Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Ciekawa liczba, bardzo charakterystyczna... co najmniej jakby taka była ustalona w fabryce :mamed:

IMG_6149.jpeg

:mamed:

Który to tam chciał kupować Pro ejsa? @respect?
Auto koleżki, 101k przebiegu serwisowane wg zaleceń zakończyło życie na autostradzie. Kontrolka checkengine, spadek obrotów, po zjechaniu na pas awaryjny chmura dymu i cały asfalt zarzygany olejem.

Japońska jakość
:lesnarhappy:
Chciałem dopóki nie zasięgnąłem opinii szanownych ekspertów z Cohones. :lol:

Chwilowo tematem odpuściłem ale zaraz będę znowu się za czymś oglądał. Jeżeli chodzi o Proace to ewentualnie brał pod uwagę benzyniaka.

Uszanowanie!
Nie będę owijał i przechodzę do rzeczy.
Rodzinka się powiększy i potrzebuję autko tak do 60 tys. zł. Dwójka dzieci i miejsce na transporter dla kota.
Słucham państwa.
Śmieszki mile widziane, ale jakby ktoś miał serio pomysł, to słucham.
Yooo

Uszanowanie!
Rodzinka się powiększy i potrzebuję autko tak do 60 tys. zł. Dwójka dzieci i miejsce na transporter dla kota.
Słucham państwa.
Yooo
myślę że za 60k wyremontujesz na igłę albo nawet taniej, później odsprzedasz jako doinwestowane
:roberteyeblinking:

Który to tam chciał kupować Pro ejsa? @respect?
Auto koleżki, 101k przebiegu serwisowane wg zaleceń zakończyło życie na autostradzie. Kontrolka checkengine, spadek obrotów, po zjechaniu na pas awaryjny chmura dymu i cały asfalt zarzygany olejem.

Japońska jakość
:lesnarhappy:

Uszanowanie!
Słucham państwa.
Yooo
Wywal kota, uśpij albo cuś. Chyba że masz młyn i bydle łowi myszy, wtedy faktycznie musisz kupić większe auto.

Uszanowanie!
Słucham państwa.
Yooo
Skoda Superb III kombi 1.4 tsi, lub 2.0 tdi
Mechanicznie spoko, czesci jak to w skodzie, a miejsca od zajebania

Ogólnie to auta +2010 są wykonane z gówna i papieru. Sam ostatnio myślałem co bym kupił żeby mnie nie wkurwiało albo nie było groźbą napraw za miliony i nie wymyśliłem.
Teraz to trzeba myśleć co kupić żeby było tanio naprawić jak się zjebie, bo zjebie się na pewno

Ogólnie to auta +2010 są wykonane z gówna i papieru. Sam ostatnio myślałem co bym kupił żeby mnie nie wkurwiało albo nie było groźbą napraw za miliony i nie wymyśliłem.
Tanie auta= wykonane z gówna, ale są tanie w naprawach za to nie mają mocy :beczka:

Ogólnie dobra niezawodność maja Toyoty hybrydy przy niskim spalaniu, z pośrednim wtryskiem pakujesz gaz i latasz za pół darmo, CVT wyje,wygłuszenie słabe, niektóre plastiki też, ale w firmie yariski 1.5 hybryd od nowości na gazie dobijają do 200 i nic sie nie dzieje, corrolle 1.8 hybrid juz ponad 300tys na gazie i nic, oprócz czasami wyjącego silnika elektrycznego na zimnym i była sytuacja przy ponad 200 ze cewki nowe w bagażniku na zapas sie woziło bo co chwilę siadały,ale po wizycie w serwisie ogarnęli temat. Na koniec dodam ze auta dostają wypierdol bo wożą krew na sygnałach i serwisy olejowe co 15tys często byly przekraczane

Ogólnie dobra niezawodność maja Toyoty hybrydy przy niskim spalaniu, z pośrednim wtryskiem pakujesz gaz i latasz za pół darmo, CVT wyje,wygłuszenie słabe, niektóre plastiki też, ale w firmie yariski 1.5 hybryd od nowości na gazie dobijają do 200 i nic sie nie dzieje, corrolle 1.8 hybrid juz ponad 300tys na gazie i nic, oprócz czasami wyjącego silnika elektrycznego na zimnym i była sytuacja przy ponad 200 ze cewki nowe w bagażniku na zapas sie woziło bo co chwilę siadały,ale po wizycie w serwisie ogarnęli temat. Na koniec dodam ze auta dostają wypierdol bo wożą krew na sygnałach i serwisy olejowe co 15tys często byly przekraczane
Corolla kombi przed 2023 to spoko wybór. Jest szansa znaleźć coś w budżecie.

@Risky coś dla Ciebie,dwie japońskie skrajności w USA, nisko i wysoko.
20250901_144700_copy_2000x1500.jpg

Wczoraj widziałem fajnie zrobionego Lexusa LS na srogiej glebie i kole na wzór Te37,ogólnie spoko wyglądał,nie zdążyłem cyknąć zdjęcia,ale za to masz to coś jeszcze japońskiego.
20250903_151734_copy_1500x1627.jpg
20250906_143154_copy_2000x1500.jpg
20250906_122409_copy_1500x1446.jpg

No i Cybertrucków jest trochę
20250902_092319_copy_1362x1388.jpg
20250902_092735_copy_1558x1470.jpg

No i gruzowiska też sporo po wsiach
20250902_085819_copy_1481x1179.jpg

@Risky coś dla Ciebie,dwie japońskie skrajności w USA, nisko i wysoko.
View attachment 129327

Wczoraj widziałem fajnie zrobionego Lexusa LS na srogiej glebie i kole na wzór Te37,ogólnie spoko wyglądał,nie zdążyłem cyknąć zdjęcia,ale za to masz to coś jeszcze japońskiego.
View attachment 129328View attachment 129329View attachment 129330

No i Cybertrucków jest trochę
View attachment 129331View attachment 129332

No i gruzowiska też sporo po wsiach
View attachment 129333
Tundra 5,7 spoko wóz. Mechanicznie niezawodna choć egzemplarze z początku produkcji miały problem z korozją ramy. Jeździłem takim: lift, ogromne koła na atekach, wyciągarki, gwint terenowy itd. na drodze w Europie wszyscy w strachu jakbyś jechał maszyną zniszczenia i zagłady. Na nasze warunki to niedorzeczny wóz. Z tych klimatów to w zeszłym tygodniu robiłem duży serwis gmc yukon 6.2. Sam wydech ma średnicę jak moje rynny na chacie a tłumik końcowy jest wielkości zbiornika paliwa normalnego samochodu. Nawet ma zamykany schowek na broń we wnętrzu.

Na nasze warunki to niedorzeczny wóz
Tutaj w tym stanie,gdzie jestem to normalne auto,jeździ tego mnóstwo. Po mieście jest różnie, ale na obrzeżach, czyli obecnie, gdzie przebywam 90% aut to pickupy z czego ponad połowa to podniesione na min.30 calach (niektóre wręcz absurdalnie wysoko).
Po mieście z większych to głównie Tacoma,Tundra,4 Runner,Yukon,F150/250, Silverado(tego chyba najwięcej jeździ), RAM.
My śmigany 4Runner z 4.0,niestety,tylko V6.

Last edited:
Back