Andrzej K. zatrzymany przez CBŚP.

E Gity, kibole, hejterzy, rentierzy, normiki, koksy, osiedlowe zabijaki, pedalarze, rekiny biznesu tudzież bukmacherski, politycy, eksperci wojenni, treserzy wiewiórek i króliczków, lokatorzy namiotów w Bieszczadach, zwyrole, mieszkańcy Sanoka, a teraz jeszcze hakierzy. Pełen przekrój profesji i zainteresowań. Jest tu jakiś ksiądz?
Pominąłeś pracownika umysłowego :boystop:

Nie znam się na tym, ale mozesz mi wytłumaczyć jak poprzez włamanie się na kompa, przez internet, można wyłączyć prąd w domu lub firmie?
import time

def wylacz_prad():
print("Próbuję wyłączyć prąd...")
time.sleep(1) # Symulacja czekania
print("Uwaga! Zniknął prąd!")
time.sleep(2) # Symulacja ciemności
print("Nie ma prądu, wszystko jest ciemne... Zostańcie cierpliwi.")

wylacz_prad()

Ja w liceum miałem gościa co mówił że włamał się na serwer FBI :DC:

Mam spore obawy że nikt, łącznie z Twoim kolegą nie ma pojęcia. Chyba że przez internet zahipnotyzuje innego chłopa żeby korki wyłączyć

Pewnie że można wyłączyć prąd włamując się do systemu danej firmy ( czyli przez internet).

IP też się da namierzyć, jeżeli oczywiście uzyskasz dostęp do danych administratora danej sieci.

Farmazon i przecinki w losowych miejscach...

A któż to może być?
UneeQ Blog | Why is Agent Smith from The Matrix a human?

:beczka:

Pewnie że można wyłączyć prąd włamując się do systemu danej firmy ( czyli przez internet).

IP też się da namierzyć, jeżeli oczywiście uzyskasz dostęp do danych administratora danej sieci.
Czyli włamujesz się do systemu np. Enei i odcinasz prąd w kogoś domu?

A to nie tak, że jak ci odcinają prąd, to wysyłają ekipę elektryków, tak jak przy odcięciu gazu przyjeżdża gazownia?

Wszystko ma jakieś systemy sterujące.

Wiem że takie ataki były już nie raz przeprowadzane i odcinane były także gospodarstwa domowe.

Wiem że takie ataki były już nie raz przeprowadzane i odcinane były także gospodarstwa domowe.
Tylko że nie dasz rady odłączyć pojedynczego domu przez internet. To wszystko idzie po linii. Osiedla, wioski i małe miasta. To tak nie działa

To wiem że były ataki, np na zapory przeciwpowodziowe sterowane komputerowo, tyle że tego nie zrobił jakiś Mietek.
A i co jak ktoś ma starą instalacje? Przecież nie wszystko jest włączone w nowoczesny system.

Z tego co pamiętam to raz był trochę obsrany bo wyłączył prąd w jakimś urzędzie czy firmie, dokładnie już nie pamiętam

Nie znam się na tym, ale mozesz mi wytłumaczyć jak poprzez włamanie się na kompa, przez internet, można wyłączyć prąd w domu lub firmie?

:waldeklaugh:

Przecież to proste każdy to wie że wyłączył bezpieczniki przez system sterujący które wysadziły korki. :matt:

W podstawówce moi koledzy z klasy na przerwie dzwonili w różne miejsca że jest bomba i chuj, skończyło się jakimś przypałem, ale że to była podstawówka, to bez większych konsekwencji, ale historię jakie o tym latały, ile pieniędzy za to mają zapłacić to były świetne :wink:

Oczywiście, podstawówka i wszystko bez przypału.. :beczka:

Znam podobną sytuację, znajomi postanowili sobie powagarować i przy okazji zadzwonili z budki telefonicznej informując szkołe/służby że jest zagrożenie tej placówki.
Oczywiście że doszli do tego kto to zrobił, dowiedzieli się skąd dzwonili, sprawdzili monitoring, popytali ludzi, nie wiem czego jeszcze użyli, ale efektywnie zakończyli poszukiwania.
Ich starzy musieli ponosić koszty akcji służb które przyjechały na miejsce do szkoły.. Ty myślisz że służby mogą sobie zlekceważyć taki alarm, który w większości przypadków będzie fałszywy, ale akurat jednym razem dojdzie do skutku? Na miejscu brało udział od cholery służb policja, straż, karetki, cała placówka została przewrócona do góry nogami.

