Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Bardzo dobre.View attachment 10556
Pije ktoś ? Nie tak treściwe jak porter ale dobre. Mówią że to nie stout, a ciemny lager (bo dolna fermentacja). W sumie najlepsze na rynku ciemne piwo które nie jest porterem
IPA z ananasem? Bluznierstwo. Ale jesli nie patrzysz na to jak na ipe, to niezle piwko
Przecież w ipie czuć ananasy z chmielu. Cyba że piłes jakaś tropical ipe z sokami
Dobra lamusy, pił ktoś kiedyś Zielone Biłgorajskie ?
Z hoplala, maja dodatkowo zananasowana. Wiadomo ze jest w chuj citry, ale tu chyba dodali samego ananasa przy produkcji. Zabita cala goryczka dlatego ciezko patrzec na to jak na ipe. Jednoczesnie nie jest slodkie
jaka nazwa?
PorfavorPorananas. Niby czuc ze to ipa, ale jednoczesnie ze nie ipa. Ladny kolor ziemno zloty (lub jasnoherbaciany). Pije drugie wiec jest dobrze, zwykle przed wodka pije 1 piwo
Pierdole browary z lidla, dostalem od zony zestaw do wazenia piwa, wiec zaraz narobie i alkoholizm murowanywykupować lidla. Zauważyłem, że tego francuza Imperiale za 9.99zł jest najmniej, ale polecam wszystko z tej oferty i Misia Wojtka z Miętką także. :D
Pierdole browary z lidla, dostalem od zony zestaw do wazenia piwa, wiec zaraz narobie i alkoholizm murowany
Szanuję. Przed wczoraj butelkowałem frabois które w sumie nie wyszło jakieś wybitne ale też nie ma tragedii. Pierwsze moje piwo w tym stylu. Tego samego dnia uwarzyłem pale ale które docelowo wleje w kegPierdole browary z lidla, dostalem od zony zestaw do wazenia piwa, wiec zaraz narobie i alkoholizm murowany
Wina juz sie narobilem duzo i jakos mi wena troche uciekla. A nowe wyzwanie wiec niedlugo biore sie do robotyJeżeli pierwszy raz będziesz sam robił piwo, to przygotuj się, że za peirwszym, drugim, dziesiątym razem będą to szczyny.
Moim zdaniem łatwiej zrobić samemu dobre wino, niż dobre piwo.
Ja jeszcze teorii musze ogarnac wiecej i atakuje. Perspektywa swojego browaru i duzej jego ilosci w piwnicy i tego ze do sklepu nie trzeba gonic jest pieknaSzanuję. Przed wczoraj butelkowałem frabois które w sumie nie wyszło jakieś wybitne ale też nie ma tragedii. Pierwsze moje piwo w tym stylu. Tego samego dnia uwarzyłem pale ale które docelowo wleje w keg
Masz jakąś literaturę już?Ja jeszcze teorii musze ogarnac wiecej i atakuje. Perspektywa swojego browaru i duzej jego ilosci w piwnicy i tego ze do sklepu nie trzeba gonic jest piekna
Mam blog KopyraMasz jakąś literaturę już?
To przesłuchaj też części "laboratorium" z podcastu "alchemia". W opisie filmów są znaczniki czasowe.Mam blog Kopyra
Polecasz cos?
O panie. Ok w wolnej chwili rzuce okiem. W zestawie dostalem gotowca do zrobienia bez mieszania chmielu itp wiec zaczne od tego pewnieTo przesłuchaj też części "laboratorium" z podcastu "alchemia". W opisie filmów są znaczniki czasowe.
Daj maila to mogę ci podesłać jedną książkę. Co prawda jest dla browarników ale rozdział pierwszy o surowcach ma uniwersalne informacje. Książkę Kopyta też polecam bo nie jest droga. Jak masz możliwość to lepiej zamówić wydanie uzupełnione z neta (to czarne).
Tzw brewkit. Też pierwsze piwo z tego robiłem.O panie. Ok w wolnej chwili rzuce okiem. W zestawie dostalem gotowca do zrobienia bez mieszania chmielu itp wiec zaczne od tego pewnie
A powiedz mi jeszcze taka rzecz. Chcialbym dodac cos do tego piwa od siebie. Np. Ziarna kawy czy cos co wplynie na aromat i smak. Dodawac do gotowania czy lepiej juz po na zimno do fermentacji?Tzw brewkit. Też pierwsze piwo z tego robiłem.
Jeżeli chcesz wsadzać coś co jest tłuste (jak kawa) to musisz brać pod uwagę to, że zepsuje co się piana. Jak zrobisz to nieumiejętnie to będziesz miał na powierz piwa takie ślady tłuszczu . Coś podobnego jak benzyna w kałuży. Ale jak najbardziej można. Albo w postaci ziaren na zimno (na cicha fermentacje) albo w postaci coldbrew. Generalnie możesz dodać prawie wszystko.A powiedz mi jeszcze taka rzecz. Chcialbym dodac cos do tego piwa od siebie. Np. Ziarna kawy czy cos co wplynie na aromat i smak. Dodawac do gotowania czy lepiej juz po na zimno do fermentacji?