Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Hyundai miał silniki mitsu, toyota BMW i Subaru ,BMW hybrydę toyoty a nissan francuskie korki spustu oleju. Ze znaczących producentów tylko honda robi swoje, szmelcwagen i w dużej mierze toyota/Lexus. U innych producentów można spotkać rozne dziwy pod maską. Np Suzuki i mazda kupiły całe gotowe samochody hybrydowe od Toyoty. Maździe nawet nie chciało się przerabiać elementu tylnej klapy gdzie wchodzi logo o toyotowskie jajo słabo przyjęło przeszczep logo mazdy.

MG to nawet zapierdala ostro. Niemniej do Chińczyków podchodzę z pewną rezerwą bo nie wiadomo jak będzie z trwałością i czy przypadkiem za kilka lat nie oleją danej marki i będzie problem z częściami.
No tak samo do tego podchodzę. Niby teraz 7 lat gwarancji, a może za 3 lata chuj ich strzeli i se rób co chcesz...

Chińczycy mają przemysł, lewacka Europa ma tęczowe flagi, pakt migracyjny i horrendalne ceny prądu dla przemysłu za sprawą lewackiego zielonego ładu. Przemysł motoryzacyjny w Europie daje 13 milionów miejsc pracy. Jak to wszystko jebnie, to lewacki motłoch głosujący na lewaków, jeszcze bardzie pójdzie w zielone, bo na bezrobociu będzie gotował zupę z przydomowego trawnika.

Niestety to gorzka prawda...

Ostatnie pokolenie :korwinlaugh:

Chińczycy mają przemysł, lewacka Europa ma tęczowe flagi, pakt migracyjny i horrendalne ceny prądu dla przemysłu za sprawą lewackiego zielonego ładu. Przemysł motoryzacyjny w Europie daje 13 milionów miejsc pracy. Jak to wszystko jebnie, to lewacki motłoch głosujący na lewaków, jeszcze bardzie pójdzie w zielone, bo na bezrobociu będzie gotował zupę z przydomowego trawnika.
Trawnika nie będzie bo woda potrzebna dla płonącej Afryki a sztucznego tym bardziej bo tworzywa sztuczne są nieekologiczne.

Ja na wakacjach miałem MG ZS na 5 dni i generalnie spoko autko, myślę że dla kogoś bez dużych wymagań, jeżdżącego głównie wokół komina to nawet bardzo dobra opcja.
Minusem na pewno moc, baaaardzo słabo się to zbiera, nie mówię tu o jakimś zapierdalaniu ale o zwykłej jeździe i gdy słońce świeciło przez okno to normalnie zaczęły plastiki strzelać w trakcie zwykłej, gładkiej jazdy autostradą :beczka:

Ale już HS byłby dużo praktyczniejszy.

Ja się w ogóle ludziom nie dziwię że kupują te auta. Pomijając ceny to w Polsce kupić dobre auto z drugiej ręki żeby nie wkładać w najbliższym okresie użytkowania w chuj hajsu to trzeba mieć szczęście.

@Risky
Wiesz może co jest przyczyną, że silnik podczas jazdy nie osiąga stałej temperatury 90 stopni, a waha się w przedziale od 70 do 90? Audi a3 1.6 benzyna.

elektryki kurłaa:bleed:
Screenshot_2024-12-25-16-55-11-04_df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd.jpg

:jarolaugh:

Attachments

• Screenshot_2024-12-25-16-55-11-04_df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd.jpg
    Screenshot_2024-12-25-16-55-11-04_df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd.jpg
    85.8 KB · Views: 8

Chiński RR.
Pętla 1000km po polskich autostradach. 12h. 5 razy ładowanie. Łącznie 4h ładowania :juanlaugh:
Koszt ładowania 600zł. I to jeszcze jechał pół trasy 120km/h żeby dojechać od ładowarki do ładowarki.

:robertmakeup:

Chiński RR.
Pętla 1000km po polskich autostradach. 12h. 5 razy ładowanie. Łącznie 4h ładowania :juanlaugh:
Koszt ładowania 600zł. I to jeszcze jechał pół trasy 120km/h żeby dojechać od ładowarki do ładowarki.

:robertmakeup:
Już miałem brać ale tak to podziękuję.
Mówiąc poważnie gdybym miał kupić limuzynę za takie pieniądze to
Trzylatek. Nic się nie pierdoli. Jest lepiej wykonany, bardziej ekonomiczny, prestiżowy i pewnie przejedzie z 700-800 na jednym tankowaniu.

Nie mogę edytować ale doczytałem że ma jeszcze CNG więc pewnie zatankowany benzyną i gazem robi ten 1000km test na jednym zbiorniku i to znacznie szybciej i bez żadnego stresu spowodowanego potencjalnym powrotem na lawecie. Do tego test był robiony prawdopodobnie latem a zimą wiadomo że zasięg spada. Nie jestem w stanie w żaden logiczny sposób uzasadnić kupna takiego elektryka.

Nie mogę edytować ale doczytałem że ma jeszcze CNG więc pewnie zatankowany benzyną i gazem robi ten 1000km test na jednym zbiorniku i to znacznie szybciej i bez żadnego stresu spowodowanego potencjalnym powrotem na lawecie. Do tego test był robiony prawdopodobnie latem a zimą wiadomo że zasięg spada. Nie jestem w stanie w żaden logiczny sposób uzasadnić kupna takiego elektryka.
Superb 3 2.0 tdi robi bez problemu 1000 km na baku bez strat czasu na ładowanie i też szybciej. Kupi się 3 takie skody za te piniendze. Wystarczą do końca życia, a miejsca pewnie wincy niż w tym rolerrojsie.

Superb 3 2.0 tdi robi bez problemu 1000 km na baku bez strat czasu na ładowanie i też szybciej. Kupi się 3 takie skody za te piniendze. Wystarczą do końca życia, a miejsca pewnie wincy niż w tym rolerrojsie.
Dobre auto na trasę bo w mieście diesel z DSG bywa wkurwiający. W korku nie chce się sam toczyć bez dodawania gazu a jeśli już musisz dodać to robi to mało komfortowo jak na limuzynę tej wielkości. Niemniej rozmowa o ekonomii i sensie zakupu a to jest nie do podważenia.

Dobre auto na trasę bo w mieście diesel z DSG bywa wkurwiający. W korku nie chce się sam toczyć bez dodawania gazu a jeśli już musisz dodać to robi to mało komfortowo jak na limuzynę tej wielkości. Niemniej rozmowa o ekonomii i sensie zakupu a to jest nie do podważenia.
W korku wlaczam aktywny tempomat i przeglądam cohones, auto samo jedzie.

Już miałem brać ale tak to podziękuję.
Mówiąc poważnie gdybym miał kupić limuzynę za takie pieniądze to
Trzylatek. Nic się nie pierdoli. Jest lepiej wykonany, bardziej ekonomiczny, prestiżowy i pewnie przejedzie z 700-800 na jednym tankowaniu.
Piękny potwór. Jak szukałem auta to mieli we Wrocławiu w salonie Renault z używkami. Nie mogłem się napatrzeć :heart:

Back