Absurdy poprawności politycznej.

Dobra:
dajcie spokój z typmi robakami w każdym temacie :korwinlaugh: Politycy powinni się raczej zająć tym, że jak to się stało, że niby z każdym rokiem obniża się jakość jedzenia w sklepach, ale jego cena nie spada... A tyle było mówienia, że nie rozdrobnione rolnictwo będzie miało tyle plusów...
@ketraab dobrze napisał. Plebs uwierzył w maski uwierzy i w "zdrowe" zamienniki mięsa.
Czerwone mięso podstawa dobrej diety. Jest na to masę badań, ale naukowcy z UE wiedzą lepiej co dla Ciebie dobre. Nagle od jakiegoś czasu jajka też są nie zdrowe xD

Regulacje UE, nowe podatki PL i UE, manipulowanie cenami ropy/prądu/gazu.

Prosta układanka dlaczego ceny rosną, a jakość nie może iść w górę.
Firmy musza swoje zarobić i się utrzymać. Nie mogą podnieść jakości jak muszą ciągle tony żarcia wyrzucać (straty), bo przestrzelą w produkcji o jakiś minimalny współczynnik i Pan z UE czy innego sanepidu tego nie puści.
Moja kobieta w tym pracuje to jest temat rzeka.

@ketraab dobrze napisał. Plebs uwierzył w maski uwierzy i w "zdrowe" zamienniki mięsa.
Czerwone mięso podstawa dobrej diety. Jest na to masę badań, ale naukowcy z UE wiedzą lepiej co dla Ciebie dobre. Nagle od jakiegoś czasu jajka też są nie zdrowe xD

Firmy musza swoje zarobić i się utrzymać. Nie mogą podnieść jakości jak muszą ciągle tony żarcia wyrzucać (straty), bo przestrzelą w produkcji o jakiś minimalny współczynnik i Pan z UE czy innego sanepidu tego nie puści.
Jem tylko mięso , jajka i trochę warzyw. W myśl nowej ideologii chyba będzie trzeba zdychać z głodu.

Lewica uważa, że objawem niskiej kultury jest katolicyzm jednocześnie chwaląc islam i milicząc o murzyńskich pastorach, którzy są takimi hardcorami, że w porównaniu z nimi to Rydzyk jest cieniasem, który po prostu lubi patrzeć na swoje cyferki w excelu

W takim razie ciężko się zgodzić z lewicą w tej kwestii. Bez problemu jestem w stanie sobie wyobrazić bogaty kulturowo, dobrze prosperujący kraj rządzony przez katolików.

nie ma kultur niższych -a jeśli kultura polega na zbieraniu kilku ton śmieci w mieszkaniu tak, że w całym budynku roi się od karaluchów itp.?
A może jeśli polega na rozwiazywaniu spraw przemocą?
JUż nie mówiąc, że nawet lewacka Francja skazuje za obrzezanie mimo, że to przecież część kultury niektórych grup imigrantów...

Pisząc że nie wiem czym jest kultura wyższa i niższa, stwierdziłem że nie znam obiektywnych kryteriów kultury wyższej. Jakie są kryteria które sam przyjmujesz?

Rosyjska kultura to też kultura niższa, bo jak można demoralizacje nazwać kulturą wysoką (chociaż pewnie trochę osób by się znalazło mówiących o tym, że Rosja jest ostoją wartości :aletoniedomnietak: )? Jak coś jest powszechne i utrwalone przez lata to jest częścią kultury danego narodu...

Są kultury wyższe i niższe, ale fakt faktem nawet w kulturach skrajnie niskich można znaleźć jakieś pozytywy....

Oceniając przez pryzmat literatury kultura rosyjska jest wysoka, przez pryzmat podejścia do roli mężczyzny w społeczeństwie niska (porzucanie rodzi, alkoholizm)

A uważasz, że w kulturze wyższej proponuje się społeczeństwu w formie reklamie i szeroko zakrojonej promocji przy użyciu wszystkich dostępnych źródeł przekazu masowego np psie gówno lub larwy robaków jako substytut mięsa ?

Moim zdaniem, jest to potwarz dla odbiorcy tych rewelacji żywieniowych i jednocześnie dowód, że do kultury wyższej nie mają wstępu

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie:
A w kulturze wyższej trzeba zakazać sprzedaży robaków czy ludzie z tej kultury sami wybierają co jedzą?

Zarówno w kulturze wyższej jak i tej niższej ryby biorą na robaki.
Więc nie, jak najbardziej w sklepach wędkarskich powinni takie sprzedawać.

