to jest aktualna gazetka ,z pol roku temu byly te same piwa co teraz ,bez tych z singapuru i indii

Grzechu pierwszy post na poprzedniej stronie :)

edit co tydzien jest inny tydzien .

juz nie pracuje w ich magazynie i nie jestem na biezaco ale warto sprawdzac gazetaki

Ależ ja Ci wierzę ;) Po prostu w Lidlu bywam raz na 2-3 miesiące. Dużo dziwnych piwek mnie omija.

Kormoran - Warmińskie rewolucje. Bardzo dobry lager, może niezbyt mocno wysycony, ale bardzo ładnie pachnie, prawie jakby byl robiony na amerykanskich chmielach, dobry balans miedzy goryczką a słodowościa, choc z przewaga goryczki, lekko kwaskowaty. Bardzo mile zaskoczenie bo bralem na slepo 6,8/10.

10690039_289060444634619_7474209370119274791_n.jpg

Karol z Twojego zdjęcia to może skusiłbym się na Amerykańską Pszenicę. Reszta to niestety oklepane towary.

Są na forum piwowarzy domowi?

Tu już znacznie lepiej.

Ze swojej strony odradzam żytorillo (ściągająca gębe goryczka).

Imperium atakuje i atak chmielu to klasyki, można powiedzieć,że zapoczątkowały modę na American India Pale Ale w Polsce.

Lublin to Dublin też robi robotę, choć kiedy go ostatnio widziałem u siebie, to kosztował koło 10zł.

Sklep Groszek w Będzinie. Także zapraszam wszystkich amatorów piwa ze Śląska i Zagłębia.

https://www.facebook.com/pages/Sklep-Groszek-B%C4%99dzin/205296126344385?fref=ts

Z okolicy, to w Dąbrowie Górniczej pub Sofa również dobrze zaopatrzony:

https://www.facebook.com/pages/Sofa-Pub/379995118701617?fref=ts

@Shajs: Jurajskie z ostropestem tez jest zacne - kit że z ostropestem ale jest na amerykanskim chmielu, także stosunek cena/jakość nie do pogardzenia.

Dzięki za informacje, to chyba jedyne piwo z ich oferty, którego nie piłem.

Trzeba będzie nadrobić :)

Słodki Jezusie, pierwszy Ciechan Miodowy od dawna. Ambrozja.

A kilka dni temu wpadło piwo na miodzie gryczanym, i chociaż spodziewałem się weryfikacji moich wcześniejszych spostrzeżeń - że to piwo się zeszmaciło - miłe zaskoczenie - smakowało bardzo dobrze. Ogólnie ten sam browar wypuścił też piwo "gryczane ciemne" - czyli to samo jeno bez miodu. Wystarczy dodać łyżeczkę miodu gryczanego i efekt ten sam albo i lepszy. Polecam piwa miodowe. Najlepsze jednak we Wrocławskim Spiżu.

Również polecam miodowe piwa. Jakimś tam znawcą miodnych browarów nie jestem ale podbijam Logana. Ciechan Miodowy to mistrz wśród miodowych piw. Te "na miodzie gryczanym" również próbowałem i też mogę polecić, bo za Ciechana z 5z łociszy trza wyjebać. A najlepiej to żyć w trzeźwości! O! o/

Po co być trzeźwym, skoro można byc pijanym, jaki mówi stare porzekadło... no chyba że:

1982180_241730186029246_6113926847940866000_n.jpg

Ostatnio byłem tydzień w Stuttgarcie i degustowałem sporo niemieckich piw. To szczególnie przypadło mi do gustu. Polecam i widzialem na reklamie w tv, że są teraz dostępne w lidlu.

10694855_713094052077184_342117293_n.jpg

Udało mi się odwiedzić Lidla. Za niemcami nie przepadam, ale piwo mają naprawdę dobre. No i tajski Chang też się załapał z ciekawości :)
10637863_718762684843654_445721106_n0.jpg

Chang to im chyba z Azjatyckiego został :-)

Miałem się wybrać ale nie znalazłem czasu i żałuję. Paulaner nadal moim ulubionym piwem pszenicznym.

Bałem się, że już nie ma tych piw w Lidlu bo reklamę widziałem w tamtym tygodniu a najbliższego, polskiego lidla mam od siebie 60km, ale jednak się udało. Co do Paulanera to potwierdzam Twoją opinię. Było jeszcze kilka ciekawych piwek, ale i tak za te niezły rachunek wyszedł więc poszedlem w sprawdzone i nie brałem wsyzstkiego co było ;)

Paulaner Naturtrób oczywiście, bo Dunkel to już nie to samo. Uwielbiam to piwo, szkoda że nadal jest takie drogie, chociaż co sklep to inna cena, od 2.50-7zł

W Lidlu teraz 2,99 więc niska cena, co prawda butelka 400ml, ale i tak wydaję mi się, że cena dobra.

Kiedyś piłem jeszcze tego i coś mi się kojarzy, że też był bardzo smaczny:

IMG_5858.JPG

@Masta Blasta chyba Cię już ta wódka trochę trzyma bo dzisiaj środa :D

Edit: Teraz już nic :D

No u Niemców to jeszcze chyba ze 3 Paulanery mają, ale u nas to chyba tylko te dwa. A szkoda. W pubach tak z 2 lata temu Paulaner po 9zł chodził.

Dzihad Ty już lepiej nie wysyłaj trunków bo ostatnio mi smaka narobiłeś i wiesz jak to się skończyło :-)

Heheh to zeby cie dobic powiem ci ze ostatnio w koncu otworzylem:

penderyn-madeira-finish-single-malt-welsh-whisky-wales-10393282.jpg

Ale na pocieszenie ci powiem, ze 46% z samym lodem jest szorstkie :) jak mam pic takie mocne to wole wodke

Back