Co mnie wku*wia

Spoko jeszcze tylko trochę, dasz radę i nowe rozdanie! :happy dance:

No a najlepsze jak mieliśmy rozmowę z pracodawcą o tym właśnie, że od paru lat wypłata taka sama a wszystko rośnie to w skrócie i tłumacząc na prosty język powiedział "że chyba nas pojebało, on nic takiego nie odczuwa" ::jondance::

Bo dla niego pewnie te dajmy na to 200zł wydatków więcej w miesiącu to pewnie chuj ale jak ktoś ma taką standardową pensje no to ...

Kurwa wszystko drozeje a pensje na tym samym poziomie...
Ja jem chleb i moje dziecko tez je. Czasami pieke sam. Wczoraj zona kupila zytni czy jakis z zurawina. Cena 9zl...
Nie wiem gdzie kupujesz, ale w Lidlu czy Biedrze żytni z ziarnem po 3-4 zł i jest ciężki, nienapompowany i smaczny. W sumie to jak policzyłem to bochenek na tydzień by mi wystarczył.

Nie wiem gdzie kupujesz, ale w Lidlu czy Biedrze żytni z ziarnem po 3-4 zł i jest ciężki, nienapompowany i smaczny. W sumie to jak policzyłem to bochenek na tydzień by mi wystarczył.
Zazwyczaj kupuje w takiej cenir ale 9zl mnie zabilo. Kupowany w carrefourze ale na stoisku piekarni tzn z chlebem lepszym bo wszystkie carfurowskie byly chujowe.

Kurwa wszystko drozeje a pensje na tym samym poziomie...
Ja jem chleb i moje dziecko tez je. Czasami pieke sam. Wczoraj zona kupila zytni czy jakis z zurawina. Cena 9zl...

Hehehe, nie będę mówił wam, co macie robić ze swoją kasą. Tylko potem się nie żalcie na forum, jak to ją bezmyślnie rozpierdalacie...

Chleb po 6-9 pln? Ja płacę 1.99 pln, ale jak chcecie dalej narzekać, to mnie to pasuje. Zawsze można się pośmiać...w dobrym towarzystwie :>

:tysonhappy::matt::pjelen::jjsmile::śmiech::DC::beczka::goldi:
PS. Miałem wkleić tu jeszcze kilku, ale nie zasługują.

Hehehe, nie będę mówił wam, co macie robić ze swoją kasą. Tylko potem się nie żalcie na forum, jak to ją bezmyślnie rozpierdalacie...

Chleb po 6-9 pln? Ja płacę 1.99 pln, ale jak chcecie dalej narzekać, to mnie to pasuje. Zawsze można się pośmiać...w dobrym towarzystwie :>

:tysonhappy::matt::pjelen::jjsmile::śmiech::DC::beczka::goldi:
PS. Miałem wkleić tu jeszcze kilku, ale nie zasługują.
Jak jesz chleb z wiór ze stolarni to jak tam wolisz, ja lubię jednak trochę lepszy, niż krojony biały pakowany w folię:jjsmile:

Jak jesz chleb z wiór ze stolarni to jak tam wolisz, ja lubię jednak trochę lepszy, niż krojony biały pakowany w folię:jjsmile:

Masz rację, tylko po co się żalisz z tego samego powodu, z którego jesteś dumny? Hehehe.

Choć w sumie chyba to rozumiem - to coś, jak chwalenie się np. dzieciakiem na mistrzostwach Polski, czy Europy, i jednoczesne żalenie się, że to nie są Mistrzostwa Świata ;)

::duszenie::

Masz rację, tylko po co się żalisz z tego samego powodu, z którego jesteś dumny? Hehehe.

Choć w sumie chyba to rozumiem - to coś, jak chwalenie się np. dzieciakiem na mistrzostwach Polski, czy Europy, i jednoczesne żalenie się, że to nie są Mistrzostwa Świata ;)

15 lat temu chleb Z piekarni kosztował 2 złote. Był świeży, chrupiacy i nie nafaszerowany jakimś guwnem. Teraz za 4 kromki takiego chleba w almie na wagę trzeba zapłacić 5 złotych. A i tak nie smakuje tak dobrze jak tamten za 2 złote. Widzisz różnice? Jebac unie

15 lat temu chleb Z piekarni kosztował 2 złote. Był świeży, chrupiacy i nie nafaszerowany jakimś guwnem. Teraz za 4 kromki takiego chleba w almie na wagę trzeba zapłacić 5 złotych. A i tak nie smakuje tak dobrze jak tamten za 2 złote. Widzisz różnice? Jebac unie
Alma zdechła już :wink:

Politycznie się zgadzam, standardy zjechały na poziom, jak w "Zielonej pożywce" (Green Soylent/Soylent Green 1973r.).

Chleb? Jakość? Zgadzam się, ale jest rozwiązanie - rza szukać, da się znalezć podobny, tylko trza się po piekarniach nachodzić i zdegustować większość, zanim się znajdzie.

