Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

@Seven25
Słyszałem takie opinie, że po co kupować bo będzie tylko stać itp, ale w sumie tak czy srak będzie stać, więc masz racje.
Te motorki, to nie do końca enduraki, określa się je jako dual-sport. Ogólnie wybrałem te modele bo od zawsze podobały mi się hard enduro, ale nie byłoby mnie stać na utrzymanie takiej machiny, poza tym chciałbym żeby był to mój główny środek transportu (poza zimą oczywiście), a te motorki mało palą, dobrze sobie radzą w mieście i da się nimi pobawić poza nim.

Tylko, że weź pod uwagę, że na drogę takie moto nadaje się o tyle, że pojedziesz, ale to już pasowało by dwa komplety kół w teren i sm, może lepszym rozwiązaniem jest jakieś supermoto ??

Myślałem nad supermoto (też mi się zajebiście podobają) i ewentualnym dokupieniu kół offroadowych, ale jak zobaczyłem klip z Błażusiakiem i Walkerem to po prostu nie mogę się oprzeć. Wiem, że te moto co podałem nie mają zbyt dużo mocy i nie ma co w najmniejszym stopniu porównywać tego do hard enduro i pewnie po sezonie/dwóch zamienię na coś mocniejszego (jeżeli oczywiście będę pewny, że będzie mnie stać na utrzymanie). Na ulice to ma być jedynie jako tani środek transportu, przede wszystkim chciałbym się zacząć uczyć jazdy offroadowej. Wiem, że próbuje połączyć dwa inne światy, ale właśnie z takim zamiarem powstały te moto. Dobre tu i tu, ale nigdzie zajebiste.

Z sm nie głupi pomysł :), ale jak mówisz, że takie Ci się podobają, to marzenia się spełnia kupuj i tyle :P

No tak, tylko że się totalnie na tym nie znam, a nie mam żadnego znajomego co zna się na motocyklach i by mi pomógł przy zakupie.

93.jpg

Ja pierdole: przeglądam 3-4 letnie laguny trójki i stwierdzam, że trzeba być absolutnym debilem żeby to auto w salonie kupować. Utrata wartości jak u dziewicy sprzedanej do arabskiego burdelu. 25-30 tys za 3 letnie auto kupowane za 100k. A mechanik benzynę zachwala.

Ja pierdole: przeglądam 3-4 letnie laguny trójki i stwierdzam, że trzeba być absolutnym debilem żeby to auto w salonie kupować. Utrata wartości jak u dziewicy sprzedanej do arabskiego burdelu. 25-30 tys za 3 letnie auto kupowane za 100k. A mechanik benzynę zachwala.
Co kto lubi, ja np w tej cenie i tak bym wolał to co wyżej. :heart::heart::heart: Nowego auta i tak bym nie kupił wiedząc, że w tej cenie kupie używke dużo lepszą. No chyba, że miałbym naprawde nieograniczony budżet.

Benzyna dobra, ale w tej cenie to składanego z dwóch tzw. okazje od handlarza. Przecietnie chodzą 3-5 letnie po 35-42k. Niedawno sam się za taką w kombi rozgladalem, ale uznalem, że póki co nie zmieniam, bo raczej wolę Mondeo.

Benzyna dobra, ale w tej cenie to składanego z dwóch tzw. okazje od handlarza. Przecietnie chodzą 3-5 letnie po 35-42k. Niedawno sam się za taką w kombi rozgladalem, ale uznalem, że póki co nie zmieniam, bo raczej wolę Mondeo.
Ciężko znalezc tak drogie jak mówisz.

Ciężko znalezc tak drogie jak mówisz.
Otomoto, nieuszkodzone :)
Nie twierdzę, że za tyle się nie kupi, ale jak ktoś sprzedaje auto za pół darmo to raczej się chce pozbyć. Już moi koledzy kupowali okazje a potem wymieniali turbiny albo silniki. Na najtańsze modele patrzę sceptycznie. Kolega mechanik kupuje tanio i naprawia albo lakieruje, bo nie ponosi dużych kosztów.

Otomoto, nieuszkodzone :)
No właśnie przegladalem. Z tym ze może ci o benzynę chodzi-to w ogóle ciężko znalezc. Ja odpuściłem to ograniczenie przeglądają teraz bo chciałem ogólnie modele pooglądać a z ta polecaną benzyną 1.6 l 110 km to w ogóle prawie nie ma. Tak naprawdę szukanie samochodów w benzynie to jest jakiś koszmar. Każdy Janusz chce mieć kombi w dieslu:(

No właśnie przegladalem. Z tym ze może ci o benzynę chodzi-to w ogóle ciężko znalezc. Ja odpuściłem to ograniczenie przeglądają teraz bo chciałem ogólnie modele pooglądać a z ta polecaną benzyną 1.6 l 110 km to w ogóle prawie nie ma. Tak naprawdę szukanie samochodów w benzynie to jest jakiś koszmar. Każdy Janusz chce mieć kombi w dieslu:(
http://allegro.pl/laguna-iii-2007-50903?ref=side-navigation&a_text_i[1][0]=2011&a_enum[16][1]=1. Tutaj masz Max 4 letnie. Pamiętaj, że laguna trójka wychodziła od bodajże 2007 r i te modele chodzą po ok. 25k. Diesle są odpowiednio tańsze, bo jest ryzyko większych kosztow po zakupie. Ja benzyny w kombi szukałem pół roku :D

Ciesz się, że uczciwy. Mój też spoko. Powiedział mi, że jak chciałbym dac mu zarobić to żebym kupił diesla :)

Back