Znalazłem gdzieś w necie, choruję od urodzenia :-D

1415023701_by_Mudzina_500.jpg
Lekarstwem na to jest zostanie piwowarem domowym. Zawsze masz jakieś skrzynki w piwnicy :P

Ktores jest warte swojej ceny? Bo oceny na ratebeer nie zachwycaja.
Piłem tylko panzerfaust, tutaj masz mój post odnośnie tego piwa:
Następnie zdegustowałem Panzerfaust z browaru Kraftwerk. Piwo w stylu Rye IPA (czyli z dodatkiem słodu żytniego)
nmns4x.jpg

Ekstrakt 16/Alkohol 6,7%
Nie wiem czy było to spowodowane wcześniejszym wypiciem piwa z Birbanta, ale tutaj kompletnie się rozczarowałem.
Piwo wydawało mi się wodniste (bardzo niskie wysycenie) a zamiast intensywnego chmielowego aromatu (przy warzeniu użyto 8 rodzajów chmielu!) wyczuwałem w nim warzywa (czyli DMS).
Piwa nie dopiłem, około 1/3 poszła w kanał. Nie polecam, jedno ze słabszych piw kraftowych jakie kiedykolwiek piłem.

Pił ktoś? Francuski cydr 0,7l za ok 7 zł w Kauflandzie. Pisze że wytrawny ale stestuje dzisiaj dopiero po dwóch butlach wina...

24nk0zn.jpg

Browar na jurze - Amerykańska pszenica. 9/10 Dawno nie piłem tak smacznego piwa, które w dodatku zawiera nietypowy składnik taki jak różowy pieprz! Smakuje jak lepsza viva la vita, delektowałem się dosłownie każdym łykiem.
DSC07210.jpg

Podczas ufc piłem Bojan kokosowe, Lwówek porter i Lwówek belgijskie Ale. Kokosowe na prawdę kokosowe, Ale nic specjalnego a porter żelazo że tylko dwa łyki wziąłem.

@cRe To mnie trochę zaskoczyłeś, bo piłem Lwówek Porter i całkiem dobrze go wspominam. (jako jeden z lepszych bałtyckich)

barnardynskie-big2.png

Bardzo przyjemne piwko, rześkie, nienatrętne, subtelna nuta dymu fajnie się komponuje, propsiki, powtórzę na pewno.

Swoją drogą, przepych jaki panuje obecnie na półkach hipermarketów robi wrażenie, od tego roku dopiero to zauważyłem, mnóstwo regionalnych i importu, ciezko wyjść z 1-2 piwkami bo etykiety uśmiechają się do człowieka jak laski nebeskie, gdyby nie silna psycha już do kasy docierałbym na kolanach.

krajanniefiltrowane1_zps5ab03770.jpg~original

Dla mnie cudeńko, w nosie miód, migdały, delikatne cytrusy, w smaku fajna goryczka.
@Born2kill blant do stejka z szynki z fasolką by tak nie smakował:P

Grodziskie już w butelkach i w piwnicy :)

Jak mi się zachce to jeszcze wita przeleje na cichą :)

Czas pomyśleć o kolejnej warce.

blant do stejka z szynki z fasolką by tak nie smakował:P
Jeszcze mnie w tym temacie nie było...;) "Do" to faktycznie nie ma co, raczej przed by zgłodnieć albo po jedzeniu ;) To akurat plus alkoholu, że można pić i jeść jednocześnie, ale jak palisz to lepiej nie jeść w tym samym czasie ;) No, ale to taka bardzo mało istotna zaleta raczej :D

Jeszcze mnie w tym temacie nie było...;) "Do" to faktycznie nie ma co, raczej przed by zgłodnieć albo po jedzeniu ;) To akurat plus alkoholu, że można pić i jeść jednocześnie, ale jak palisz to lepiej nie jeść w tym samym czasie ;) No, ale to taka bardzo mało istotna zaleta raczej :D
Widzisz np dobieranie wina do potraw nazywane jest wręcz sztuką i ludzie parają się takimi zawodami;) A poza tym podczas jedzenia mało kto jest agresywny:D

dobieranie wina do potraw nazywane jest wręcz sztuką
No sztuka sztuka, wpływu na ludzi zwlaszcza :D podobno najszybsza forma uzależnienia się od alkoholu to właśnie pijący wino do dań ;) Dobra, znikam, bo rzadko pijam obecnie, a i czasu mało by przesiadywać na forum ;)

podobno najszybsza forma uzależnienia się od alkoholu to właśnie pijący wino do dań ;)
Podzielisz się źródłem?:)
Bez ironii Born, ale przeczytałem wszystkie dostępne pozycje biblioteczne (w tym prace naukowe) w W-wie na temat wpływu wina na zdrowie i sobie nie przypominam takiego faktu, więc chętnie się dowiem czegoś nowego:D

Last edited:
Back