Johny Hendricks vs. Robbie Lawler
Choć pierwsze starcie było epicką batalią, tym razem spodziewam się delikatnego zawodu. Walka będzie podobna do poprzedniej, lecz z większą dominacją Hendricksa. Warto dodać, że
65% rewanży w MMA wygrywa zwycięzca pierwszego starcia(
link).
Johny Hendricks przez decyzję jednogłośną.
Artur Sowiński – Vaso Bakocevic
Vaso mnie jakoś szczególnie nie przekonuje. O ile potrafi dać wyrównane starcie, o tyle niespecjalnie potrafi wygrywać ważne walki. Wierzę, że będzie to miła dla oka walka.
Artur Sowiński, KO 2 runda
Mateusz Gamrot – Łukasz Chlewicki
Doświadczenie przeciwko młodzieńczej finezji. Teoretycznie obaj zawodnicy mają atuty pozwalające sięgnąć po zwycięstwo, mamy więc ciężki orzech do zgryzienia, a w takich sytuacjach warto postawić na lepszego zapaśnika.
Gamrot, jednogłośna decyzja.
Tomasz Narkun – Goran Reljic
To starcie nie dość, że wyrównane to jeszcze na bardzo wysokim poziomie sportowym - prawdziwy ukłon KSW w stronę niejanuszy. Goran wydaje się bardziej wszechstronnym zawodnikiem. Choć jego nazwisko pamiętam głównie z jakiejś listy niespełnionych nadziei w MMA, a za żyrafę będę trzymał kciuki - przewduję wygraną Chorwata.
Goran Reljic, decyzja jednogłośna
Borys Mańkowski – David Zawada
Borys jest zdrowy i głodny walki. Jest kilka półek wyżej niż młody Zawada. Ale ten sport to MMA, a David, cóż... David ma fajną ksywkę. Stawiam na niego tak na zachętę, niech da dobrą walkę.
David Zawada przez
KO, 1 runda
Piotr Strus – Jay Silva
Plama jaką była porażka z nieświeżym kebabem w postaci Aziza Karaoglu może zostać zmazana gęstą od anabolicznych cudów krwią Jaya Silvy. Znany z bojów z Michałem Jay będzie nacierał od pierwszych sekund w chaotyczny i nieprzemyślany sposób, a gdy to nie przyniesie efektów pogrąży się w dwurundowej zadyszce w czasie której równie spocony Polak zdobęcie wystarczającą przewagę aby przekonać do siebie sędziów.
Strus, decyzja
Mariusz Pudzianowski – Paweł Nastula
Ustąp aby zwyciężyć. Korzenie Pana Pawła to judo, w którym jest legendą. Judo pozwala wygrywać z silniejszym przeciwnikiem. Mam nadzieję, że pokaże Mariuszowi co to znaczy łapać i rzucać jak olimpijczyk. Nie chcę słyszeć o innym wyniku niż:
Paweł Nastula, duszenie zza pleców 1 runda.
Mamed Khalidov – Brett Cooper
Cooper zły nie jest. Ale Mamed jest jakby sporo lepszy. Z wiekiem rosną szanse na to, że polski Czeczen złapie w klatce jakąś kontuzję i przez to przegra, ale chyba jeszcze nie teraz.
Mamed, poddanie 2 runda
Jeśli już mam aktywny zakład na Strusa, to się liczy?