Spoko, ale trochę wieje nudą... Modern Drinking... Monachijskie... POLARIS czyli najbardziej chujowe piwo od Doctorów. Ja popijam RISa z Tenczynka. Jaranko mimo, że dość tani jak na RISa.
Miałem 2 podejścia do RISa i nie wchodzi. Stouty i Portery mi nie wchodzą. Generalnie kluczem przy zakupach jest fakt, że nie piłem. Takiego Polarisa nie piłem, stąd zakupiłem. Jestem po Kafirmacji i jak na saison jest kurewsko bezsmakowy (dorzucili trawę cytrunową, liście kafiru i pieprz - nie czuć tego).
 
Miałem 2 podejścia do RISa i nie wchodzi. Stouty i Portery mi nie wchodzą. Generalnie kluczem przy zakupach jest fakt, że nie piłem. Takiego Polarisa nie piłem, stąd zakupiłem. Jestem po Kafirmacji i jak na saison jest kurewsko bezsmakowy (dorzucili trawę cytrunową, liście kafiru i pieprz - nie czuć tego).
A ja robię weekend z RISami. Póki co jestem zachwycony.
 
Jak za kupne, to faktycznie dobra cena. Kupiłeś w sklepie specjalistycznym?
Jop. W sklepie piwnym. Ale co lepsze kupiłem Quatro z Pinty za dychę i 50 gr. A w święta kupowałem za 13zl i mi mega smakowało, dlatego powtarzam... Porównam sobie doznania.
 
Spoko, ale trochę wieje nudą... Modern Drinking... Monachijskie... POLARIS czyli najbardziej chujowe piwo od Doctorów. Ja popijam RISa z Tenczynka. Jaranko mimo, że dość tani jak na RISa.
Dla moich kubków smakowych Polaris jest w ścisłej czołówce nie tylko piw od Doctorów, ale też ogólnie w polskim krafcie. Wszysko zależy od upodobań. I nie zgrywaj takiego wielkego fifarafa, bo pijesz droższe o 2 złote piwa ;). Po przekroczeniu pewnego poziomu naprawdę cena niewiele mówi o "zajebistości" piwa.
 
Dla moich kubków smakowych Polaris jest w ścisłej czołówce nie tylko piw od Doctorów, ale też ogólnie w polskim krafcie. Wszysko zależy od upodobań. I nie zgrywaj takiego wielkego fifarafa, bo pijesz droższe o 2 złote piwa ;). Po przekroczeniu pewnego poziomu naprawdę cena niewiele mówi o "zajebistości" piwa.
Zgadza się. Liczą się style. RIS min 8zl za 0,330l Polaris to 6zl za 0,5l. POLARIS przypomina mi smutne lagery. Leżakowanie w browarze? Daj spokój...
 
U mnie fermentacja ruszyła. Pierwszy raz użyłem drożdży preferujących warunki 10-12 stopni. Trochę się obawiam co zobaczę na termometrze jak wrócę do domu. Mam nadzieję że nie podbiło powyżej 14.:dismay:
 
U mnie fermentacja ruszyła. Pierwszy raz użyłem drożdży preferujących warunki 10-12 stopni. Trochę się obawiam co zobaczę na termometrze jak wrócę do domu. Mam nadzieję że nie podbiło powyżej 14.:dismay:
trzymam kciuki. Ja już niedługo też coś uwarzę.
 
@Arteck o browarze piwo warownia slyszales? Kupilem na FEN na sprobowanie corke mlynarza i kameleona. No i do tego hedge hog apa jeszcze.
 
5b19b37ec50be.jpg


Raczej nie wymaga komentarza.
 
promuj dobre, a nie czeski syf... Wiesz czym jest Pilsner Urquel w Czechach? Uryną, jak u Nas Żubr, Tyskie, Żywiec czy inne gówno.
Tak jak napisałem wcześniej, w stylu pils jest to całkiem przyzwoite piwo.
Niczym się nie wybija, ale tak samo nie jest złe.
 
Kolego, widać, że nie masz zbyt dużego pojęcia o piwie, a kreujesz się na wielkiego wyjebasa. Wygląda na to, że pijesz jak najdroższe piwa, bo... są drogie. Szybko choroba snobów dotknęła też piwo. Ogarnij gadkę, bo strasznie irytujesz. To jest moja ostatnia wiadomość do ciebie.
 
Kolego, widać, że nie masz zbyt dużego pojęcia o piwie, a kreujesz się na wielkiego wyjebasa. Wygląda na to, że pijesz jak najdroższe piwa, bo... są drogie. Szybko choroba snobów dotknęła też piwo. Ogarnij gadkę, bo strasznie irytujesz. To jest moja ostatnia wiadomość do ciebie.
czytam składy i oglądam Kopyra.
 
Back
Top