Boks

Walka jaka była to wszyscy widzieli(sporo kontrowersji), ale bez jaj nie mówcie ze w MMA nie ma takich wałów !!!

są wały w MMA, ale nie są praktykowane nałogowo. Machida -Shogun I albo Ben - Edgar II mogły wzbudzić kontrowersje, ale w boksie to już czasem się można porzygać tymi decyzjami.

Z tego co czytam tutaj o tej walce to cieszę się, że po walce Holyfield vs. Vałujew dałem sobie spokój z boksem. MMA panowie, MMA! ;)

@malinowsky

Adamek wygrał bo ma więcej walk w ciężkiej i nazwisko. No litości, i to jest ekspert?

Ja się właśnie obawiam, że jest, tzn. powiedział (może niechcący :P) to co naprawdę myśli i co naprawdę mogło mieć znaczenie przy tej decyzji. Idiotyzm, zgadzam się, ale chyba takie są realia.

Po walce Edgar - Henderson II czułem jednak większy wkurw na werdykt (przy całej mojej symapati do Bensona)

Ale to było naprawdę zabawne, jak publika nie mogła uwierzyć w remis, jak zaczęła buczeć, domagając się zwycięstwa Murzyna, a tu nagle wszedł na ring jakiś spóźniony kolo, wyjął ze spodni kartkę i stwierdził, że mu się pomyliło i że nawet remisu nie ma. Normalnie - Monty Python.

fb weszlo

Dokladnie tak samo mnie to rozbawilo :-)

Wały beda tam gdzie jest duża kasa czyli np boks, jak nie wygrasz przez ko to się spodziewaj wszystkiego (sauerland)

Adamek troche zawiódł.....

Dla mnie Adamek wygrał tylko z takiej perspektywy, że w punktach remis a Adamek bardziej naciskał i tylko dlatego zwycięstwo dla niego, na boksie się nie znam.

@sw

Ale to była malutka gala, a wyobraź sobie,żeby na UFC ktoś walkę Bendo-Diaz wypunktowałby 49-46 na korzyść Diaza. Bo w boksie to jest normalne.

Co te amerykańce zrobili z naszym najlepszym ciężkim... Porażka. Odkąd odszedł Gmitruk z dnia na dzień Tomek był gorszy,ale dzisiaj to już porażka. Oby przegrał i nie dostał walki z Kliczko, bo ten go zwyczajnie zabije... 116-112 USS...

Ja walkę oglądałem z młodszym bratem, który ma niespełna 13 lat i skoro nawet taki podrostek jak on pytał mnie po werdykcie jakim prawem Adamek wygrał tę walkę, bo nawet remis był juz krzywdzącą decyzją dla uss'a, tzn, że wałek był dobitnie widoczny. Przecież nawet Pindera przed ogłoszeniem wyniku, stawiał na wygraną Cunningham'a.

Ja walkę oglądałem z młodszym bratem, który ma niespełna 13 lat i skoro nawet taki podrostek jak on pytał mnie po werdykcie jakim prawem Adamek wygrał tę walkę, bo nawet remis był juz krzywdzącą decyzją dla uss'a, tzn, że wałek był dobitnie widoczny

Brat zapewne sugerowal sie komentarzami: Twoim a szczegolnie Pindery :-)

BTW w mojej opinii tez Adamek przegral

karty punktowe z walki adamek vs cunnigham.jpg

61811_531637370180846_1809551071_n.jpg

Ciosy mocne Adamka 120? Komputer machnął się o 100. Przecież te wiatraki nie dochodziły.. Eh.. Tylko zmiana trenera może jeszcze uratować Tomka. Ale napewno tego nie zrobi, no bo wkońcu cały czas wygrywa..

Jebneli sie przy dodawaniu 2 razy ;D. Pierw do 103 dodali 10 i wyszlo im 115 co sugerowalo ze jest remis potem poprawili to na 112 czyli zajebali jeden punkt i zamiast 115-112 powinno byc 115-113 :D.

"Dzisiaj w Bethlehem, dzisiaj w Bethlehem smutna jest nowina, w walce Adamka, w walce Adamka, oszukali murzyna. :/"

NIGDY WIĘCEJ BOKSU.

Tragedia Pindery komentarz był, zachwycał się Cunningamem , który walczył nudno i na maxa paswnie, dał bym mu max 4 rundy w tej walce.

