By żyło się lepiej: kariera/studia/przekręty;)

pisałem, że to kolos na glinianych nogach, czarny łabędź zacznie się od nich

View attachment 142110
Tyle lat fałszowania raportów musi kiedyś wyjść na jaw.

Nie bez powodu Chiny są cały czas asertywne wobec agresji na ich sojuszników. Oczywiście większość uważa to za ich strategię, niemniej osobiście uważam że Chiny znają swoje słabości i nie chcą aby wyszły na jaw.

W przypadku konfrontacji militarnej wystarczy uzmysłowić fakt że ich wojsko ćwiczyło i uczyło się od wojska rosyjskiego które ugrzęzło na Ukrainie. Ok Ukrainia jest wspierana przez Zachód sprzętowo ale i tak bardzo skromnie patrząc na potrzeby.

Jedyna siła w Chinach to że od długiego czasu grają na bycie niezależnym ale zawichrowanie gospodarcze i spadek eksportu spowoduje zapaść i wysokie bezrobocie a u nich kilka % bezrobotnych to są miliony

może ktoś będzie potrzebował,
różnych ma się przełożonych w pracy/rodziców - koniobijcy ;)

Wyczyść pamięć podręczną dla przeglądarek​

Aby temu zapobiec, należy wyczyścić pamięć podręczną systemu rozpoznawania nazw domen. W tym celu wykonaj następujące kroki:

1. Naciśnij klawisz Windows i wpisz cmd. Gdy system Windows wyświetli wynik Wiersz polecenia, kliknij poniżej Uruchom jako administrator i potwierdź, klikając Tak;
  2. W wyświetlonym oknie wpisz polecenie ipconfig /displaydns i naciśnij Enter.
  3. Nie zdziw się – w zależności od rozmiaru bazy danych, na ekranie zaczną migać liczne wpisy, jak pokazano na powyższym obrazku, wyświetlające między innymi nazwę domeny i adres IP odwiedzanych stron;
  4. Aby wyczyścić listę, wpisz polecenie ipconfig /flushdns i naciśnij Enter. Pojawi się komunikat Pamięć podręczna rozpoznawania nazw domen została opróżniona;
  5. Aby sprawdzić wynik, powtórz polecenie ipconfig /displaydns – lista powinna być teraz pusta.

Żeby wrzucić na kilka miesięcy coś na lokatę.
Teraz oferują 4,5% na pół roku i wychodzi całkiem ładna wypłata :awesome:
Te 4,5% to pewnie w skali roku, więc połowa z tego, minus podatek no i jeszcze kwestia jaka kapitalizacja. Nie wiem, czy to jakaś super oferta. Nie śledzę lokat, ale chyba inne banki mają podobne oferty.

Te 4,5% to pewnie w skali roku, więc połowa z tego, minus podatek no i jeszcze kwestia jaka kapitalizacja. Nie wiem, czy to jakaś super oferta. Nie śledzę lokat, ale chyba inne banki mają podobne oferty.
Wszystko co piszesz to prawda. Kalkulator na ich stronie oblicza kwotę już po wszystkim więc wiem ile konkretnie wpłynie i w żadnym innym banku nie jestem w stanie tyle dostać po pół roku, a już w jakieś kompletnie internetowe banki czy inne takie to nie chcę takiego kapitału w nich zostawiać. Cenię sobie swój spokojny sen.

Mi się nie chce skakać po bankach i pamiętać o tych "warunkach promocyjnych" przy tych super lokatach.

:fjedzia:
Każdy produkt finansowy ma swoje plusy i minusy.
Godząc się na jedno, godzisz się na drugie.
Coś za coś.

Adapt, coś tam coś tam, survive!

Każdy produkt finansowy ma swoje plusy i minusy.
Godząc się na jedno, godzisz się na drugie.
Coś za coś.

Adapt, coś tam pcoś tam, survive!
No ja Ciebie rozumiem.

