Mnichu
PRIDE FC Lightweight
Wiadomo, że ta gorsza grupa.Poprawiłem![]()
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Wiadomo, że ta gorsza grupa.Poprawiłem![]()
![]()
No niestety takie szaraczki jak my możemy się cieszyć tym co skapnie nam z góry.Świetnie pływam między rekinamiA tak serio to biorąc pod uwagę, że cały biznes jest pod funduszem inwestycyjnym to rekiny mogą być jedynie tam, a nie w żadnym z krajów gdzie działamy.
Odezwij się do jednego użytkownika z forum na discordzie. Na pewno ogarnie Ci fuchę umysłowegoWiadomo, że ta gorsza grupa.

Od 14 lat pracuje pod funduszami inwestycyjnymi, w poprzedniej firmie udało mi się nawet „przetrwać” przejście spółki z jednego funduszu pod drugi

Ale dlaczego od razu założyłeś, że w mojej wypowiedzi „gorsza” grupa to robol? Straszny klasizm przez Ciebie przemawiaOdezwij się do jednego użytkownika z forum na discordzie. Na pewno ogarnie Ci fuchę umysłowego![]()

Nie no, idzie funkcjonować i żyć w takim środowisku póki cyferki się zgadzają. Gorzej jak się nie zgadzają i to nie z winy spółki tylko przeszacowania wzrostu lub innych czynników. Wtedy po dupie dostają wszyscy od kadry zarządczej po pracowników niższego szczebla. Nawet bym powiedział, że bardziej jebany jest management, bo zwykłym pracownikom to jeszcze można wcisnąć kit jak to firma dba i na 1 miejscu ma ludzi, a wyżej to się nie pierdolą i wykładają wszystko w prostych słowach - wiemy jakichOd 14 lat pracuje pod funduszami inwestycyjnymi, w poprzedniej firmie udało mi się nawet „przetrwać” przejście spółki z jednego funduszu pod drugi![]()

Co męczysz lightroom czy Photoshop?Polecam kursy na webinarjam. Można dużo darmowej wiedzy złapać. Mam już za sobą kilka dotyczących fotografii i żałuję, że wcześniej z nich nie korzystałem. Polecam tę kursy nagrywać sobie na komputerze, bo nie zawsze są dostępne po ukończeniu.
Jak dla mnie plus takich kursów to, że trzeba się zmobilizować na konkretny czas. Przykładowo takie filmy na YouTube zawsze są dostępne i nie ma takiego spięcia, żeby się na daną godzinę stawić.
To i to. Podstawowa edycja plików RAW w Lightroom a w Photoshopie głównie czyszczenie zdjęć i powolutku jakieś wprowadzanie zmian. Miałem wcześniej doczynienia z dwoma programami, ale swoją wiedzę na ich temat określam jako bardzo podstawową.Co męczysz lightroom czy Photoshop?
Fajne ‚czyszczenie’ jest również w lightcie. Photoshop jest bardziej do fotomanipulacji.To i to. Podstawowa edycja plików RAW w Lightroom a w Photoshopie głównie czyszczenie zdjęć i powolutku jakieś wprowadzanie zmian. Miałem wcześniej doczynienia z dwoma programami, ale swoją wiedzę na ich temat określam jako bardzo podstawową.
Wczoraj pościągałem jakieś pędzle darmowe i trochę się bawiłem. Będę musiał grube godziny przy tym siedzieć.
Na którą godzinę miałeś w YouTube filmy oglądać? Jebać poranną zmianęPrzykładowo takie filmy na YouTube zawsze są dostępne i nie ma takiego spięcia, żeby się na daną godzinę stawić.

