlc do niego? Warto je dokupić? Działa to tak jak w wiedźminie? Jest to gdzieś tam wplecione w główną grę i gramy naszą postacią z naszym eq i statami? Czy to wgl zupełnie osobny wątek?

Czy jak mam podstawkę na jednym koncie psn, to będzie działało dlc kupione na innym? xd
Dlc jest bardzo dobre, więc jest warte. Masz 2 opcje, zacząć dlc automatycznie z dostosowanym poziomem, lub zacząć normalnie nową grę i w pewnym etapie dlc samo się odpali. Polecam drugą opcję.

Dlc jest bardzo dobre, więc jest warte. Masz 2 opcje, zacząć dlc automatycznie z dostosowanym poziomem, lub zacząć normalnie nową grę i w pewnym etapie dlc samo się odpali. Polecam drugą opcję.
To skoro jest warte, to się szarpnę.
A orientujecie się może, czy da radę jeszcze w jakimś regionie kupić coś taniej w ps store, tak jak kiedyś z tureckiego konta? xd
Bo jestem biedną jebaną cebulą i dlc kosztuje aktualnie w promce 70pln, a samą grę kupiłem kiedyś za niecałe 30pln xD

To skoro jest warte, to się szarpnę.
A orientujecie się może, czy da radę jeszcze w jakimś regionie kupić coś taniej w ps store, tak jak kiedyś z tureckiego konta? xd
Bo jestem biedną jebaną cebulą i dlc kosztuje aktualnie w promce 70pln, a samą grę kupiłem kiedyś za niecałe 30pln xD
Za Dlc płaciłem chyba 100 na pstore więc za 7 dyszek brałbym, to dobra cena i taniej raczej nie będzie. W tureckie konta nigdy się nie bawiłem więc nie pomogę. Ewentualnie możesz poszukać kupna kodu na ogłoszeniach.

Za Dlc płaciłem chyba 100 na pstore więc za 7 dyszek brałbym, to dobra cena i taniej raczej nie będzie. W tureckie konta nigdy się nie bawiłem więc nie pomogę. Ewentualnie możesz poszukać kupna kodu na ogłoszeniach.
Dzięki za odpowiedzi! W takim razie kupuję dlc i tak rozpocznę przygodę w Night City xd
A co do tureckiego konta - żałuj bo swego czasu szło tam kupować za bezcen kiedy Sony nie zdążyło wyrównać cen na ps store przy srogim spadku lir tureckich xd

Back