:damjan:


Zależy jaką warka bo ja to bym po swojej trafił od razu do piachu :p albo ze względu na alko albo na ilość przyjętych płynie bo to chyba też można umrzeć od tego :p
1. O fuck, poprawiłem:crazy:
2. Normalni śmiertelnicy by pomarli. Heros @andrzej_t. jak był mały wpadł do kociołka z bimbrem. Po wypiciu całej warki tylko by otarł usta rękawem i zabrał się za rozpracowywanie czegoś mocniejszego.:baldwinwhiskey:
 
@andrzej_t. domowe piwo jest zdecydowanie zdrowsze od tego "kupnego" osad drożdżowy to naturalny probiotyk przecież, jednak musisz pogodzić się z wydatkami na początku. Sam garnek to około 150zł a do tego fermentory, wężyki, termometry etc.
Sama zabawa jest dla mnie zajebista ale i czasochłonna. Żeby uwarzyć jedną warkę musisz poświęcić około 6h jednego dnia.
 
@andrzej_t. domowe piwo jest zdecydowanie zdrowsze od tego "kupnego" osad drożdżowy to naturalny probiotyk przecież, jednak musisz pogodzić się z wydatkami na początku. Sam garnek to około 150zł a do tego fermentory, wężyki, termometry etc.
Sama zabawa jest dla mnie zajebista ale i czasochłonna. Żeby uwarzyć jedną warkę musisz poświęcić około 6h jednego dnia.
Dzięki, dlatego tu pytałem bo wiedziałem, że są tu ludzie co się znają :wink2:
z samymi piniondzmi nie byłoby problemu, lubię wydawać na poszukiwania nowych hobby, ale z tym czasem to już pewnie będzie problem. Chyba nie znajdę 6 godzin luzem, chyba, że w sobotę w nocy. Musiałbym to robić pewnie raz w tygodniu w nocy.
 
Dzięki, dlatego tu pytałem bo wiedziałem, że są tu ludzie co się znają :wink2:
z samymi piniondzmi nie byłoby problemu, lubię wydawać na poszukiwania nowych hobby, ale z tym czasem to już pewnie będzie problem. Chyba nie znajdę 6 godzin luzem, chyba, że w sobotę w nocy. Musiałbym to robić pewnie raz w tygodniu w nocy.
Wyjebiesz 40piw w tydzień?
...
No w sumie:korwinlaugh:
 
Dobra, kurła, ja to jednak mam duszę konsumencką a nie producencką :lol:
a może Wy byście chcieli trochę ze mną pohandlować ? Jak macie coś dobrego to kupię kilka sztuk i albo prześlę na konto jakie podacie albo może wskazaną przez was akcję, np. na siepomaga.pl
 
Dobra, kurła, ja to jednak mam duszę konsumencką a nie producencką :lol:
a może Wy byście chcieli trochę ze mną pohandlować ? Jak macie coś dobrego to kupię kilka sztuk i albo prześlę na konto jakie podacie albo może wskazaną przez was akcję, np. na siepomaga.pl
Przesyłanie piwa kurierem to ryzykowna sprawa nawet jak się zabezpieczy. Chyba, że masz do kogoś blisko.
 
Przesyłanie piwa kurierem to ryzykowna sprawa nawet jak się zabezpieczy. Chyba, że masz do kogoś blisko.
Myślę, że jak się porządnie zabezpieczy i jebnie naklejkę FRAGILE i powie kurierowi: "PANIE, KURŁA, SZKŁO W ŚRODKU", to chyba powinno dać rade . . .
 
@cRe doradz. Mam zaskakujacy dylemat. Piwko stoi dovhmielone na aromat na cichej. Przed zlanien na cicha sprawdzalem blg. Wyszlo 2. Ladnie odfernentowalo. Na cichej jest bez rurki i fernentor lekko wydelo jakby jeszcze gazowalo. Niby nic niezwyklego ale przeciagbalem fermentacje do ok miesiaca bo nie mialem czasu zlewac. Co robic panie?
 
