Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To nie ludzie, to fajnopolakiTylko te ludzie kurwy
Z tym, że to tylko takie popierdólki z artykułów prasowych wyborczejJeśli kogoś interesuje folklor kibicowski a nie ma za bardzo wiedzy na ten temat polecam kanał "zbrodnia Ikara" na YouTube. Jestem w stanie ocenić produkcje jako rzetelne i zgodne z prawdą. Od zwykłych kiboli jeszcze z lat 90 gdzie sam przez chwilę w tym uczestniczyłem aż do transformacji w regularne grupy przestępcze w XXl wieku. Ten ostatni rozdział był mi obcy po za wiadomościami w mainstrimie dotyczących upodobań Krakowiaków do ostrych narzędzi i handlu kolorowymi tabletkami.
Nabrałem też jeszcze większej awersji i pogardy dla rodzimego MMA. Przynajmniej niektórzy wyciągną podobne wnioski.
Poznań zgadza się kropka w kropkę więc zakładam że reszta też. Nie ma nawet jednego przeinaczenia jeśli chodzi o Lecha. Jak już to są przemilczane niektóre postacie które raczej trzymały się w cieniu oraz takie które w zamierzchłych latach 90 nie zyskały "sławy" w mediach. Owszem można rzucać sloganami aby zdyskredytować materiał ale sytuacje które znam od drugiej strony są przedstawione bardzo rzetelnie i śmiem twierdzić że sami kibice pomagali to tworzyć.Z tym, że to tylko takie popierdólki z artykułów prasowych wyborczej
Tam nie ma niczego czego byś nie znalazł w starych gazetach. Nawet numer sektora z kotłem jest błędny.Poznań zgadza się kropka w kropkę więc zakładam że reszta też. Nie ma nawet jednego przeinaczenia jeśli chodzi o Lecha. Jak już to są przemilczane niektóre postacie które raczej trzymały się w cieniu oraz takie które w zamierzchłych latach 90 nie zyskały "sławy" w mediach. Owszem można rzucać sloganami aby zdyskredytować materiał ale sytuacje które znam od drugiej strony są przedstawione bardzo rzetelnie i śmiem twierdzić że sami kibice pomagali to tworzyć.
Dlatego napisalem że dla osób nie znających tego od podszewki jest to dobry materiał. Chyba że oczekujesz że wyjme zeszyt w którym opisywałem sobie wyjazdy w latach 90 oraz pamiętne mecze z legią 95 i 96 gdzie chyba w 96 przyjechała tutaj arka i spuściła wpierdol Legii ma sektorze przyjezdnych. Numeru sektora to ja już nawet nie pamiętam. Chyba piąty pod jupiterem od strony kasy.Tam nie ma niczego czego byś nie znalazł w starych gazetach. Nawet numer sektora z kotłem jest błędny.
Słuchałem jednym uchem przy robocie, więc nie będę się wypowiadał co do autentyczności wszystkiego, bo musiałbym posłuchać uważnie. Nie skupiałem się, bo uznałem że nic insajdersjiego w tym właśnie nie ma a raczej takie powszechne informacje. Dla choćby nieco wtajemniczonych raczej żadna nowość.
O gangach poznańskich to tez takie gazetowe ogólniki były. Nawet o Baryle nie było.
Prędol się pojawia na filmiku gdzie gadka o dziarce Uszola.Dlatego napisalem że dla osób nie znających tego od podszewki jest to dobry materiał. Chyba że oczekujesz że wyjme zeszyt w którym opisywałem sobie wyjazdy w latach 90 oraz pamiętne mecze z legią 95 i 96 gdzie chyba w 96 przyjechała tutaj arka i spuściła wpierdol Legii ma sektorze przyjezdnych. Numeru sektora to ja już nawet nie pamiętam. Chyba piąty pod jupiterem od strony kasy.
Choć nie powiem na widok niektórych zdjęć łezka w oku się kręci i mimowolnie szukam swojego łba na dalszym planie.
Z starej ekipy to w ogóle wiele ważnych postaci zostało pominięte żeby tylko wspomnieć to królik z Jerzyc i prętki oraz jagoda z którym nawet pracowałem w jednym warsztacie przez krótki czas.
Z ekipy po 2000 roku też tylko Olaf. Pan L został ujęty tylko w jednym zdaniu a gdyby patrzeć na powiązanie materiału z gazetami to on musiałby być głównym bohaterem.
Nie ma się zresztą co wdawać w szczegóły bo zawsze można zarzucić że czegoś brakuje jednak jako ogólny zarys ostatnich 30 lat dla laików jest ok .
Patrząc też na to że to półgodzinne filmy to z jednego sezonu wyjazdowego można by nakręcić serial bardzo sensacyjny na wiele odcinków. Pociągi grozy lat 80 i 90 to nie są bajki.
Królik to chyba w Tworkach bo to był niezły czubek. Jeszcze cała ekipa z Łazarza. Bracia (chyba) z Asnyka i inne postacie.Prędol się pojawia na filmiku gdzie gadka o dziarce Uszola.
Królik to chyba od 99 garuje.
Piątka to był sektor z dracym pizdę Żarówą.
Te filmiki to takie typowe pod współczesne czasy
Na tym filmie nie, ale ogólnie to tak. Na relacji telewizyjnej ze spotkania z Legią gdy policja broń "zgubiła" latam we fleku na pomarańczowoKrólik to chyba w Tworkach bo to był niezły czubek. Jeszcze cała ekipa z Łazarza. Bracia (chyba) z Asnyka i inne postacie.
Żarowy z darcia ryja to nie pamiętam bo to mój rocznik chyba 79 i w czasach kiedy ja chodziłem to byliśmy młodsi od kierownictwa o ok 5-7 lat
@szplin znalazłeś gdzieś siebie na starych zdjęciach które się tam przewijają?
Zgubili też jednego poloneza. To chyba był ten sam rok albo mnie już pamięć zawodzi.Na tym filmie nie, ale ogólnie to tak. Na relacji telewizyjnej ze spotkania z Legią gdy policja broń "zgubiła" latam we fleku na pomarańczowo
To taki kanał dla Januszy szukających sensacji w stylu TVNJeśli kogoś interesuje folklor kibicowski a nie ma za bardzo wiedzy na ten temat polecam kanał "zbrodnia Ikara" na YouTube. Jestem w stanie ocenić produkcje jako rzetelne i zgodne z prawdą. Od zwykłych kiboli jeszcze z lat 90 gdzie sam przez chwilę w tym uczestniczyłem aż do transformacji w regularne grupy przestępcze w XXl wieku. Ten ostatni rozdział był mi obcy po za wiadomościami w mainstrimie dotyczących upodobań Krakowiaków do ostrych narzędzi i handlu kolorowymi tabletkami.
Nabrałem też jeszcze większej awersji i pogardy dla rodzimego MMA. Przynajmniej niektórzy wyciągną podobne wnioski.
Tego nie napisałem, akurat odcinek o Poznaniu obiektywnie przedstawiony i nawet ok, ale w innych opowiadaniach zdarza się, że czasem chłopa ponosi fantazjaForma może Tobie nie odpowiadac ale czy gdzieś tam jest opisana nieprawda?