cRe
PRIDE FC Middleweight
Mi wyszedł ocet jak robiłem ;(Ostatnio jestem od niego dość mocno uzależniony. Zastanawiam się nad zrobieniem swojego.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mi wyszedł ocet jak robiłem ;(Ostatnio jestem od niego dość mocno uzależniony. Zastanawiam się nad zrobieniem swojego.
A jakiego soku użyłeś?Mi wyszedł ocet jak robiłem ;(
wyciskałem z jabłekA jakiego soku użyłeś?
Ja pójdę na lenia. Kupie gotowy z biedronki (są bodajże po 3L pakowane, czasem w promocji).wyciskałem z jabłek
To piwa też zacznij z brewkitu warzyć :p Ja zawsze jak coś robię to z jak najmniej przetworzonych surowców jakie akurat mogę dostać. Owoce często sam zbieram też.Ja pójdę na lenia. Kupie gotowy z biedronki (są bodajże po 3L pakowane, czasem w promocji).
Poza tym taki sok jest chyba spasteryzowany, więc ryzyko mniejsze.
Niestety mam tylko jedną jabłoń i do tego papirówkę. Z czasem też kiepsko, dlatego akurat w przypadku cydru zrobię to na leniaTo piwa też zacznij z brewkitu warzyć :p Ja zawsze jak coś robię to z jak najmniej przetworzonych surowców jakie akurat mogę dostać. Owoce często sam zbieram też.

Powiedz jak wyszło jak już zrobisz.Niestety mam tylko jedną jabłoń i do tego papirówkę. Z czasem też kiepsko, dlatego akurat w przypadku cydru zrobię to na lenia![]()
Kinky była super, szczegółów nie pamietam :)Na mojej ulicy nie mieli nic nowego, a nie chciało mi się iść nieco dalej do specjalistycznego, więc kupiłem kinky ale od doktorów i pszenice z księżyca. Jak piliście to dajcie znać jakie wy mieliście wrażenia.
O Kinky pisałem już jakiś czas temu. W zasadzie piwo kupiłem kiedy zostało wypuszczone na rynek i był wtedy boom na equinox. Bardzo dobry single hop. Jeden z lepszych w dorobku Doktorów.Na mojej ulicy nie mieli nic nowego, a nie chciało mi się iść nieco dalej do specjalistycznego, więc kupiłem kinky ale od doktorów i pszenice z księżyca. Jak piliście to dajcie znać jakie wy mieliście wrażenia.
Ten saison jest w pytke. Jest w wersji żywiec oraz w wersji cieszyńskie. Całkiem możliwe, że to to samo piwo. Piłem cieszyńskie i robi robotę, cena koło 5zl.Dopiero teraz wpadłem na info, że Żywiec miał gdzieś tam w planach warzyć RIS'a, jednak ostatecznie w głosowaniu ludzie wybrali Saison, który jest od pewnego czasu dostępny na półkach sklepowych. W Poznaniu jakoś nie widziałem, ale słyszałem że piwo jest dostępne w Polo Market. Szału nie oczekuję, ale po cichu liczę na całkiem miłe zaskoczenie tak jak to jest z APA a nie rozczarowanie z piwami pokroju Summer Ale z Bojana.
Gdyby w przyszłości uważyli RIS'a to zapewne będzie to najtańszy RIS na rynku, ale z drugiej strony za taką ceną, że "zwykły" konsument, raczej by takich pieniędzy nie wydał. Mam wrażenie, że pod tym względem póki co, Grupa Żywiec odetchnęła z ulgą. Z drugiej strony, APA jest droższa od normalnego Żywca a jednak piwo przyjęło się na rynku i pomimo, że szału nie ma, to ludzie kupują i jak na segment rynku, jest całkiem dobre.
W sumie bym się nie zdziwił, skoro w Okocim Pszenicznym tak naprawdę jest Svyturys to tutaj może być podobnie.Ten saison jest w pytke. Jest w wersji żywiec oraz w wersji cieszyńskie. Całkiem możliwe, że to to samo piwo. Piłem cieszyńskie i robi robotę, cena koło 5zl.
Dla mnie ŻAPA wygrywa ceną, nie dość że piwo jest pijalne to i cenowo dostepne. Czasami jak wychodze ze sklepiku z krafowymi piwami na wieczor to sie za glowę łapie ze te kilka butelek w siatce kosztuje tyle co 2x 0,5 czystejDopiero teraz wpadłem na info, że Żywiec miał gdzieś tam w planach warzyć RIS'a, jednak ostatecznie w głosowaniu ludzie wybrali Saison, który jest od pewnego czasu dostępny na półkach sklepowych. W Poznaniu jakoś nie widziałem, ale słyszałem że piwo jest dostępne w Polo Market. Szału nie oczekuję, ale po cichu liczę na całkiem miłe zaskoczenie tak jak to jest z APA a nie rozczarowanie z piwami pokroju Summer Ale z Bojana.
Gdyby w przyszłości uważyli RIS'a to zapewne będzie to najtańszy RIS na rynku, ale z drugiej strony za taką ceną, że "zwykły" konsument, raczej by takich pieniędzy nie wydał. Mam wrażenie, że pod tym względem póki co, Grupa Żywiec odetchnęła z ulgą. Z drugiej strony, APA jest droższa od normalnego Żywca a jednak piwo przyjęło się na rynku i pomimo, że szału nie ma, to ludzie kupują i jak na segment rynku, jest całkiem dobre.
No RIS'a oni finalnie nie uważyli tylko Saison. Lud chce lżejsze piwo, to Żywiec im to dajeDla mnie ŻAPA wygrywa ceną, nie dość że piwo jest pijalne to i cenowo dostepne. Czasami jak wychodze ze sklepiku z krafowymi piwami na wieczor to sie za glowę łapie ze te kilka butelek w siatce kosztuje tyle co 2x 0,5 czystej
Tego RISa tez nie widzialem ale moze to bycdobry pretekst zeby podjechacdo polo :)
U mnie wlasnie wchodzi 2. dzis Citra z doctora brew - lubie takie single hopy

