Miskatonic
Vale Tudo Championship
Szuria? Folia? Nieprawdopodobne, nie?ten co teorię spłodził.
A jednak każdy zajebisty temat kończył się tak samo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Szuria? Folia? Nieprawdopodobne, nie?ten co teorię spłodził.
Nie no, prawdy coś w tym może być, bo pojawiają się nagle dziwne konta które wcześniej mało co się udzielału, ale żeby mnie w to mieszać? Gościa którego najłatwiej na tym forum wciągnąć w wymianę zdań, zwłaszcza w poprzednich latach? W tym temacie dałem się wciągnąć w jedną całkowicie zbędną dyskusje i zasrałem jedną stronę, a co ci poradzę że poruszają tematy na które mogę się wypowiedzieć typu te całe kibicowanie czy używki, to mam się nie wypowiadać bo Andrzejowi nie chce się przewijać?Szuria? Folia? Nieprawdopodobne, nie?
A jednak każdy zajebisty temat kończył się tak samo...
![]()

Wykręcali numer losowo i dzwonili ze jest bomba , bo już każdy ten filmik co krązył dobre 10 lat temu , w Pani mieszkaniu jest bomba, już zapomniał (był drugi dużo lepszy z tym przekazem myśli, wiecie o co chodzi )Kiedyś włączyłem alarm pod remizą, przypadkowo i przez głupotę, bo niepotrzebnie to wogole dotykałem, na szczęście bardzo blisko był ktoś kto go szybko wyłączył i wytłumaczył mi jakie miałem szczęście że się udało, bo gdyby ruszyła akcja to mówił że za koszty by musiała zapłacić moja mama, z ciekawości zapytałem ile, powiedział że 5k napewno.
Nic sobie nie myślę, ale moi koledzy z podstawówki raczej byli z biednych rodzin, a opowiadali że musieli zapłacić po 20k, gdzie często nie mieli porządnych butów na wf, więc akurat w to im nie uwierzyłem, żaden nawet kuratora nie dostał ;)
Aha @Jawor oni wykręcali losowo numer na klawiaturze, a nie dzwonili do jakichś instytucji czy cos, wreszcie trafili na taki numer gdzie ktoś zgłosił, tyle że nie ciężko było się domyślić że to fejk( jak o tym myślę w tym wieku) skoro dzwonili gówniarze z podstawówki przed mutacją.
Wykręcali numer losowo i dzwonili ze jest bomba , bo już każdy ten filmik co krązył dobre 10 lat temu , w Pani mieszkaniu jest bomba, już zapomniał (był drugi dużo lepszy z tym przekazem myśli, wiecie o co chodzi )
Buhahaha dobra bzdura.
Po czymś takim nie ma co czytać żadnych wpisów tego użytkownika.

Może używają Cię jak narzędzia?Nie no, prawdy coś w tym może być, bo pojawiają się nagle dziwne konta które wcześniej mało co się udzielału, ale żeby mnie w to mieszać? Gościa którego najłatwiej na tym forum wciągnąć w wymianę zdań, zwłaszcza w poprzednich latach? W tym temacie dałem się wciągnąć w jedną całkowicie zbędną dyskusje i zasrałem jedną stronę
Nieśmiało tylko dodam ze paragraf siódmy odnosi się do przestępstwa nieumyślnego, Ty Siedem mógłbym popełnić przestępstwo nieumyślne , Taki twardziel ulicy to chyba nieZdejmij tę czapkę, no i nie aspiruj do policji bo na detektywa się kompletnie nie nadajesz
a co ci poradzę że poruszają tematy na które mogę się wypowiedzieć typu te całe kibicowanie czy używki.
Może używają Cię jak narzędzia?
Może nieświadomie grasz w ich grę?
Wszystko idzie, ale nie zrobi tego pierwszy lepszy krawężnik. Do tego co już wspomniałem nie jest to jak kiedyś że pierwszy lepszy sobie coś sprawdzaIP też się da namierzyć, jeżeli oczywiście uzyskasz dostęp do danych administratora danej sieci.
Czyli włamujesz się do systemu np. Enei i odcinasz prąd w kogoś domu?
No bo się nie da.Tylko że nie dasz rady odłączyć pojedynczego domu przez internet. To wszystko idzie po linii. Osiedla, wioski i małe miasta. To tak nie działa
Wbrew pozorom w dzisiejszych czasach jest to na pewno łatwiejsze niż kiedyś, chociażby ze względu na tzw. inteligentne instalacje elektryczne, które ludzie namiętnie montują w swoich domach, tylko po to by se światło w pokoju gasić za pomocą telefonu. Jeśli chodzi o urzędy i miejsca użyteczności publicznej to też dla kogoś mocno oblatanego nie byłoby dużego problemu. W takich budynkach często masz system BMS, system ppoż. Centrala ppoż ma wtedy linię telefoniczną, do powiadamiania służb ratunkowych, więc sprawny haker jest pewnie w stanie się włamać do systemu. Przy alarmie drugiego stopnia z centrali jest podawany sygnał do rozdzielni elektrycznej w celu wyłączenia zasilania głównego (po przez wspomniany przez Ciebie stycznik).No bo się nie da.
Widać, że człowiek wykształcony, pewnie pracownik umysłowy, a nie jakiś robol.Jednak co fachowiec to fachowiec, takiego to chętnie posłuchać.
Dlatego pisałem, że o ile jest mozliwość pojedyńczych obwodów sterowanych, tak głównego nie ma potrzeby, bo do czego by się to przydało?Wbrew pozorom w dzisiejszych czasach jest to na pewno łatwiejsze niż kiedyś, chociażby ze względu na tzw. inteligentne instalacje elektryczne, które ludzie namiętnie montują w swoich domach, tylko po to by se światło w pokoju gasić za pomocą telefonu. Jeśli chodzi o urzędy i miejsca użyteczności publicznej to też dla kogoś mocno oblatanego nie byłoby dużego problemu. W takich budynkach często masz system BMS, system ppoż. Centrala ppoż ma wtedy linię telefoniczną, do powiadamiania służb ratunkowych, więc sprawny haker jest pewnie w stanie się włamać do systemu. Przy alarmie drugiego stopnia z centrali jest podawany sygnał do rozdzielni elektrycznej w celu wyłączenia zasilania głównego (po przez wspomniany przez Ciebie stycznik).

