Co mnie wku*wia

Będzie. W piątek i sobotę.:beer:
Ja liczę kiedyś na jakiś mega, 60-osobowy zlot. Konkretny, niedrogi ośrodek do ogarnięcia. Wódka, dobry browar i żarcie, grill. :beer:
Miałem już, już jechać do Was teraz, bo weekend mi się zluzował, ale wpadły nowe plany, więc wypijcie moje zdrowie :)

Ja w zeszłym tygodniu pojechałem o 3 w nocy na SOR z bolącym uchem. Zatkało mi się ucho dzień wcześniej, ale nie czułem żadnego bólu. Myślałem, że od ciśnienia itp. Niestety w nocy tak mnie nakurwiało, że ból był nie do wytrzymania (żeby nie było przechodziłem 3 razy kamień nerkowy więc serio wiem co to duży ból). Dodatkowo z ucha leciała mi ropa i krew.
Wjeżdżam na SOR, babeczka na recepcji śpi. Ok, nie przeszkadza mi to, każdemu może się przysnąć. Budzę kobietę, mówię jaka sprawa, ona do mnie, że niestety na SOR nie ma żadnego lekarza, ale wpuści mnie do szpitala i w gabinecie nr 134 jest lekarz od pomocy doraźnej. Poszedłem do tego gabinetu i okazało się, że nikogo tam nie było. Schodzę do kobiety, mówię jej o tym po czym ona do mnie: "aha, w takim razie dzisiaj w nocy jednak nie ma żadnego lekarza". WTF?? :D i co ja mam wtedy sobie pomysleć? Ja nie mam pretensji do tej kobiety, nie mam pretensji do tego lekarza, który powinien być a go nie było. Ja mam pretensje do tych kutasów, którzy tym zarządzają w taki sposób, że dzieją się takie pojebane sytuacje. Co by było gdyby akurat przyjechał tam ktoś kogo życie było by zagrożone?? To jest pojebane, serio.
Mimo, iż nie jestem bogaty, staram się chodzić do lekarzy tylko prywatnie. W wyjątkowych sytuacjach na NFZ. Zdrowie nie ma ceny a darmowa pomoc lekarska w naszym kraju jest niestety coraz gorsza. Albo jest taka sama tylko człowiek po prostu inaczej patrzy na pewne sprawy.
Oczywiście nie mam pretensji do lekarzy itd. System jest zjebany i to wlasnie przez ten system wszystko odbija się na lekarzach, pielęgniarkach/pielegniarzach itd itd.

Na temat państwowej służby zdrowia można pisać księgi (i to z własnego doświadczenia), ale po co się wkurwiać...

Zacznij od małych rzeczy. Nikt nie powiedział, że wszystko od razu będziesz miał podane na srebrnej tacy :boystop:

@Masu
TOTAL-RECALL-KUATO.jpg

To dopiero urośnie...

Back