@cRe doradz. Mam zaskakujacy dylemat. Piwko stoi dovhmielone na aromat na cichej. Przed zlanien na cicha sprawdzalem blg. Wyszlo 2. Ladnie odfernentowalo. Na cichej jest bez rurki i fernentor lekko wydelo jakby jeszcze gazowalo. Niby nic niezwyklego ale przeciagbalem fermentacje do ok miesiaca bo nie mialem czasu zlewac. Co robic panie?
Mogło wydzielić się nieco CO2 od ruszania fermentorem.
 
@cRe doradz. Mam zaskakujacy dylemat. Piwko stoi dovhmielone na aromat na cichej. Przed zlanien na cicha sprawdzalem blg. Wyszlo 2. Ladnie odfernentowalo. Na cichej jest bez rurki i fernentor lekko wydelo jakby jeszcze gazowalo. Niby nic niezwyklego ale przeciagbalem fermentacje do ok miesiaca bo nie mialem czasu zlewac. Co robic panie?
Wyrzuć do śmietnika.
Żart.:lesnarhappy: Domowe warzenie piwa zawsze na propsie:beer:
 
@marcinos

Co to jest Johnie Walker Double Black ? Bo nie ma podanego wieku a 152zl za 0.7 w opakowaniu w Carrefourze
Ja pierdole Bastian. Pierwsza pozycja w google już ci mówi, że to jest to samo co czarny tylko zmieszanh jest z bardziej torfową łychą. Bardziej torfową czyli taka jaka ci nie smakuje. Minimum 12 lat.
Za taką kasę to nie kupuj blendów tylko singlemalty. Będą lepsze i będą zasługiwać na degustację na czysto bo będą miały lepszy smak.
 
Ja pierdole Bastian. Pierwsza pozycja w google już ci mówi, że to jest to samo co czarny tylko zmieszanh jest z bardziej torfową łychą. Bardziej torfową czyli taka jaka ci nie smakuje. Minimum 12 lat.
Za taką kasę to nie kupuj blendów tylko singlemalty. Będą lepsze i będą zasługiwać na degustację na czysto bo będą miały lepszy smak.
Ale on to wali tylko z colą, więc w kwestii ekonomicznej najlepiej jak będzie walił Złotą Lochę albo Królową Margot.
@Baasteek spróbuj sobie łychę z colą Schweppes, polecam też napój Canada Dry do takich mixów:OK:
 
Ale on to wali tylko z colą, więc w kwestii ekonomicznej najlepiej jak będzie walił Złotą Lochę albo Królową Margot.
@Baasteek spróbuj sobie łychę z colą Schweppes, polecam też napój Canada Dry do takich mixów:OK:

Nieskromnie się wypowiem, ze u mnie teraz w pierwszej kolejności są te najdrozsze whiskacze ze sklepów kaufland/intermarche/carrefour te 8-10-12-15 letnie, nie kupuje na razie tych bez oznaczenia wiekowego, dopiero jak tamte wyproboje co mam pozapisywane w notatniku, czyli przy moim piciu zejdzie mi z rok na to.
A wtedy dopiero zaczne te tańsze testować.


E.
A jak smakuje koniak? Bo podobno to sie pije tylko same bez popitki i bez mieszania z colą.
 
Nieskromnie się wypowiem, ze u mnie teraz w pierwszej kolejności są te najdrozsze whiskacze ze sklepów kaufland/intermarche/carrefour te 8-10-12-15 letnie, nie kupuje na razie tych bez oznaczenia wiekowego, dopiero jak tamte wyproboje co mam pozapisywane w notatniku, czyli przy moim piciu zejdzie mi z rok na to.
A wtedy dopiero zaczne te tańsze testować.
Tylko nie skończ na denaturacie:nono:
Whisky pomieszane z Canada Dry jest cycuś delikates:OK:
 
Back
Top