Jest tu jakiś haker który pomoże mi to usunąć? Dobrze zapłacę.
![]()
Zgadzam się, że jest to sterowane z centrali ppoż ale jeśli centrala ma połączenie z linią telefoniczną to komuś może to otworzyć pewną furtkę. A czujniki ppoż nie sterują bezpośrednio cewką wyłącznika głównego, odbywa się to właśnie poprzez centralę. Z tego co pamiętam to wyjątkiem są główne wyłączniki ppoż np montowane przy wejściu do kotłowni. To, że ktoś nie projektował możliwości sterowania prze internet to nie znaczy, że takiej nie maTen przykład z kolei co podałeś to czy p.poż czy serwerownia i wyzwolenie gazu obojętnego/odcięcie napięcia z reguły za wyzwolenie nie odpowiada sterowanie przez neta, tylko bezpośrednie połączenie z czujką dymu/gazu.
Sterowanie na cewkę 12v i bezpośrednie zadziałania na stycznik/przekaźnik.
Osobiście nie spotkałem się, żeby ktoś podłaczał zabezpieczenia tego typu przez neta by wyzwalać zdalnie. Zawsze odpowiadało za to urządzenie typu czujnik bezpośrednio połaczone po kablu.
.Zawsze odpowiadało za to urządzenie typu czujnik bezpośrednio połaczone po kablu.
Co oczywiście nie jest powiedziane że takich nie ma. Ja takich nie spotkałem, a fizycznie jest to możliwe.
W sumie gadamy o tym samym.To, że ktoś nie projektował możliwości sterowania prze internet to nie znaczy, że takiej nie ma.
Oczywiście że odbywa się to poprzez centralę/sterownik, bo coś musi odebrać sygnał z czujnika i przekazać do wyjścia na cewkę.A czujniki ppoż nie sterują bezpośrednio cewką wyłącznika głównego, odbywa się to właśnie poprzez centralę.
)Ja to chyba wiem kto za tym WSZYSTKIM stoi. Podejrzanie często na tym forum wspomina się rabinów. Do tego cyfra 7 w starym testamencie ma mocną symbolikę, coś lub KTOŚ kazało mu taki nick sobie dać.Może używają Cię jak narzędzia?
Może nieświadomie grasz w ich grę?
![]()

Mogłaby to zrobić wyszkolona wiewiórkaPanowie ciach bajera. Jak ktoś ze służb przeczyta wątki to pomyślą, że chcemy Andrzeja uwolnić. Zaczniemy od wyłączenia prądu w areszcie

Jesteś niezwykle złośliwym okrutnikiem e-koleżkoMogłaby to zrobić wyszkolona wiewiórka![]()
Wszystko idzie, ale nie zrobi tego pierwszy lepszy krawężnik. Do tego co już wspomniałem nie jest to jak kiedyś że pierwszy lepszy sobie coś sprawdza
A żeby to zrobić trza mieć podkład po co Ci te dane, więc muszą być powiązane ściśle z jakąś sprawą.Jak napisałem, trzeba mieć dostęp do danych administratora sieci/dostawcy usługi.
A po te dane psiarnia może wystąpić na wniosek prokuratury lub sądu.
Idąc śladem elektroda.pl możnaby rzec "było 100 razy, użyj wyszukiwarki, ban"Dobra, wypierdalamy do tematu elektryka prąd nie tyka, bo zara się tu całkiem syf zrobi