Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ten porterek zajebisty, w Kauflandzie 8 zikoView attachment 147022
Dobra cena za dobrego porterka.
2,50zl i nie ma kaucji :)
Wypatrzone w sklepie Mix (grupa kupiec)
Okrutnik ale za 2,5 nie wybrzydzał bym. Pro tip. Wlej do szklanki , weź kawałek stali nierdzewnej nagrzej na palniku do czerwoności i wsadź do piwa . Fajnie się karmelizuje i będzie lepsze.View attachment 147022
Zamiast się czaić i cudować z palnikiem, kup sobie karmi i małpkę czystej.Okrutnik ale za 2,5 nie wybrzydzał bym. Pro tip. Wlej do szklanki , weź kawałek stali nierdzewnej nagrzej na palniku do czerwoności i wsadź do piwa . Fajnie się karmelizuje i będzie lepsze.
Mordko, bez przesady. Fakt, że wszystko zaczyna sie robić wtórne i ciężko zaskoczyć obecnie konsumenta, natomiast od czasu jak wróciłem na początku roku do Polski to krakowska scena ma sie bardzo dobrze - zajebiście udana inicjatywa kranoprzejęcia, jubileuszowe warki, które sa czymś nowym - no nie jest źle.To o czym mówilem od dłuższego czasu - Kraft w Polsce umiera - i tyle.
PIWOmaniak kończy działalność z początkiem czerwca,
Jeden - z dwóch - kultowych dla mnie sklepów, na mapie Polski. Drugim są "Piwa Świata" w Poznaniu.
Doceniam, że nie składają broni, ale i na nich przyjdzie czas, a wtedy - wczytujemy sejva z 2010, kiedy na piwnej mapie Polski nie było niczego.
Za mało kupiłeś, jednym granatem się nie rozerwieszView attachment 147022

Mądrego dobrze posłuchać . Tylko po co małpkę ? Co ja Songo ? Lepiej 0,5 i olać karmi bo to dla bab.Zamiast się czaić i cudować z palnikiem, kup sobie karmi i małpkę czystej.
True , w szczycie było koło mnie 5 sklepów stricte kraftowych i Leclerc teraz został jeden i półka w Leclerc mnjeszja o połowę.To o czym mówilem od dłuższego czasu - Kraft w Polsce umiera - i tyle.
PIWOmaniak kończy działalność z początkiem czerwca,
Jeden - z dwóch - kultowych dla mnie sklepów, na mapie Polski. Drugim są "Piwa Świata" w Poznaniu.
Doceniam, że nie składają broni, ale i na nich przyjdzie czas, a wtedy - wczytujemy sejva z 2010, kiedy na piwnej mapie Polski nie było niczego.
Mądrego dobrze posłuchać . Tylko po co małpkę ? Co ja Songo ? Lepiej 0,5 i olać karmi bo to dla bab.
To gówno.te gówno

To się nazywa nie posiadać gustu 5latka . Ale zgodzę się waszczukowe to syf . Obecnie sensownych jest może z 5, reszta ma fatalny poziom.Idealny balans to 200ml.
Btw, podziwiam Was że smakują Wam te krafty albo poważnie dobrze udajecie. Sam nie lubie sikaczy typu tyskie/lech ale mi takie książęce czy miłosław całkowicie wystarczy, te kraftowe albo nie mają smaku albo mają przesadzoną goryczkę zazwyczaj i wkurwia mnie ich picie. U nas w regionie już teraz każdy lokal jest wyposażony w Waszczukowe, a to chyba najgorszy kraft jaki piłem w życiu. A ich miodowego Bartnika to chyba nawet menel nie zechciałby wypić, a to gówno kosztuje pod dychę w sklepie.
Co kto lubi . Mi wchodzą pastry sour I pastry risy. Natomiast jeśli coś jest w jednym stylu to zazwyczaj smakuje podobnie . To tak z definicji. Na różnorodność styli to bym nie narzekał jak już to na powtarzalność właśnie .Tylko jak patrzysz na te "krafty" to wszystko jest na jedno kopyto. Narobili jakiegoś syfu, za butelkę takich szczyn chcą od 12 złotych w zwyż. Kupisz 5 żeby przetestować a tu każdy jak Biały Żywiec smakuje. Ostatnio jak mam ochotę na piwo to wybieram głównie jakiegoś Komesa. Lubię Komes Strong Blonde 7,5% tak do napicia się jest spoko akurat 3 sztuki do meczyku. Jakieś dwa miesiące temu udalo mi się jeszcze Katastorfę kupić to opierdzieliłem 4, ale ta na 10-lecie chyba im najgorzej wyszła.
A tak z innej beczki to ja od paru lat wiśniówkę bardzo polubiłem. Dorwałem w Kaufie Cherry Cordial Polmos Bielsko - Biała nawet zrobili pigwę, cytrynówke, gruszkówkę wszystko po 40% i się skończyło znaczy w żadnym sklepie stacjonarnie nie ma. To znowu dorwałem Wiśniówkę Klasztorną też 40% ale ta to już mniej mi smakuje.
Tak z innej beczki - przypasowało Wam jakieś bezalkoholowe piwo?
Przerobiłem tego ogromne ilości i jest naprawdę bardzo słabo. Najlepiej wypadają póki co:
- Amber Bezalkoholowe IPA
- Miłosław Bezalkoholowe IPA
- Maisel's Weisse Alkoholfrei
- FOR.REST 0% z NEPO
- Zero Beauforta z Browaru Mikołajki
Kiedyś jeszcze Pinta Mini Maxi IPA, ale popsuła się.
Reszta raczej do zapomnienia. Ostatnio już darowałem sobie całkowicie piwa bezalkoholowe i jak mam ochotę na smak chmielu, to sięgam po wodę nachmieloną z NEPO, przynajmniej kalorii nie ma, a i smak lepszy niż większość bezalko.