Budżet 5-6k, gdyż nie zamierzam na takie małe coś wydać zbyt dużo. Czego oczekuję? Niezbyt kosztownej eksploatacji przez 1-2 lata, bo akurat to auto ma spełniać określone zadania, a nie stanowić obiekt szpanu i inne takie. Więc spalanie to z pewnością wyznacznik, dodam, że najbardziej chodzi mi o PB, gdyż za ON średnio przepadam, a jedno LPG i pewne problemy z nim już miałem. Także tak to jest. Dlaczego Tico od Seata? Trochę trwalsze jak na moje, no ale co ja tam wiem, zwykłe przypuszczenia :)Może napierw powiedz czego oczekujesz od auta i czemu kupujesz Tico robione przez Seata. Podaj budżet. Rozumiem, że spalanie jest wyznacznikiem?
A dlaczego specjalnie małe auto, a nie takie z Mocą kolego @Matszo92, to dlatego, że docelowo nie będę rozwijać prędkości większych niż 90-100, a jeździć głownie po mieście, stąd taki pomysł. Zresztą jak podałem, budżet też nie wygórowany więc nie będę robić z siebie kretyna, kupując coś w niezbyt dobrym stanie, tylko po to by wsadzić drugie tyle.
Stąd taki pomysł. O Ibizie natomiast też myślałem (a konkretniej o po liftowej dwójce), ale zaś nie mam zdania.
Myśle, że jakbyś wział coś z 1,4 około 75km to spalanie większe nie będzie, a i jazda sanie sie duzo przyjemniejsza.
(Tylko nie te z silnikami robionymi przez BMW)