Szczerze mówiąc, nie bardzo wiem o czym piszesz. Czy to krytyka konstruktywna, czy jakieś wykopowe wysrywy? Jak znasz sprawę, to rozwińTyp po fali krytyki zaczął zmieniać styl w stronę dorosłej psychologii?![]()

Ludzie go ocenili jako niedojebanego jakiś czas temu, teraz widzę bardziej dojrzałe wpisy niż poprzednimi razami, stad mój niekoniecznie prawdziwy wniosek, że typ poczytał trochę więcej.Szczerze mówiąc, nie bardzo wiem o czym piszesz. Czy to krytyka konstruktywna, czy jakieś wykopowe wysrywy? Jak znasz sprawę, to rozwiń
![]()
poleci bo Orlen daje zniżkę 40gr na litr przez wakacjeRopa znów spada, cena po 65. Myślicie że już warto się ładować? Czy jeszcze poleci? Bo czuję że jak za mocno cena poleci to OPEC coś wymyśli bo dawno nie interweniowali. A wiadomo że jak jeszcze jakieś dymy na bliskim wschodzie będą to cena wzrośnie. Nie chce co prawda inwestycji w perspektywie kilku lat jakiejś tutaj robić, bo same opłaty za rolowanie etc. Mogą być irytujące, ale potrzymałbym przynajmniej do tego wzrostu do poziomu 80 za baryłkę

Na tą chwilę brak sygnałów wejścia, przyjemniej wg tej metodologii, którą ja stosuję.Ropa znów spada, cena po 65. Myślicie że już warto się ładować? Czy jeszcze poleci? Bo czuję że jak za mocno cena poleci to OPEC coś wymyśli bo dawno nie interweniowali. A wiadomo że jak jeszcze jakieś dymy na bliskim wschodzie będą to cena wzrośnie. Nie chce co prawda inwestycji w perspektywie kilku lat jakiejś tutaj robić, bo same opłaty za rolowanie etc. Mogą być irytujące, ale potrzymałbym przynajmniej do tego wzrostu do poziomu 80 za baryłkę. A poziomy od pandemii były wyższe zazwyczaj
Na tę chwilęNa tą chwilę
Na tę też brak sygnałów wejściaNa tę chwilę
Ładujesz się w etfy na ropę czy w kontrakty? Jak w to drugie to ryzykownie. Jak w etfy to wiadomka brać ja już załadowany.Ropa znów spada, cena po 65. Myślicie że już warto się ładować? Czy jeszcze poleci? Bo czuję że jak za mocno cena poleci to OPEC coś wymyśli bo dawno nie interweniowali. A wiadomo że jak jeszcze jakieś dymy na bliskim wschodzie będą to cena wzrośnie. Nie chce co prawda inwestycji w perspektywie kilku lat jakiejś tutaj robić, bo same opłaty za rolowanie etc. Mogą być irytujące, ale potrzymałbym przynajmniej do tego wzrostu do poziomu 80 za baryłkę. A poziomy od pandemii były wyższe zazwyczaj
Z mojej metody też nie widzę sygnałów na kontrakty, ale na etf już jest tanio stąd brałem.Na tą chwilę brak sygnałów wejścia, przyjemniej wg tej metodologii, którą ja stosuję.
Plus ropa oszukuje, zalicza poziomy, które nie powinna zaliczać w trendzie wzrostowym bądź na odwrót, typowy wywalacz SL ;) także lepiej SL dawać niżej niż się zakładało, kapitałowy niż na jakiś poziom.Etf nie gram więc się nie wypowiem.
Ładujesz się w etfy na ropę czy w kontrakty? Jak w to drugie to ryzykownie. Jak w etfy to wiadomka brać ja już załadowany.
xtb ale musisz za euro, polskiego nie maKontrakty to wkurwiają rolowaniem, ale jeszcze nic nie kupiłem. Który brałeś ETF, w sensie w jakim miejscu?
xtb ale musisz za euro, polskiego nie ma
View attachment 126404
innego nie ma na xtb, on się nazywa etc ale działa jak etf, poczytałem trochę
Problem jest taki, że nie ma na xtb etfa na ropę, męczyłem chujków z obsługi by dodali, ale blokuje ich prawo europejskie (jak zwykle jebana unia) to był jedyny polecany przez dobrego youtubera środek na ekspozycję na ropę wti, jeżeli jesteś w strefie euro na xtb, nic innego nie ma, chyba, że na innej platformie. Wykres jest nieregularny, bo ma inne godziny "pracy" niż ropka wti.Jakbyś mógł streścić jak to się ma cenowo w stosunku do ETF tam to będę wdzięczny :)
Bo trochę ogólnie nieregularny ten wykres, nie jest tak stricte powiązany no i nie ma zabezpieczenia jak ETF.