Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Szybko to byś pozapierdalał do lekarza.Ciekawe jaka ona jest szybka
![]()
Ale ja nie o hulajnodzeSzybko to byś pozapierdalał do lekarza.

Jaka biedna, sama mówi ze rusza sie jak 'raketa'Biedna dziewczyna![]()
O szczegóły pytajcie księgowych.Z dniem 1 stycznia 2026 r. niektóre limity odnoszące się do wydatków na samochody osobowe rozliczanych w firmowych kosztach podatkowych zostaną zmodyfikowane. Obowiązujące obecnie limity amortyzacyjne i leasingowe w kwotach 225.000 zł i 150.000 zł zostaną zastąpione przez nowe, których wysokość będzie uzależniona od poziomu emisji dwutlenku węgla.
A to w sumie ciekawe czemu Copilot tego nie wiedział. Podpowiesz kiedy i na co? To jeszcze mu pocisnę ;)Progi podatkowe były zmieniane
Pierwszy do 120k 12%, drugi powyżej 120k 32%. W 2022 była zmiana.A to w sumie ciekawe czemu Copilot tego nie wiedział. Podpowiesz kiedy i na co? To jeszcze mu pocisnę ;)
Coś się przeoczyło...Pierwszy do 120k 12%, drugi powyżej 120k 32%. W 2022 była zmiana.
Mam nadzieję, że na ostatni akapit odpisałeśCoś się przeoczyło...
![]()

Czyli trochę jak w Rosji: mała pensja urzędnika, a obywatel płaci łapówkę jako ,,opłatę za załatwienie"/jak napiwek w USA. Taka trochę praca na akord.To nie jest do końca tak.
We Wietnamie ostatnio są coraz to nowsze afery korupcyjne - nawet komunistyczny rząd musi coś z tym zrobić i zaczęły się aresztowania.
Jedna kobieta w Wietnamie zdefraudowała równowartość PKB małego państwa i została skazana na śmierć - wyrok pewnie nie będzie jednak wykonany. Jej córka uciekła z hajsem do Singapuru. Policja robi też naloty na domy lokalnych polityków i znajdują tam dosłownie palety wypełnione dolarami. Jeden taki nalot był dosłownie kilka domów od miejsca w którym zazwyczaj mieszkam.
Skala tego zjawiska jest tak wielka, że WSZYSCY obywatele Wietnamu są objęci sankcjami bankowymi - żaden Wietnamczyk aktualnie nie założy konta w polskim banku.
Godzinami mógłbym opowiadać jakie oni wały robią - nawet w Polsce.
Ilekroć ode mnie w Wietnamie domagano się łapówy - nie zliczę. Ogólnie łapówkarstwo to część ich kultury - przyjęło się chociażby, że naczelnik urzędu państwowego, czy menedżer w firmie z okazji Święta Tet dostaje "w prezencie" po 1 wypłacie od każdego w podwładnych.
Wiem że sprzedaż przez allegro jest łatwiejsza, ale jak z zakupami to nie wiem, dlatego napisałemPany porównywał ktoś kiedyś allegro vs amazon? Regulamin zwrótów vs praktyka zwrotów? reklamacje itd itp?
Pytam zarówno w kontekście kupowania na firmę jak i indywidualnie.

Nie wiem jak obecnie ale Amazon swego czasu nawet nie chciał przejmować zwrotów tylko z automatu wysyłał nowy produkt. Zdarzyło mi się kilka razy na przestrzeni lat trafić na uszkodzony produkt. Po wysłaniu zdjęć i zgłoszenie najczęściej następnego dnia nowy produkt był w drodze. Nawet przy pytaniu o odesłanie uszkodzonego wydania wprost odpisali, że uszkodzenie znacząco obniża wartość produktu i mogę go zatrzymać. Mowa oczywiście o produktach z oficjalnego sklepu amazonu.Pany porównywał ktoś kiedyś allegro vs amazon? Regulamin zwrótów vs praktyka zwrotów? reklamacje itd itp?
Pytam zarówno w kontekście kupowania na firmę jak i indywidualnie.
Podobno gdy ilość zwrotów przewyższa średnią to blokują konto. Nie wiem, ale tak wiara na peperku pisałaNie wiem jak obecnie ale Amazon swego czasu nawet nie chciał przejmować zwrotów tylko z automatu wysyłał nowy produkt. Zdarzyło mi się kilka razy na przestrzeni lat trafić na uszkodzony produkt. Po wysłaniu zdjęć i zgłoszenie najczęściej następnego dnia nowy produkt był w drodze. Nawet przy pytaniu o odesłanie uszkodzonego wydania wprost odpisali, że uszkodzenie znacząco obniża wartość produktu i mogę go zatrzymać. Mowa oczywiście o produktach z oficjalnego sklepu amazonu.
Szplin - wyłudzenia z amazona na zlecenie, bez zlecenia z resztą teżPodobno gdy ilość zwrotów przewyższa średnią to blokują konto. Nie wiem, ale tak wiara na peperku pisała

Bo reszta dla PanaSzplin - wyłudzenia z amazona na zlecenie, bez zlecenia z resztą też![]()