Co mnie wku*wia

Jak to nie wierzyć w piątek 13?
Mój bilans z piątku: zjebał mi się jeden samochód (drugi stoi od miesiąca uziemiony bo wysłałem panel klimatyzacji do naprawy), zjebał się kompresor na warsztacie więc wszystko ręcznie, zgubiłem kluczyki od auta klienta które stało na środku podjazdu więc następny kłopot a z roboty na godzinę zrobiło się pięć i pół więc skończyłem o 23.
W weekend wszystko wyprostowane: laweta tylko za 100, auto naprawione (urwały się śruby półosi), kompresor naprawiony, kluczyki znalezione. Kurwa dwa dni straciłem na to co się w piątek wydarzyło.

Jak to nie wierzyć w piątek 13?
Mój bilans z piątku: zjebał mi się jeden samochód (drugi stoi od miesiąca uziemiony bo wysłałem panel klimatyzacji do naprawy), zjebał się kompresor na warsztacie więc wszystko ręcznie, zgubiłem kluczyki od auta klienta które stało na środku podjazdu więc następny kłopot a z roboty na godzinę zrobiło się pięć i pół więc skończyłem o 23.
W weekend wszystko wyprostowane: laweta tylko za 100, auto naprawione (urwały się śruby półosi), kompresor naprawiony, kluczyki znalezione. Kurwa dwa dni straciłem na to co się w piątek wydarzyło.
A było nie iść do roboty tylko sobie zrobić długi weekend i konsole odpalić, sam żeś sobie winny
:roberteyeblinking:

Pierdoleni janusze biznesu z olxa. Od dłuższego czasu szukam przecinarki taśmowej do metalu. W zeszłym tygodniu pojawiła się w dobrym stanie, za 1000zł (nowa 2500) i niedaleko mnie. Dzwonię, a po drugiej stronie odzywa się starsza kobieta. Wyprzedaje narzędzia z firmy, bo mąż zmarł, a ona nie da rady poprowadzić. Ale mówi, że spóźniłem się 15 minut bo ktoś już jedzie po piłę. Trudno. Dzwoniłem jeszcze później by upewnić się, że sprzedała i gość się nie rozmyślił. Dzisiaj wchodzę na olx, a ten kutas wystawił ją za 1800, chuj złamany :triggered::jimcarrey::childcry:

Pierdoleni janusze biznesu z olxa. Od dłuższego czasu szukam przecinarki taśmowej do metalu. W zeszłym tygodniu pojawiła się w dobrym stanie, za 1000zł (nowa 2500) i niedaleko mnie. Dzwonię, a po drugiej stronie odzywa się starsza kobieta. Wyprzedaje narzędzia z firmy, bo mąż zmarł, a ona nie da rady poprowadzić. Ale mówi, że spóźniłem się 15 minut bo ktoś już jedzie po piłę. Trudno. Dzwoniłem jeszcze później by upewnić się, że sprzedała i gość się nie rozmyślił. Dzisiaj wchodzę na olx, a ten kutas wystawił ją za 1800, chuj złamany :triggered::jimcarrey::childcry:
Kapitalizm w najlepszym wydaniu :fjedzia:

Poka jaką. Duże to? Ile kosztuje nowa?

coś chcesz produkować, że taśmówka Ci w głowie?

czytać was nie uczyli na tej ukrainie?
images

Poka jaką. Duże to? Ile kosztuje nowa?
coś chcesz produkować, że taśmówka Ci w głowie?
Na własny użytek, bardziej precyzyjne to od kątowki i przede wszystkim brak iskier.

Na własny użytek, bardziej precyzyjne to od kątowki i przede wszystkim brak iskier.
Taśmowa bez chłodzenia to się nadaje do cięcia kiełbasy lub ewentualnie drewna.

Tylko jak często w domu potrzebujesz tej precyzji żeby postawić takiego klamota w domu rezygnując z zastosowania dużo bardziej uniwersalnej kątówki?
No chyba, że zarabiasz po cohonesowemu i 2 koła na 2 cięcia w roku to pikuś :lol:
Nie powiem, bo gdybym miał taśmówkę to niejednokrotnie bym ją wybrał zamiast gumówki

Na domowe potrzeby to można popsikać czymś z łapy

Dorobienie chłodzenia to koszt 100-150zł, a przy drobnicy to wystarczy olejarka i od czasu do czasu coś psiknąć :wink:
Tylko jak często w domu potrzebujesz tej precyzji żeby postawić takiego klamota w domu rezygnując z zastosowania dużo bardziej uniwersalnej kątówki?
No chyba, że zarabiasz po cohonesowemu i 2 koła na 2 cięcia w roku to pikuś :lol:
Nie powiem, bo gdybym miał taśmówkę to niejednokrotnie bym ją wybrał zamiast gumówki

Na domowe potrzeby to można popsikać czymś z łapy
Kto bogatemu zabroni? :fjedzia:
:childcry:
Nie lubię oszczędzać na narzędziach, bo prędzej czy później to się mści. A czy to taki klamot? Nie sądzę, metr na metr w warsztacie się znajdzie :wink: Ale jebać tego chujka janusza, nie dam mu zarobić, nawet gdybym miał kupić droższą :jimcarrey::jarolaugh: Już miałem nawet plan by do niego zadzwonić żeby zarezerwował na parę dni, a później powiedziałbym żeby się jebał ale niech pozna serce Pana :juanlaugh:

Że czas to dziwka.
Przed chwilą w sklepie widziałem "laskę". Pamiętam ją z młodości, była trochę starsza i wiadomo, że tacy gówniarze jak ja to dla niej byli dziećmi. W latach nastoletnich bym z niej nie złaził. Bardzo mi się podobała - szczupła z takimi krótkimi włosami uczesanymi na pipkę, które bardzo jej pasowały, i dużymi niebieskimi oczami. Nie widziałem jej pewnie od czasu gdy w wieku ~21 lat wyprowadziłem się z rodzinnego domu. Pomimo upływu wielu lat nie miałem problemu by ją rozpoznać. Tylko że zamiast krótkowłosej, szczupłej ślicznotki była wysuszona stara baba w krótkich włosach :childcry:

Back