Taran
PRIDE FC Welterweight
Sporo osób tak sprawdza te piwa, sam tak zrobiłem :P
które według Was lepsze?W Tomka Kopyrę bawisz? :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Sporo osób tak sprawdza te piwa, sam tak zrobiłem :P
które według Was lepsze?W Tomka Kopyrę bawisz? :)
Z Cieszyna mniej więcej zet droższe, ale w sumie ja tam po pierwszym łyku blachę/rdzę/żelazo wyczułem.Piłem tylko Saison z Żywca i wypadł moim zdaniem całkiem nieźle. Z Cieszyna nie było mi jeszcze dane spróbować.
8 dunkeweizenów? O kurewa, lepiej było 3 portery wypićŚwieże piwo to jednak zło-wczoraj 8 dunkelów plus jeden chyba żywiec i łeb boli koszmarnie.
Wypiłem 4 litrowe. Bo po 3 porterach byłby zgon.8 dunkeweizenów? O kurewa, lepiej było 3 portery wypić
Miałbyś szybkie KO, a tak straciłeś więcej zdrowia przyjując tyle litrów :)Wypiłem 4 litrowe. Bo po 3 porterach byłby zgon.
Ja mam rzadko po udce czystej. Browary w ilosci (nawet! i to jest chujowe) 3 wzwyz potrafia ze mnie na drugi dzien zrobic zombiaka.Kurde nie pamiętam kiedy ostatnio miałem kaca po piwie.
chujowe/tanie koncerniaki robią z człowieka szmatę na drugi dzień.Ja mam rzadko po udce czystej. Browary w ilosci (nawet! i to jest chujowe) 3 wzwyz potrafia ze mnie na drugi dzien zrobic zombiaka.
drugie podejście do tego porównania.Żywiec Saison vs. Sezonowe cieszyńskie... według mnie Żywiec lepiej smakuje.
![]()
jedno z najtańszych piwo od PINTY... Oto Mata IPA oraz Pierwsza Pomoc to te 2 piwa, których niestety nie polecam nikomu za te pieniądze. Za to polecę z całego serca Call Me Simon oraz Raj z Rais czy jakoś tak... i oczywiście IMPERATOR BAŁTYCKI!Właśnie nabyłem w osiedlowym spożywczaku...spodziewałem się ceny około 9zł jak to w innych sklepach a tu 7,10 zł...miłe zaskoczenie :)
Co warzyłeś? American Wheat?Ja pierdole. Najpierw ciągle wychodziła mi pozytywna próba jodowa, potem filtrowałem to jebane piwo milion lat, a teraz wracam z pracy i nie ma fermentacji no kurwa mać. Nie mam pojęcia o co chodzi. Jak nie ruszy to do wyjebania będzie. Jakaś tragedia.
Tak.Co warzyłeś? American Wheat?
Skąd takie problemy?Tak.
Nie wiem. Wydłużyłem zacieranie aż próba jodowa będzie w miarę ok. Nie było idealnie ale nie robił się mocny granat w sekunde, po kropnięciu wskaźnikiem był pomarańczowy a po wymieszaniu z próbką nieco szarzał.. Temperatura zadania drożdży 26 stopni (przez dłuższe zacieranie i filtracje nie mogłem dłużej czekać bo mi się chciało spać). A teraz jest 18-19 stopni. Sprawdziłem czy drożdże żyją i żyją. Poczekam na jutra rana i zmierzę blg. Ostatecznie będę musiał wylać no bo co zrobić z takim? Przecież nie dodam cukru żeby nabiło % i do kega.Skąd takie problemy?
Warzyłeś wczoraj?Nie wiem. Wydłużyłem zacieranie aż próba jodowa będzie w miarę ok. Nie było idealnie ale nie robił się mocny granat w sekunde, po kropnięciu wskaźnikiem był pomarańczowy a po wymieszaniu z próbką nieco szarzał.. Temperatura zadania drożdży 26 stopni (przez dłuższe zacieranie i filtracje nie mogłem dłużej czekać bo mi się chciało spać). A teraz jest 18-19 stopni. Sprawdziłem czy drożdże żyją i żyją. Poczekam na jutra rana i zmierzę blg. Ostatecznie będę musiał wylać no bo co zrobić z takim? Przecież nie dodam cukru żeby nabiło % i do kega.
Wczoraj.Warzyłeś wczoraj?
Z tego co piszesz, to przebieg był ok, sam daję drożdże jak tylko temperatura spadnie poniżej 30 stopni, i jeszcze mi nigdy nie zdechły.
Poczekałbym do rana, jak nic się nie zmieni to niestety kanał.Wczoraj.
i jak tam ten American Wheat? Bąbluje?Wczoraj.