View attachment 148691
Żeby nie było, prawa strona w sercu. Po prostu starałem się nie ponieść skrajnie alarmistycznej narracji że jest mega źle, bo żyje w tym mieście na co dzień.
Jak ktoś jest tu na jakiś czas a potem zawija kitę to bez problemu, albo jak się kiedyś przyda, byle by znał swoje miejsce.
Dlatego trzeba mądrości i odpowiednich systemowych rozwiązań, inaczej tak właśnie będzie.
Zamiast bawić się w usilną poprawność polityczną, trzeba dać blok ideologiczny, postawić tamę między białym zachodnim kolonizatorem, a słowianinem który nigdy nie odpierdalał, baaa był nawet taką samą ofiarą tego kolonializmu, choć na innych zasadach.
No niestety nadchodzą.
I tu już ogólnie odpowiedź do mas na forum.
Pytanie jak to będzie i kto co z tym zrobi. Bo demograficznie to będzie gorzej niż czarne prognozy GUSu zakładały. I pytanie w co pójdziemy jako państwo i naród. Czy udźwigniemy reformę technologiczną, i poradzimy sobie z własnym zasobem demograficznym, czy jednak problemy te trzeba będzie rozmasować emigracją. Bo z tymi elitami obecnymi i obecnością w tej unii to chuj wie....
I ja wiem że to emocję i jebać do spodu tą dziką emigrację, ale jeśli by siąść do stołu na spokojnie, bo zło tak czy siak może przyjdzie, to pytanie co będzie mniejszym złem. Idiota 30 letni który przybył na pontonie i myśli chujem. Czy jakiś 18 latek którego przepuści się przez system edukacji i który choć trochę będzie miał okazję się zasymilować.
Może mi ogólnie za chuj nie uwierzycie, ale jestem Polskim patriotą, nacjonalistą, staram się myśleć kategoriami co będzie i jak to najlepiej rozegrać. Bo Polska wymiera.
Można się wkurwiać na rzeczywistość, albo starać kształtować się ją pod siebie. Dobry fikołek logiczny zawsze jest taki na chłodno myśląc, że chełpimy się dawnym imperium lądowym, a w tym imperium byliśmy kastą wyższą a nasze interesy obsługiwały mniejszości narodowe a widoczny silny wpływ polonizacji przetrwał wieki.
A teraz się wkurwiamy że Angol czy Niemiec ma nas za podludzia, ale nas woła do roboty i myśli jak tu nas zagospodarować. A my nie potrafi zrobić tego samego innym dla naszych korzyści?
Trzeba to zrobić mądrzej i lepiej. No chyba że wjedzie AI na białym koniu, roboty i umowy z Chin, i podatek na bykowe i będzie bajlando