Adamek wyrażnie prowadził i wygrał tą walkę w pełni zasłuźenie, ale nie zachwycił a wręcz widac po nim , że to końcówka jego kariery , max jeszcze dwie lub 3 walki.

Wyobraźcie sobie, że wczoraj byłaby walka podopiecznego Sauerlanda Thomasa Adamera w kolejnej obronie pasa mistrzowskiego. Pretendetem nie był oczywiście żaden zawodnik z czołówki wagi, ale stary i wyboksowany zawodnik.

Wyobraźcie sobie, że walka ma dokładnie taki sam przebieg jak wczorajsza. Od razu po ostatnim gangu wszyscy zastanawiają się jaki będzie werdykt sędziów, czy Adamer dał sędziom szansę. Pewnie niektórzy już uśmiechają się pod nosem na widok naiwnej radości podstarzałego pretendenta ze zwycięstwa. Przecież jeśli ktoś teoretycznie miał być łatwym łupem, to ma nim zostać nawet jeśli rzeczywistość próbowała powiedzieć coś innego.

Chwila ogłaszania wyniku... Jest remis, już nawet to zadowala wielkiego mistrza Adamera. Chwilę, chwilę... Do Buffera ktoś podbiega, bierze ołówek i kreśli po karcie z wynikami! Buffer zakłada okulary, bo coś takiego nie zdarzyło się ani razu w jego długiej karierze! I tak, Adamer jednak wygrał tą walkę! Aż sam się nie spodziewał, że tak dobrze zaboksował!

Chociaż wszyscy Polacy przed telewizorami są zniesmaczeni niemiecką szopką i krętactwem promotorów, tamtejsi eksperci w studiu podkreślają minimalne zasłużone zwycięstwo ich mistrza po niespodziewanie wyrównanej walce.

O samej walce można powiedzieć tylko tyle, że jeden i drugi zawodnik strasznie zdziadział przez ostatnie 4 lata. Niestety to Adamek ma za sobą większy regres. W pierwszej walce był w stanie cały czas iść naprzód i w końcu łapał mocnymi ciosami Cunninghama, dzięki knockdownom zapewniając sobie zwycięstwo. Wczoraj bylo widać, że Adamek jest ciężki - nie potrafił iść na mocne wymiany i wywierać ciągłej presji, jak za czasów gdy był "gorszym, mniej kompletnym zawodnikiem".

Poza tym sam gameplan... Jak można było się spodziewać Nazim pokonał Rogera przez brutalne KO.

@Keesdablju

Chyba wczoraj:-)

Ja tam boks lubie i zawsze będę oglądał. Co mnie interesują werdykty? Interesuje mnie dobra walka, a kto ją wygra jest sprawą drugorzędną.

Mój ranking sportów walki:

Current:

1. MMA

2. Boks

3.. Kick-boxing

Mój ranking sportów walki

All time:

1. Kick-boxing

2. Boks/MMA

Przyczyny porażki Tomka:

1. Przeciwnik mu nie leżał.

2. Ma fatalnego trenera, który podejmuje idiotyczne decyzje (waga, chodzenie w prawo itp.)

3. Po łomocie od Kliczko rzadko kto wraca na szczyt.

4. Starzeje się, wieku nie oszukasz.

Nie rozumiem czemu Adamek tak bezgranicznie ufa temu trenerowi. Już pomijam fakt, że pod jego okiem Tomek się stoczył, ale on nawet na niego nie krzyknie, żeby go zmotywować, mimo, że wyraźnie przegrywa walkę. Tak flegmatyczna osoba chyba nie umie motywować.

Adamek już jest past prime, wyszstkie decyzje jakie podjeli w HW doprowadziły do tego gdzie jest teraz.

Na jego miejscu stoczyłbym 2 walki:

- Rewanż z Cunninghamem w neutralnym terenie.

- Walka z Szpilką w Polsce.

Dzisiaj w Betlejem, dzisiaj w Betlejem wesoła nowina!
W walce z Adamkiem, w walce z Adamkiem wrobili Murzyna!
Wyniki drukują
Nie wierzcie ch...om
Stefan się ździwił
nas uszczęśliwił

Eksperci wku..ją, w dupie sędziów mają,
cuda cuda ogłaszają!

Co wy macie z tym Szpilką. Przecież jak trafi wreście na jakiegoś boksera, to go wywiozą z ringu w czarnym worku. Przyznam szczerze, że myślałem, że już dziadek Mcline go zabije,nie wyszło, no ale szczęke mu połamał.

Back