Ja nie mam czasu i głowy do szukania super ofert, żeby wyciągnąć tam parę stówek więcej, a użeranie się z bankami jakie miałem przy kredycie zdecydowanie mnie odrzuciło do dawania chujom jesscze więcej zarobić.

Wpierdalam wszystko w nadpłaty. Co miesiąc wrzucam na obligacje indeksowane i raz do roku większą kwotę na TOSy.

No ja Ciebie rozumiem.

Ja nie mam czasu i głowy do szukania super ofert, żeby wyciągnąć tam parę stówek więcej, a użeranie się z bankami jakie miałem przy kredycie zdecydowanie mnie odrzuciło do dawania chujom jesscze więcej zarobić.

Wpierdalam wszystko w nadpłaty. Co miesiąc wrzucam na obligacje indeksowane i raz do roku większą kwotę na TOSy.
No ja właśnie trochę zamuliłem w jednym banku i taki skok na pół roku, jednorazowa wypłata i powrót do banku jako nowe środki to będzie przynajmniej takie minimum.
No myślałem, że sobie coś kupię, jakąś działkę czy coś, ale jak nie to nie :fjedzia:

Za pół roku będziemy wiedzieć coś więcej, czy będziem żyć, czy będziem zdrów czy to już może pora na emeryturę :awesome:

No ja właśnie trochę zamuliłem w jednym banku i taki skok na pół roku, jednorazowa wypłata i powrót do banku jako nowe środki
dobrze sprawdź warunki umowy jeżeli chodzi o "nowe środki".

o będzie przynajmniej takie minimum.
No myślałem, że sobie coś kupię, jakąś działkę czy coś, ale jak nie to nie :fjedzia:

Za pół roku będziemy wiedzieć coś więcej, czy będziem żyć, czy będziem zdrów czy to już może pora na emeryturę :awesome:
Na pół roku to nie inwestycja. Jednak staram się myśleć trochę bardziej do przodu, ale daj znać ile wyciągniesz. Może się kiedyś skusze.

Trochę nie rozumiem fenomenu TOS, no chyba, że ktoś wie, że będzie kasy potrzebował w przeciągu roku czy coś. W innych przypadkach EDO i COI są dużo lepsze. Nie wspominając o ROS i ROD, które w ogóle są de beściak ale to dla dzieciatych.

Trochę nie rozumiem fenomenu TOS, no chyba, że ktoś wie, że będzie kasy potrzebował w przeciągu roku czy coś. W innych przypadkach EDO i COI są dużo lepsze.
TOS 3 letnie dobry procent i kapitalizacja co roku. Wrzuciłem 40k na 3 lata, za rok może będę robił flipa z mieszkaniem to myślę, że mi to wyjdzie lepiej jak lokata, a jak nie to dotrzymam do końca i wypłacę.

EDO10 kupuję co miesiąc po kilka stówek i trzymam to po prostu jako poduszkę.
Nie wspominając o ROS i ROD, które w ogóle są de beściak ale to dla dzieciatych.
He he suche jaja mam.

Jak już w temacie. Ktoś tu siedzi we flipach?

Mam dylemat co robić.

Mam 50m² mieszkanie w starym budownictwie bardzo blisko uczelni, ale z łazienką do kapitalnego remontu.

I tu pytanie. Czy to robić i wynająć pod studentów czy to ojebać, dołożyć i kupić nowe 40-45m w lokalizacji bliżej "centrum"?

Mam dylemat co robić.

Mam 50m² mieszkanie w starym budownictwie bardzo blisko uczelni, ale z łazienką do kapitalnego remontu.

I tu pytanie. Czy to robić i wynająć pod studentów czy to ojebać, dołożyć i kupić nowe 40-45m w lokalizacji bliżej "centrum"?
a to ci
comment_8N7XxKde3oblrx0BiGfv0vGlrt8vXzWm.gif

blisko uczelni zawsze wynajmiesz

Mam dylemat co robić.

To wynajmij i kup drugie za niedługo. Będziesz miał dwa :fjedzia:

Back