Alma - fakt, padła ostatecznie, sklepy (miejscówki) przejął właściciel Leklerka.

Nie zdechła! W Sopo jeszcze dogorywa, ostatnia w całym kraju. Ja pierdolę, jak to teraz dramatycznie wygląda to brak słów. A taki cudowny sklep to był :jon:

Hehehe, może wierni pracownicy tak dobrze bronią :chuck:

A tak poważniej to pewnie dali sobie jakiś czas na wyprzedaż resztek i przenosiny.:baldwinwhiskey:

Hehehe, może wierni pracownicy tak dobrze bronią :chuck:

A tak poważniej to pewnie dali sobie jakiś czas na wyprzedaż resztek i przenosiny.:baldwinwhiskey:
Jeśli maja w jakiejś galerii handlowej to może im się bardziej opłacać przez jakiś czas pociągnąć i wypłacać wynagrodzenia pracownikom niż zerwać umowę lokalową i płacić duża karę

Jeśli maja w jakiejś galerii handlowej to może im się bardziej opłacać przez jakiś czas pociągnąć i wypłacać wynagrodzenia pracownikom niż zerwać umowę lokalową i płacić duża karę

Jeszcze bardziej opłaca się nie płacić ani kar, ani wynagrodzeń...:star wars:

Nie, żalę się na to, że choćby jebany chleb jest w ciul drogi a płacą ludziom tyle samo. Masło też dla bogaczy. ALe nie mam zamiaru cię przekonywać. Jedz co chcesz. Ja np. mimo że drogi to kupuję lepszy, żeby dziecku syfu nie pakować, ale jak wolisz jeść taki chleb za 2zł z dobrodziejstwami jakie do niego dodają to twoja sprawa

Nie, żalę się na to, że choćby jebany chleb jest w ciul drogi a płacą ludziom tyle samo. Masło też dla bogaczy. ALe nie mam zamiaru cię przekonywać. Jedz co chcesz. Ja np. mimo że drogi to kupuję lepszy, żeby dziecku syfu nie pakować, ale jak wolisz jeść taki chleb za 2zł z dobrodziejstwami jakie do niego dodają to twoja sprawa

Jasne, i popieram podejście, tym bardziej, że dziecko. Popieram też bardziej wartościowy chleb, czego nie trzeba udowadniać już co najmniej od czasów Napoleona, który karmił wojsko tylko ciemnym pieczywem, żeby im się jelita nie blokowały, bo żołnierz ma się wysrać szybko. Oficerowie mieli biały, bo mieli więcej czasu. Proste.

Natomiast ja mam czas, i nie mam problemów, a chleb znalazłem naprawdę spoko, przy czym smak chleba znam od prawie 40tu lat, i to chleba z malutkich piekarni, takich, gdzie nie opłaca się robić w chuja, bo zaraz ktoś się wygada, i wszyscy będą wiedzieć. Uroki mniejszych miejscowości

:sos:

Ktoś tam napisał u góry, że za 2 zł to nie jest chleb.

1.A piekłeś kiedyś sam, że piszesz takie rzeczy? jakbyś to choć raz w życiu sam zrobił, to byś nie pisał:joe::joe:.:nono:

2.No i będzie uczył mieszczuch wieśniaka, jak chleb wygląda, z czego się składa i jak go się robi... W piekarni na zapleczu byłeś choć raz?proces i składniki znasz? Jakbyś znał, to wiedziałbyś, jaki to koszt. A wiesz, że w domu też go zrobisz? To nie taka znowu magia... :DC:

Że imprezę sylwestrową miałem przejebaną przez kurewską zgagę :płacz:a jeszcze gorsze jest to, że od 3 dni nie brałem tabletek bo zapomniałem i to wyłącznie moja wina:no no:

Że imprezę sylwestrową miałem przejebaną przez kurewską zgagę :płacz:a jeszcze gorsze jest to, że od 3 dni nie brałem tabletek bo zapomniałem i to wyłącznie moja wina:no no:
Ocet jabłkowy rozczenczony wodą.Niewiele trzeba a zgada przechodzi momentalnie

Bo w większości przypadków to niedokwaszony żołądek jest powodem zgagi. Ludzie myślą odwrotnie i lutują całe życie tabletki na zgagę :).
Kiedyś to z podcastu Pedziszewskiego z Mauriczem usłyszałem..przypomniało mi się to przy meeeeeega zgadze.10 sekund i po bólu:damjan:

Bo w większości przypadków to niedokwaszony żołądek jest powodem zgagi. Ludzie myślą odwrotnie i lutują całe życie tabletki na zgagę :).
ja swego czasu mialem nadkwasnosc zoladka. Zgagi nie mialem, praktycznie nigdy

Rozumiem, ze u gastrolog to najlepiej zdiagnozować? Ja mam takie zgagi, ze się aż szaro-zielony robie na twarzy jak mnie dopadnie

Back