Czy zakazać sprzedaży dla ludzi czy dopuścić do sprzedaży, tak jak to zrobiła UE?

Oni chcą się tylko w szpitalach, nie zablokują... Zanim zaczniesz się wymądrzać zastanów się czy to nie ideologia lgbt umożliwiła tego typu wybryki. Bo ideologia.

:gabi_much_love:

Co Ty pierdolisz. To my jako społeczeństwo decydujemy o tym jakie powinny być normy społeczne. Nie ma nic złego w tym żeby geje odwiedzali się w szpitalach i jest w chuj złego w tym żeby gwałciciele mogli manipulować płcią żeby dostać się do więzienia z kobietami.

Co Ty pierdolisz. To my jako społeczeństwo decydujemy o tym jakie powinny być normy społeczne. Nie ma nic złego w tym żeby geje odwiedzali się w szpitalach i jest w chuj złego w tym żeby gwałciciele mogli manipulować płcią żeby dostać się do więzienia z kobietami.
Spodziewana odpowiedź, widzę, że wciąż ideologia, która na zachodzie zastąpiła religię jest niezauważalna dla Ciebie.
Na pierdolone szczepionki i prawie narzucony obowiązek (dla części zawodów praktycznie narzucony bądź wypowiedzenie) też społeczeństwo miało wpływ? Na zakaz włażenia do lasu tez mogłeś sobie decydować?
Spodziewana odpowiedz: że można się było nie zgodzić i zwolnić.
W chuju mam te szpitale człowieku nie umiesz wyłapać prostej ironii?
Powtarzam się 20 raz, szpitale to wierzchołek góry lodowej, kolejne ustępstwa i wymuszony sposób traktowania rodzą kolejne ustępstwa i następne wymuszone sposoby traktowania pewnej grupy społecznej, co tworzy nowe normy społeczne, niebezpieczne dla dzieci i prawdziwych kobiet. To właśnie zmiana z niegroźnej fantazji mniejszości na narzucaną ideologię chronioną przez państwo zmienia normy społeczne. W państwach jak DE czy WB nie możesz już tego otwarcie krytykować.
Ręce opadają.

Spodziewana odpowiedź, widzę, że wciąż ideologia, która na zachodzie zastąpiła religię jest niezauważalna dla Ciebie.
Na pierdolone szczepionki i prawie narzucony obowiązek (dla części zawodów praktycznie narzucony bądź wypowiedzenie) też społeczeństwo miało wpływ? Na zakaz włażenia do lasu tez mogłeś sobie decydować?
Spodziewana odpowiedz: że można się było nie zgodzić i zwolnić.
W chuju mam te szpitale człowieku nie umiesz wyłapać prostej ironii?
Powtarzam się 20 raz, szpitale to wierzchołek góry lodowej, kolejne ustępstwa i wymuszony sposób traktowania rodzą kolejne ustępstwa i następne wymuszone sposoby traktowania pewnej grupy społecznej, co tworzy nowe normy społeczne, niebezpieczne dla dzieci i prawdziwych kobiet. To właśnie zmiana z niegroźnej fantazji mniejszości na narzucaną ideologię chronioną przez państwo zmienia normy społeczne. W państwach jak DE czy WB nie możesz już tego otwarcie krytykować.
Ręce opadają.

Widzę że na ołtarzu swojej ideologii chętnie złożysz ludzi, którzy nic złego nie robią, tak prewencyjnie.

Na zakaz włażenia do lasów był wpływ i wycofano się z niego pod wpływem krytyki.

Widzę że na ołtarzu swojej ideologii chętnie złożysz ludzi, którzy nic złego nie robią, tak prewencyjnie.

Na zakaz włażenia do lasów był wpływ i wycofano się z niego pod wpływem krytyki.
W jakim sensie złożę, nie bardzo rozumiem.
Dopóki było to niegroźne wariactwo typu walka o uchwalenie możliwości dziedziczenia i odwiedzania się w szpitalu to ja też byłem za.
I w ogóle mi to nie przeszkadzało, bo jako osoba o liberalnych poglądach (prawdziwych, nie nasiąkniętych lewicową głupotą) uznaję wolność do samostanowienia człowieka, ale nie godzę się na dyktaturę mniejszości wobec większości w zakresie norm społecznych i kreowania świata.
Gdyby na tym to szaleństwo się skończyło (nie mogę odpowiadać za wszystkich ale jestem święcie przekonany, że 99% krytykantów tego forum nawet by to poparło) to nie było by tematu. Nie widzisz trwającej zmiany biegunów albo palisz głupa. Właśnie dlatego, że traktuje się to jak nowo objawioną religię z parasolem państwa, działacze tej ideologii pozwalają sobie na kolejne idiotyzmy, wiedząc, że przepchną każdą zmianę, potrzeba jedynie czasu.