Krakusy wybieracie się na Craft beer week?
Kilka obrotówek i już masz miejsce obok siebie :)Byłem raz ale nie dałem rady-2000 metrów kwadratowych to za mało na Kraków i taką imprezę. Wychodzi po 20 osób na metr;)
Kilka obrotówek i już masz miejsce obok siebie :)
Dlatego musisz wykonać zadanie pókiś trzeźwyPo alkoholu to sam jestem jak obrotowka-kiedys po pijaku próbowałem znokautować sierpem cztery osoby naraz. Przestrzelilem o kilka metrów, obrocilo mnie o 360 i wyjebalem na plecy bo kafelki były śliskie od piwa #nieśmiertelność

Chyba nikt nie był.Krakusy jak po/na Craft beerweek?
Jak hejtować, to wszystko. Na festiwale nie chodzą, tak jak na gale. Jeszcze powiedz, że wypiłeś festiwalowe piwo w domu z kolegami :)Chyba nikt nie był.
Z żoną;(Jak hejtować, to wszystko. Na festiwale nie chodzą, tak jak na gale. Jeszcze powiedz, że wypiłeś festiwalowe piwo w domu z kolegami :)
Też się liczy.Z żoną;(

Piękny ten pokal-piłem z takiego ostatnio w knajpie obok Ursa MaiorTeż się liczy.
Wczoraj zdegustowałem takie coś:
img upload
Pewnie bym nie kupił, gdyby była oryginalna cena (7zł), ale był krótki termin ważności i kosztowało 3,50 :)
Czytałem wcześniej o tym piwie, że dupy nie urywa, ale nie było tak źle.
Fajnie wyczuwalny chmiel (citra), wysycenie ok, goryczka nie zalega, delikatnie wyczuwalny DMS.
Kupiłem na tej aukcji http://allegro.pl/szklanka-do-piwa-ii-krakowski-festiwal-piwa-hit-i5679054659.htmlPiękny ten pokal-piłem z takiego ostatnio w knajpie obok Ursa Maior
pokal ma nóżkęPiękny ten pokal-piłem z takiego ostatnio w knajpie obok Ursa Maior
To też ma, tylko grubąpokal ma nóżkę