Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Is one actually "better" than the other?
Nie można by ich po prostu utylizować?
Ale jednak gwałciciele, mordercy, pedofile i gangsterzy których wina jest niepodważalna powinni umrzeć.Mam nadzieję że jak trafisz za kraty za np. przekroczenie granic obrony koniecznej to dalej będziesz tego samego zdania.![]()
Ale jednak gwałciciele, mordercy, pedofile i gangsterzy których wina jest niepodważalna powinni umrzeć.
No widzisz a ja proponuję humanitarne rozwiązanieRaczej jestem zdania że powinni zostać zesłani do ciężkich prac fizycznych, żeby faktycznie to była kara dla nich. I powinni mieć systematycznie dokręcaną śrubę aby ostatecznie po kilku lub kilkunastu latach w skrajnym wycieńczeniu dopełnili swojego żywota.
Śmiem wątpić by młody skośny był bardziej rozjebany niż "europejczycy"To jest absolutna bzdura i propagandowe gówno. Młodzi Chińczycy są 10x bardziej dekadenccy niż młodzi Europejczycy. Takich propagandowych filmików w internecie jest sporo, ale one nie mają absolutnie nic wspólnego z rzeczywistością.
Jako człowiek, który z Azją ma wiele wspólnego i spędza tam przynajmniej 2 miesiące rocznie, mogę powiedzieć że jeśli mamy wierzyć powiedzeniu "Takie będąRzeczypospoliteChiny, jakie ich młodzieży chowanie" to ten kraj jest w absolutnej dupie.
Śmiem wątpić by młody skośny był bardziej rozjebany niż "europejczycy"
Teraz polski internet zalany jest propagandą, że Ukraińcy to nasi bracia i niewiele się od nas różnią, ot takie biedniejsze Podkarpacie, a bardzo różnią się od ruskich.Jeszcze 3 lata temu, cały polski internet był przekonany, że ruska armia jest potężna, bo zasypany był taką propagandą. Do dziś pamiętam memy z karakanem Szojgu z zachwytami, jakie on to groźne miny robi. Niektórzy do teraz wierzą, że kraj z najwyższym odsetkiem rozwodów, zarażeń HIV i pauperyzacji społeczeństwa, jest ostoją konserwatywnych wartości
.
Teraz polski internet przekonany jest, że Chiny są potężne - mniej więcej z takiego samego powodu. Sam się na propagandę rodzaju "europa się leni, a chiny pracują" nabierałem, dopóki nie zobaczyłem jak to wygląda.
Nie musisz mi wierzyć na słowo, ja opisuję co widzę. Przeciętna młoda Chinka jest 10x razy bardziej uzależniona od lajków w social mediach, niż jej europejskie odpowiedniczki. Kultura koreańska ma tam ogromny wpływ, a wraz z nią idą trendy względem wyglądu i ubioru. Ich młode pokolenie spędza wielokrotnie więcej czasu na dbaniu o wygląd (makijaż, ciuchy, fryzura) niż nasze dzieciaki.
O demoralizacji chińskiego społeczeństwa mogę pisać naprawdę długo - to co oni odwalają w krajach ościennych jest powodem ku temu, że życzę im rychłego upadku. No chyba, że komuś przykładowo porywanie dzieci, żeby je sobie wychować na żonę albo zrobić farmę organów, jest wartością której chcą bronić.