Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Hakierzy już to ustalają.I proszę kolejne popłynięcie z tematem. Teraz sprawy hakerskie, namierzenia ip i opowieści ze szkolnej ławy. A z trenerem dalej nie wiadomo co

Pominąłeś pracownika umysłowegoE Gity, kibole, hejterzy, rentierzy, normiki, koksy, osiedlowe zabijaki, pedalarze, rekiny biznesu tudzież bukmacherski, politycy, eksperci wojenni, treserzy wiewiórek i króliczków, lokatorzy namiotów w Bieszczadach, zwyrole, mieszkańcy Sanoka, a teraz jeszcze hakierzy. Pełen przekrój profesji i zainteresowań. Jest tu jakiś ksiądz?

import timeNie znam się na tym, ale mozesz mi wytłumaczyć jak poprzez włamanie się na kompa, przez internet, można wyłączyć prąd w domu lub firmie?

Mam spore obawy że nikt, łącznie z Twoim kolegą nie ma pojęcia. Chyba że przez internet zahipnotyzuje innego chłopa żeby korki wyłączyć
Czyli włamujesz się do systemu np. Enei i odcinasz prąd w kogoś domu?Pewnie że można wyłączyć prąd włamując się do systemu danej firmy ( czyli przez internet).
IP też się da namierzyć, jeżeli oczywiście uzyskasz dostęp do danych administratora danej sieci.
Czyli włamujesz się do systemu np. Enei i odcinasz prąd w kogoś domu?
Stary, na mojej wsi linia energetyczna jest jeszcze na drewnianych słupach. Jedyne zagrożenie w dostawie prądu to burza, wichura, albo sąsiad złodziej kable zajebie
Wziął 30k wypłaty i siedzi na Bali już drugi raz w tym roku.Pominąłeś pracownika umysłowego![]()
A to nie tak, że jak ci odcinają prąd, to wysyłają ekipę elektryków, tak jak przy odcięciu gazu przyjeżdża gazownia?
A to nie tak, że jak ci odcinają prąd, to wysyłają ekipę elektryków, tak jak przy odcięciu gazu przyjeżdża gazownia?
Tylko że nie dasz rady odłączyć pojedynczego domu przez internet. To wszystko idzie po linii. Osiedla, wioski i małe miasta. To tak nie działaWszystko ma jakieś systemy sterujące.
Wiem że takie ataki były już nie raz przeprowadzane i odcinane były także gospodarstwa domowe.
To wiem że były ataki, np na zapory przeciwpowodziowe sterowane komputerowo, tyle że tego nie zrobił jakiś Mietek.Wszystko ma jakieś systemy sterujące.
Wiem że takie ataki były już nie raz przeprowadzane i odcinane były także gospodarstwa domowe.
Dom może i jeszcze da radę, jak jest duże gospodarstwo, ale napewno nie pojedyńcze mieszkanie w bloku, napewno nie każde.Tylko że nie dasz rady odłączyć pojedynczego domu przez internet. To wszystko idzie po linii. Osiedla, wioski i małe miasta. To tak nie działa
Z tego co pamiętam to raz był trochę obsrany bo wyłączył prąd w jakimś urzędzie czy firmie, dokładnie już nie pamiętam
Nie znam się na tym, ale mozesz mi wytłumaczyć jak poprzez włamanie się na kompa, przez internet, można wyłączyć prąd w domu lub firmie?

Hakerzy cohones.
Przecież to proste każdy to wie że wyłączył bezpieczniki przez system sterujący które wysadziły korki.![]()

W podstawówce moi koledzy z klasy na przerwie dzwonili w różne miejsca że jest bomba i chuj, skończyło się jakimś przypałem, ale że to była podstawówka, to bez większych konsekwencji, ale historię jakie o tym latały, ile pieniędzy za to mają zapłacić to były świetne![]()

Hakerzy cohones.![]()
A wystarczy jeden fałszywy, dedykowany elektron do sieci puścić i przy odpowiednich dyspozycjach może nawet do konkretnego gniazdka dotrzeć
A wystarczy jeden fałszywy, dedykowany elektron do sieci puścić i przy odpowiednich dyspozycjach może nawet do konkretnego gniazdka dotrzeć
o to to , w punktA wystarczy jeden fałszywy, dedykowany elektron do sieci puścić i przy odpowiednich dyspozycjach może nawet do konkretnego gniazdka dotrzeć
Jednak co fachowiec to fachowiec, takiego to chętnie posłuchać.

Tylko że nie dasz rady odłączyć pojedynczego domu przez internet. To wszystko idzie po linii. Osiedla, wioski i małe miasta. To tak nie działa
To wiem że były ataki, np na zapory przeciwpowodziowe sterowane komputerowo, tyle że tego nie zrobił jakiś Mietek.
A i co jak ktoś ma starą instalacje? Przecież nie wszystko jest włączone w nowoczesny system.
Kiedyś włączyłem alarm pod remizą, przypadkowo i przez głupotę, bo niepotrzebnie to wogole dotykałem, na szczęście bardzo blisko był ktoś kto go szybko wyłączył i wytłumaczył mi jakie miałem szczęście że się udało, bo gdyby ruszyła akcja to mówił że za koszty by musiała zapłacić moja mama, z ciekawości zapytałem ile, powiedział że 5k napewno.Oczywiście, podstawówka i wszystko bez przypału..
Znam podobną sytuację, znajomi postanowili sobie powagarować i przy okazji zadzwonili z budki telefonicznej informując szkołe/służby że jest zagrożenie tej placówki.
Oczywiście że doszli do tego kto to zrobił, dowiedzieli się skąd dzwonili, sprawdzili monitoring, popytali ludzi, nie wiem czego jeszcze użyli, ale efektywnie zakończyli poszukiwania.
Ich starzy musieli ponosić koszty akcji służb które przyjechały na miejsce do szkoły.. Ty myślisz że służby mogą sobie zlekceważyć taki alarm, który w większości przypadków będzie fałszywy, ale akurat jednym razem dojdzie do skutku? Na miejscu brało udział od cholery służb policja, straż, karetki, cała placówka została przewrócona do góry nogami.
A ja mam taką teorię (popartą już kilkoma tematami roku), że kiedy tylko pojawia się jakiś ultratemat to w odpowiednim momencie pojawiają się jakieś zdupykonta (Beju, Dzihados, Chumrson i ekipa), które ten temat rozpierdalają aż trzeba przewijać całe strony bez czytania do obrzygu... a dziwnym przypadkiem zawsze między tymi kontami główne skrzypce gra Kapitan Ulicy @Siedem
![]()
ten co teorię spłodził.A ja mam taką teorię (popartą już kilkoma tematami roku), że kiedy tylko pojawia się jakiś ultratemat to w odpowiednim momencie pojawiają się jakieś zdupykonta (Beju, Dzihados, Chumrson i ekipa), które ten temat rozpierdalają aż trzeba przewijać całe strony bez czytania do obrzygu... a dziwnym przypadkiem zawsze między tymi kontami główne skrzypce gra Kapitan Ulicy @Siedem
![]()