Ciekawe filmy dokumentalne na YT

Z polecenia Roberto Saviano. Musze wygospodarowac troche czasu i obejrzec. Niektorzy moga sie mocno zdziwic jak wygladaja Wlochy od tzw. kuchnii

Byłem kiedyś na Sycylii, 3 świat, kryminaliści na każdym kroku, sam widziałem dwie akcje w ciągu 2 dni haha i bieda taka jak w Polsce w latach 90-tych Piękne miejsce ale nigdy tam nie wrócę :D

a jakie miasto/ miasta najlepiej zwiedzic na Sycylii ? tylko nie chodzi mi o wrazenia kryminalne , a bardziej pozwiedzanie i odpoczynek

a jakie miasto/ miasta najlepiej zwiedzic na Sycylii ? tylko nie chodzi mi o wrazenia kryminalne , a bardziej pozwiedzanie i odpoczynek

Wiesz co ja byłem w tej części, okolice miasta Katania, Aci Castello jeśli pamiętam dobrze i ponoć właśnie źle wybrałem jeśli chodzi o przestępczość haha ale za to miałem blisko do pięknego wulkanu Etna który jest obowiązkowy jeśli chodzi o zwiedzanie. Niesamowite wrażenia. Ale jak pojechałem z Katanii do Syrakuzy i Taorminy to były naprawdę przepiękne miejsca, takie na full wypasie jak z serialu Gra o Tron :) Żałowałem że bazy nie miałem gdzieś bliżej nich.

To właśnie Taormina

timthumb.php

wole techniczne rzeczy ale nie zamykam sie na roznosci, moge cos zobaczyc na próbę
tylko historia
historia bez cenzury
polimaty
podróże z historią (vod tvp)
mówiąc inaczej
wiedzy szmer

Słuchajcie, ostatnio oglądałem na National Geographic jeden odcinek takiego dokumentu o pracy służb na lotnisku w Kolumbii.
Polski tytuł to "Alarm na lotnisku", oryginalny to "Alerta Aeropuerto: Colombia". Byłbym mega wdzięczny podlinkowanie jakby ktoś znalazł.

Ewentualnie inne z tego cyklu.

Back