Last edited:
Tylko że nie dasz rady odłączyć pojedynczego domu przez internet. To wszystko idzie po linii. Osiedla, wioski i małe miasta. To tak nie działa

To wiem że były ataki, np na zapory przeciwpowodziowe sterowane komputerowo, tyle że tego nie zrobił jakiś Mietek.
A i co jak ktoś ma starą instalacje? Przecież nie wszystko jest włączone w nowoczesny system.

Co do pojedynczego domu to nie wiem, na pewno nie każdy można ale pamiętajcie że inteligentne liczniki prądu ma docelowo mieć każde gospodarstwo.

Odnośnie starych instalacji, każda jest pod jakaś rozdzielnią a ta pod jakimś komputerem.

Nie zrozumcie mnie źle, nie mam pojęcia czy jakiś Mietek z gimnazjum mógł to zrobić, mówię tylko że jest to możliwe bo to się już zdarzało i nie tylko na amerykańskich filmach.

Oczywiście, podstawówka i wszystko bez przypału.. :beczka:

Znam podobną sytuację, znajomi postanowili sobie powagarować i przy okazji zadzwonili z budki telefonicznej informując szkołe/służby że jest zagrożenie tej placówki.
Oczywiście że doszli do tego kto to zrobił, dowiedzieli się skąd dzwonili, sprawdzili monitoring, popytali ludzi, nie wiem czego jeszcze użyli, ale efektywnie zakończyli poszukiwania.
Ich starzy musieli ponosić koszty akcji służb które przyjechały na miejsce do szkoły.. Ty myślisz że służby mogą sobie zlekceważyć taki alarm, który w większości przypadków będzie fałszywy, ale akurat jednym razem dojdzie do skutku? Na miejscu brało udział od cholery służb policja, straż, karetki, cała placówka została przewrócona do góry nogami.
Kiedyś włączyłem alarm pod remizą, przypadkowo i przez głupotę, bo niepotrzebnie to wogole dotykałem, na szczęście bardzo blisko był ktoś kto go szybko wyłączył i wytłumaczył mi jakie miałem szczęście że się udało, bo gdyby ruszyła akcja to mówił że za koszty by musiała zapłacić moja mama, z ciekawości zapytałem ile, powiedział że 5k napewno.
Nic sobie nie myślę, ale moi koledzy z podstawówki raczej byli z biednych rodzin, a opowiadali że musieli zapłacić po 20k, gdzie często nie mieli porządnych butów na wf, więc akurat w to im nie uwierzyłem, żaden nawet kuratora nie dostał ;)

Aha @Jawor oni wykręcali losowo numer na klawiaturze, a nie dzwonili do jakichś instytucji czy cos, wreszcie trafili na taki numer gdzie ktoś zgłosił, tyle że nie ciężko było się domyślić że to fejk( jak o tym myślę w tym wieku) skoro dzwonili gówniarze z podstawówki przed mutacją.

Last edited:
A ja mam taką teorię (popartą już kilkoma tematami roku), że kiedy tylko pojawia się jakiś ultratemat to w odpowiednim momencie pojawiają się jakieś zdupykonta (Beju, Dzihados, Chumrson i ekipa), które ten temat rozpierdalają aż trzeba przewijać całe strony bez czytania do obrzygu... a dziwnym przypadkiem zawsze między tymi kontami główne skrzypce gra Kapitan Ulicy @Siedem

029f0e0b9c82c0c6b17aa93f90dcc38241e1595c.gifv

A ja mam taką teorię (popartą już kilkoma tematami roku), że kiedy tylko pojawia się jakiś ultratemat to w odpowiednim momencie pojawiają się jakieś zdupykonta (Beju, Dzihados, Chumrson i ekipa), które ten temat rozpierdalają aż trzeba przewijać całe strony bez czytania do obrzygu... a dziwnym przypadkiem zawsze między tymi kontami główne skrzypce gra Kapitan Ulicy @Siedem

:siara: ten co teorię spłodził.

Przypadek?

the-cat.gif

Back