Boks

Transior z algierii tj. Kraju muzułmańskiego? Jak to kurwa jest możliwe?
Jest możliwe, bo Islam dopuszcza działanie usuwania szkody dla dobrostanu jednostki - tzw darar, zwłaszcza jeśli popiera to aspekt medyczny.

Oczywiście, skrajnie poglądowi uznają to za wystąpienie przeciwko Allahowi i jego wizji tworzenia świata, ale nawet w Iranie, zaczęto proklamować zmienność płci, jako sposób na poprawę bytu jednostki (oczywiście nie w przypadku zwykłego „chciejstwa” wierzącego)

Edit:

Dodam jeszcze, że poznałem kilku Algierczyków i zauważyłem różnicę w wielu aspektach.
Jeden przykładowo miał luźny stosunek do alkoholu, ale w kwestii kobiet, uważał, że są pod mężczyznami.
Drugi zaś, stronił od alko, wieprza itd, ale małżeństwo traktował w ujęciu europejskim i podobne wartości przekazywał swoim dzieciom.

Różnie to u nich bywa :travolta:

Julia Szeremeta pewnie weszła do półfinału IO, zatem na bank wraca z medalem!

Za to przed chwilą Wójcik przegrywa 2-3… decyzja z gatunku „ale kurwa jak?!”
1. Runda wygrana pewnie (5-0)
2. Runda chujowa (1-4)
3. Runda również paskudna do oglądania, ale bardziej zaakcentowała ją Polka.
Jednakże trzech sędziów widziało wygraną Panamki i Wójcik kończy przygodę na IO w ćwierćfinale

Krótkie podsumowanie tego, co obejrzałem z wczorajszych walk:

1) Miller vs Ruiz - pojedynek grubasków, który lepiej rozpoczął Andy. Był wyraźnie szybszy i aktywniejszy na nogach, co zaczęło się jednak zmieniać od około 4/5 rundy. "Big Baby" na ciągłej presji zaczął trafiać na schaby, co wyraźnie osłabiło Ruiza, który w połowie walki zaczął już ciężko oddychać, a ciosy, które przyjmował coraz bardziej się odkładały. Wybitne widowisko to nie było, a sędziowie ostatecznie wypunktowali większościowy remis. W moim odczuciu raczej powinien wygrać Miller choć było blisko.

2) Anderson vs Bakole - Jared'a obejrzałem może z dwa razy do tej pory, a resztę na skrótach i odniosłem wrażenie, że ta obrona nie jest zbyt szczelna, co zdecydowanie wykorzystał Bakole, który był zbyt mocny dla Anderson'a i skończył go w 5-tej rundzie.

3) Crawford vs Madrimov - dobra, techniczna walka. Obaj zawodnicy byli mega skoncentrowani i nie chcieli popełnić błędu. Zdecydowanie była to ciężka przeprawa dla Terrence'a, bo Madrimov kilkakrotnie trafił prawym prostym i dobrze poruszał się na nogach. Punktacji nie prowadziłem, ale była to bliska walka, którą moim zdaniem jednak wygrał Crawford.

,,Filipińska bokserka" :jarolaugh:
20240805_152425.jpg

Screenshot_2024-08-17-00-10-50-147~2.jpg

Dzisiaj gala w Kanadzie...
✓ Mbilli vs. Derewjaczenko
✓ Machmudow vs. Vianello
oraz z walkami Iglesias (CUB) i młodego Mason...
Włoch ostatnio dał dobrą walkę z Ajagba

Przemysław Runowski powalczy z Callumem Walshem w Irlandii o pas WBC Continental Americas

Przemysław Runowski (22-2-1, 6 KO) stoczy kolejną walkę 20 września w Dublinie, a jego przeciwnikiem będzie niepokonany Irlandczyk Callum Walsh (11-0, 9 KO). Stawką pojedynku będzie tytuł WBC Continental Americas wagi junior średniej, a galę zorganizuje federacja UFC.

"Spotkałem Calluma Walsha kilka lat temu i uwielbiam sposób, w jaki walczy. To dzieciak, który naprawdę w siebie wierzy i ma potencjał, by zostać mistrzem świata. Jestem bardzo zaangażowany w tę walkę w Dublinie naprawdę cieszę się, że będę oglądał ją siedząc tuż przy ringu. Rywalem będzie numer 1 wagi junior średniej z Polski, który ma na koncie 25 zawodowych pojedynków i nigdy nie został znokautowany. Ta walka to ogromna szansa dla obu zawodników, bo jej stawką jest pas WBC"

Chyba pasek WBC od spodni (WBC Continental Americas) pomiędzy IRL (mieszka w USA) i POL

Nie wspomniał Dana o tym 27% wygranych przez KO Rynkowskiego, ciekawe dla czego :wink:

✓ Walsh, 23 lata, 183 cm
(11-0) (#31. BoxRec) jr. średnia
IRL super gwiazda wg. Dany :lol:
(#233, 324, 113, 181, 288)
✓ Runowski, 30 lat, 175 cm
(22-2-1) (#104. BoxRec) jr.średnia, a wcześniej półśrednia...

20240818_231120.png

20240818_231149.png

108-24 (36-14%) w ciosach
82-21 (41-16%) power punches
Jednooki Rusek...
Machmudow ostatecznie wyjaśniony!

20 latek...

Back