W jakim sensie złożę, nie bardzo rozumiem.
Dopóki było to niegroźne wariactwo typu walka o uchwalenie możliwości dziedziczenia i odwiedzania się w szpitalu to ja też byłem za.
I w ogóle mi to nie przeszkadzało, bo jako osoba o liberalnych poglądach (prawdziwych, nie nasiąkniętych lewicową głupotą) uznaję wolność do samostanowienia człowieka, ale nie godzę się na dyktaturę mniejszości wobec większości w zakresie norm społecznych i kreowania świata.
Gdyby na tym to szaleństwo się skończyło (nie mogę odpowiadać za wszystkich ale jestem święcie przekonany, że 99% krytykantów tego forum nawet by to poparło) to nie było by tematu. Nie widzisz trwającej zmiany biegunów albo palisz głupa. Właśnie dlatego, że traktuje się to jak nowo objawioną religię z parasolem państwa, działacze tej ideologii pozwalają sobie na kolejne idiotyzmy, wiedząc, że przepchną każdą zmianę, potrzeba jedynie czasu.

No to podobnie jak ja. Popieram prawo do samostanowienia, do momentu gdy nie krzywdzi innych. Natomiast prewencyjne odbieranie prawa do samostanowienia na zasadzie "a bo może w przyszłości będą chcieli też praw które będą krzywdzić innych" uważam za zamordyzm godny pogardy.

Taka ciekawostka. Mnie to nadal dziwi, że tak mało firm poszło w ślad za lidlem. Chodzi mi o fakt wrzucania produktów o krótkiej dacie ważności. Przecież od groma ludzi chodzi na zakupy na bieżąco, i pewnie mięso i inne produkty z datą 2 dniową do końca by zakupiło a przykładowo 50% ceny początkowej. Aktualnie jest lepiej niż było bo z tego co wiem niektóre produkty są oddawane potrzebującym, ale to nadal garstka w porównaniu do tego ile faktycznie jest wyrzucana.

Taka ciekawostka. Mnie to nadal dziwi, że tak mało firm poszło w ślad za lidlem. Chodzi mi o fakt wrzucania produktów o krótkiej dacie ważności. Przecież od groma ludzi chodzi na zakupy na bieżąco, i pewnie mięso i inne produkty z datą 2 dniową do końca by zakupiło a przykładowo 50% ceny początkowej. Aktualnie jest lepiej niż było bo z tego co wiem niektóre produkty są oddawane potrzebującym, ale to nadal garstka w porównaniu do tego ile faktycznie jest wyrzucana.
U nas Lidl i Netto tak robi i to jest bardzo dobra akcja.

kolejny czarnuch patrzcie na reakcje

Powinno być to traktowane jako próba morderstwa i tyle. Nie obchodzi mnie, że typ jest niepełnoletni. Ewidentnie atakował z zamiarem wyrządzenia dużego uszczerbku na zdrowiu (ilość ciosów zwłaszcza w tył głowy i różnica gabarytów). Druga sprawa po pokazuje jak wspomniałeś na reakcje. Nie wiem czy tam ochrona ma jakieś środki (np. gaz), ale jestem zdania, że but na otrzeźwienie może by pomógł, ale pewnie wtedy byłyby strajki jak to jest w zwyczaju.

Powinno być to traktowane jako próba morderstwa i tyle. Nie obchodzi mnie, że typ jest niepełnoletni. Ewidentnie atakował z zamiarem wyrządzenia dużego uszczerbku na zdrowiu (ilość ciosów zwłaszcza w tył głowy i różnica gabarytów). Druga sprawa po pokazuje jak wspomniałeś na reakcje. Nie wiem czy tam ochrona ma jakieś środki (np. gaz), ale jestem zdania, że but na otrzeźwienie może by pomógł, ale pewnie wtedy byłyby strajki jak to jest w zwyczaju.
Nie wiem czy ja bym tego chuja krzesłem w łeb na otrzeźwienie nie pierdolnął, co za zwyrodniałe bydle, jak zwierzę bez opamiętania, a to świadczy o jednym,
o nienawiści do białej kobiety, która nawet się nie broniła bądź była już nieprzytomna, wtedy jeszcze gorzej to świadczy o tej zwyrodniałej małpie.

Last edited:
A propos tego słonia w salonie, o którym piszę od lat i który będzię miał największy wpływ na środowisko naturalne, ekologię i tym podobne w przyszłości (włączając w to islamskie bantustany azji i afryki)

Back