By żyło się lepiej: kariera/studia/przekręty;)

"Pokrzywdzone firmy oszacowały straty na około 20 mln zł.

Zarzuty i zabezpieczenie mienia​

Wszyscy zatrzymani usłyszeli zarzuty wprowadzania do obrotu towarów z zastrzeżonymi znakami towarowymi, co stanowi przestępstwo z art. 305 Ustawy prawo własności przemysłowej. Grozi im kara do pięciu lat pozbawienia wolności."

Trzech Turków, 25 MLN pln (co najmniej) i pięć lat w pierdlu... To mi brzmi jak dobry deal :suchykarol:

Yyy... Oni są jebnięci. Część firm IT pójdzie z dymem:eddieconspiracy:
Jak tak to idę do urzędu złożyć prośbę o możliwość wyrejestrowania działalności… :roberteyeblinking:

I skończyło się rumakowanie: post z jednej fejsowej grupy flipperów

,,
Witam, dwa lata temu dostałem duży spadek po dziadku i zacząłem bawić się we flipy. Na przestrzeni tych dwóch lat kupiłem 7 mieszkań a sprzedałem tylko jedno, dopiero po półtora roku i w takiej samej cenie co je kupiłem. Pozostałe mieszkania wciąż mam wystawione i to już dużo poniżej ceny zakupu a zainteresowanie jest zerowe. Robię już kurde wszystko żeby tych mieszkań się pozbyć ale przecież za pół darmo ich nie oddam, doradzcie proszę co mam zrobić."

I skończyło się rumakowanie: post z jednej fejsowej grupy flipperów

,,
Witam, dwa lata temu dostałem duży spadek po dziadku i zacząłem bawić się we flipy. Na przestrzeni tych dwóch lat kupiłem 7 mieszkań a sprzedałem tylko jedno, dopiero po półtora roku i w takiej samej cenie co je kupiłem. Pozostałe mieszkania wciąż mam wystawione i to już dużo poniżej ceny zakupu a zainteresowanie jest zerowe. Robię już kurde wszystko żeby tych mieszkań się pozbyć ale przecież za pół darmo ich nie oddam, doradzcie proszę co mam zrobić."
Wow, to ja napisałem dla jaj. Fajnie że ktoś łyknął fejka…

Działalność w gangu i wprowadzenie do obrotu dragów o wartości 145 MLN pln i pięć lat pierdla... To brzmi jak dobry plan na biznes :jon:

G49z9A7XEAAeiEK.jpeg

Odnośnie biedy jako stanu umysłu -

Jak macie ofertę czystego B2B, bez żadnych dni urlopowych, to o ile podnosicie stawkę godzinową?

:lesnarhappy:

Odnośnie biedy jako stanu umysłu -

Jak macie ofertę czystego B2B, bez żadnych dni urlopowych, to o ile podnosicie stawkę godzinową?

:lesnarhappy:
Zakładam że mówisz o 1:1 wykonywaniu tego samego.

Można zacząć od wyliczenia ile płaci pracodawca na UoP.

Liczbę dni urlopowych (26?) zwiększ o twoją roczną średnią płatnych dni niepracujących (~=L4) rocznie.

Dni pracujących w roku masz około 250, pomniejsz to o liczbę dni niepracujących. Policz ile to twoja roczna pensja w kosztach pracodawcy.

Jak podzielisz jedno przez drugie to będziesz wiedział ile średnio pracodawca wydaje na twoją dniówkę. Ta dniówka nie uwzględnia ryzyka - sam je wyceń.

Przykład (*) zarabiasz 10k brutto miesiecznie i na świeta dostajesz trzynastkę, czyli 130k rocznie brutto rocznie. To jest ok 156k kosztów pracodawcy (na rękę ok 92k).

Jezeli 5 dni rocznie srednio chorujesz to oznacza ze nie będzie cię w pracy 31 dni a pracodawca wyda na ciebie 156k, czyli za twoją dobę pracy zapłaci ci ok 156k/(250-31) ~= 715zł. Oczywiscie to jest PRZED twoimi podatkami, opłatami, lennami czy trybutami ;)

(*) Przykład na podstawie sieciowego kalkulatora kosztów pracodawcy, zakładam że ok, nie chce mi się sprawdzać.

Zakładam że mówisz o 1:1 wykonywaniu tego samego.

Można zacząć od wyliczenia ile płaci pracodawca na UoP.

Liczbę dni urlopowych (26?) zwiększ o twoją roczną średnią płatnych dni niepracujących (~=L4) rocznie.

Dni pracujących w roku masz około 250, pomniejsz to o liczbę dni niepracujących. Policz ile to twoja roczna pensja w kosztach pracodawcy.

Jak podzielisz jedno przez drugie to będziesz wiedział ile średnio pracodawca wydaje na twoją dniówkę. Ta dniówka nie uwzględnia ryzyka - sam je wyceń.

Przykład (*) zarabiasz 10k brutto miesiecznie i na świeta dostajesz trzynastkę, czyli 130k rocznie brutto rocznie. To jest ok 156k kosztów pracodawcy (na rękę ok 92k).

Jezeli 5 dni rocznie srednio chorujesz to oznacza ze nie będzie cię w pracy 31 dni a pracodawca wyda na ciebie 156k, czyli za twoją dobę pracy zapłaci ci ok 156k/(250-31) ~= 715zł. Oczywiscie to jest twoimi podatkami, opłatami, lennami czy trybutami ;)

(*) Przykład na podstawie sieciowego kalkulatora kosztów pracodawcy, zakładam że ok, nie chce mi się sprawdzać.
Liczyłem w głowie i mi wyszło podobnie, 800 pln miesięcznie, w roku niecałe 10k wyjdzie, akurat na smutny tygodniowy urlop. :suchykarol:

Back