Absurdy poprawności politycznej.

ku pamięci
GcHx6c6WQAAQYdl

700 książek znalazło się na liście usuniętych ze szkolnych bibliotek na Florydzie ze względu na nieodpowiednie treści. Część z nich objęto "jedynie" zakazem wypożyczania. Decyzję w tej sprawie podjął - w oparciu o nowe przepisy prawa - stanowy departament odpowiedzialny za oświatę. Na liście znalazły się m.in. "Przygody Tomka Sawyera" Marka Twaina oraz "Rok 1984" George'a Orwella.

Rodrigo Bentancur, gwiazda Tottenhamu, ma otrzymać siedmiomeczowe zawieszenie za wypowiedziane w czerwcu słowa pod adresem Son Heung-mina. Pomocnik w ramach żartu stwierdził wówczas, że Koreańczycy “wyglądają mniej więcej tak samo”.

Takie posty też są szkodliwe, bo nakręcają spiralę wzajemnej nienawiści totalnie niepotrzebnie i na siłę. Nic mi nie wiadomo nt. tej kampanii, co tak właściwie ma promować i jakie jeszcze osoby są "zaangażowane", ale co by nie mówić o Jeremy'm to jednak posiada obywatelstwo Polskie i reprezentuje nasz kraj na arenie międzynarodowej (gra w kadrze czy się mylę?). Nie mówi po polsku tak dobrze jak np. Izu ale jeśli spot ma np. promować Polską turystykę za granicami naszego kraju, to przecież nie o to chodzi, tak? Zna go pewnie całe mnóstwo fanów NBA na całym świecie, więc wykorzystanie jego wizerunku do zachęcania turystów aby odwiedzali Polskę brzmi jak nienajgorszy pomysł.

Takie posty też są szkodliwe, bo nakręcają spiralę wzajemnej nienawiści totalnie niepotrzebnie i na siłę. Nic mi nie wiadomo nt. tej kampanii, co tak właściwie ma promować i jakie jeszcze osoby są "zaangażowane", ale co by nie mówić o Jeremy'm to jednak posiada obywatelstwo Polskie i reprezentuje nasz kraj na arenie międzynarodowej (gra w kadrze czy się mylę?). Nie mówi po polsku tak dobrze jak np. Izu ale jeśli spot ma np. promować Polską turystykę za granicami naszego kraju, to przecież nie o to chodzi, tak? Zna go pewnie całe mnóstwo fanów NBA na całym świecie, więc wykorzystanie jego wizerunku do zachęcania turystów aby odwiedzali Polskę brzmi jak nienajgorszy pomysł.
Ale czemu mamy promować niepolskość jako promocję polskości? Polacy nie są murzynami, a że niektórzy mają obywatelstwo, cóz.. tem jegomość na przykład nawet nie gada po polsku
Mało mamy rzeczy/osób, którymi można zechęcić turystów do przyjazdu?

Ale czemu mamy promować niepolskość jako promocję polskości? Polacy nie są murzynami, a że niektórzy mają obywatelstwo, cóz.. tem jegomość na przykład nawet nie gada po polsku
Sochan akurat gada po Polsku i wrzuca dużo w SM po Polsku łącznie w wpierdalaniem pierogów przed meczem.

Zgadzam się, natomiast pytanie brzmi czy chcemy promować polskość i tylko polskość, czy przy pomocy kampanii trafić do jak najszerszego grona odbiorców? Bo stojąc na czele takiego projektu i chcąc zmaksymalizować liczbę zainteresowanych, Sochan to po prostu dobry ruch marketingowo i tyle. Nadal, przynajmniej wygląda to lepiej, niż gdyby tam wjebali Olisadebe czy Rogera Perejre :fjedzia:

Zgadzam się, natomiast pytanie brzmi czy chcemy promować polskość i tylko polskość, czy przy pomocy kampanii trafić do jak najszerszego grona odbiorców? Bo stojąc na czele takiego projektu i chcąc zmaksymalizować liczbę zainteresowanych, Sochan to po prostu dobry ruch marketingowo i tyle. Nadal, przynajmniej wygląda to lepiej, niż gdyby tam wjebali Olisadebe czy Rogera Perejre :fjedzia:
No nie wiem, jak dla mnie murzyni i polskość to coś, czego nie stawiam w jednym szeregu.
Znacie Dominika Ebebenge? Niby Polak, matka Polka, ale ojciec czarny. Okazało się, że robił ostre przkręty na diamentach w Afryce.
A ten cały Dominiczek, z którym chodizłem do klasy to był jedna z najbardziej plugawych i rozpieszczonych typów jakich poznałem. Mieli w chuj siana, to mieli, to mnie nie boli, ale jak on się zachowywwał wobec innych, jarając się, że ma oryginalne ciuchy (lata 90.) i śmiał się że my to bidoki, a oni se latali po Dominikanach czy po Stanach
Ogólnie chuj nie człwoeik. Teraz chyba jest albo był jakimś działaczem w Legii.
Mamy tyle pięknych historii i cech, które byłyby o niebo mocniej zachęcające turystów
A turyści, czyli głównie biali europejczycy, w Polsce chwalą sobie głównie brak ogromnej ilości ubogacaczy 40iq
Sorry za chaos w poście, ale jestem zjebany po robocie dziś dość mocno

Back