Risky
UFC Middleweight
Można ale trzeba znaleźć dobrze zachowany egzemplarz którego ktoś nie zniszczył użytkowaniem lub naprawami niezgodnymi ze sztuką. Do tego musi to być egzemplarz kompletny i bez gazu. Kompletny bo niektórych części nie da się kupić lub jest to kłopotliwe a z gazem to wiadomo - nie sposób ocenić jak był serwisowany i ile szkód zdążył poczynić. Dobra sztuka będzie jeździć do Twojego końca. U mnie na wiosce jest jeden dziadek który kupił nowego w 98 roku i jeździ nim do dzisiaj. Nie chcę sprzedać jebany. Tamten jest idealny jak nowy. Mój miał już pewne przejścia.Można taki kupić?
Inna sprawa że w dzisiejszych czasach w mieście jest to samochód kompletnie niepraktyczny. Duży - 5 metrów, szeroki - prawie 2, długie zwisy utrudniają parkowanie. Nie mówię już o takim obniżonym pomniku bo to w ogóle dramat na naszych drogach. Jazda jak po polu minowym ale seryjny leci przez progi bez zwalniania i nawet ich specjalnie nyd czujesz.
Przykładowe ceny części: tarcze przód 320 za sztukę, klocki od 150 w górę, rozrząd co 100.000 pasek 230, rolki razem 349, pompa wody 600 ale ja można wymienić co 200.000. Pewnym problemem jest zawieszenie. Amortyzatorów nie kupisz więc w razie awarii zostaje gwint ale można kupić komfortowy. Są też wersję z pneumatyką która w ogóle się nie psuje. Awarie elektryczne nie występują. Komputery są duże, grube luty i duże przekaźniki. Nic się nie psuje.
U mnie nie działają długie światła ale widać tam ingerencję magików. Jakieś obce kable itd jeszcze się go tego nie zabrałem. Sporadycznie zdechnie podświetlenie któregoś wyświetlacza.
Przeniesienie napędu: skrzynia w zasadzie nie do zajebania chyba że będziesz ciągnął przyczepę, wał, dyfer, półosie bez najmniejszego luzu po 440.000 km. Poduszka skrzyni umarła ale to koszt 100. .
Problematyczne dla statystycznego użytkownika może być spalanie. 4 litry, 8 cylindrów, waga 1900kg i nie chce być mniej niż 13 trasa, 17 miasto. Auto jest w miarę dynamiczne: 0-100 6,9s a później nie zwalnia. V max udało mi się osiągnąć 248 z GPS na płaskiej drodze.