Żymianie vs Iran

Pomijam, że żydki dalej robią wszystko, żeby dalej rozpętało się tam piekło.
Mnie by serio nie zdziwiło, gdyby długonose jebły tam jakiś mały ładunek nuklearny.

Czyli podsumujmy dlaczego zwycięstwo USA jest przytłaczajace:
-cieśnina Ormuz była dostępna dla wszystkich, bo jest na wodach międzynarodowych.
-wojna, na której stracili kilkadziesiąt miliardów
-cieśnina Ormuz zamknięta. Wszyscy na świecie zesrani, dodatkowo po piździe dostały zdrowo inne arabusy
-Zawieszenie broni i cieśnina Ormuz odblokowana, ale już nie za darmo
:frankapprove:
Win-win.

Cały świat będzie więcej płacił za to żydzi mogli sobie spokojnie chrześcijańskich dzieci pozabijać.

Raz dwa trzy! Putin patrzy!

-cieśnina Ormuz była dostępna dla wszystkich, bo jest na wodach międzynarodowych.
-cieśnina Ormuz zamknięta. Wszyscy na świecie zesrani, dodatkowo po piździe dostały zdrowo inne arabusy
Ale przynajmniej po raz 83 doszczętnie zniszczyli program jądrowy Iranu:putinlaugh:

On i jego mocodawcy zyskali podejrzewam o wiele więcej,
tylko my o tym nie wiemy.
Obstawiam, że usa płaciło nie będzie
:beczka:

Mnie by serio nie zdziwiło, gdyby długonose jebły tam jakiś mały ładunek nuklearny.

Nie sądzę, Chiny chyba trochę im dały do myślenia i na otrzeźwienie kilka słów. To i się narracja od wczoraj zmieniła.

Nie sądzę, Chiny chyba trochę im dały do myślenia i na otrzeźwienie kilka słów. To i się narracja od wczoraj zmieniła.
Czytałem. Natomiast pewno biorą to pod uwagę i badają na ile sobie kogą pozwolić.
To są kurwy zepsute do szpiku kości.
Oni by rozjebałli swoich, żeby zwalić na Iran i mieć pretekst do wyjebania ich w pizdu.

Czytałem. Natomiast pewno biorą to pod uwagę i badają na ile sobie kogą pozwolić.
To są kurwy zepsute do szpiku kości.
Oni by rozjebałli swoich, żeby zwalić na Iran i mieć pretekst do wyjebania ich w pizdu.
Że to stonka tego świata to jak najbardziej się zgadzam.
Rosja cicho siedzi bo liczy, że usa przestaną się w związku z upadliną wpierdalać (albo lobby garbatonosych tam za mocne), a szkoda, bo drugi taki głos mógłby bardziej ostudzić zamiary tych podludzi.

Wykluczone. Chiny odezwały sie w temacie a to jeden z nielicznych nie-arabskich graczy na planecie, którego Izrael nie ma na swoim pasku. Ponadto USA jednak pilnują, żeby żadne działania nie dały Chinom pretekstu do aneksji Tajwanu (jak pisałem zostały 23 lata do 100. rocznicy postania ChRL i tyle czasu zostało do niechybnego powrotu wyspy do macierzy - siłowego lub nie). Izrael bedzie musiał odreagować frustracje na Libanie i tyle.

1775674556740.png

Koniec pokoju, jedziemy dalej z koksem :juanlaugh:

No jak to, przecież na palestyńskich ulicach trwał już bal i alkohol lał siẹ strumieniami :mamed:
Poprawiłem :fjedzia:

A żeby nie na pusto:

jakie to są jebane kurwy

:juanlaugh:

Izraelskie media piszą o rozejmie. "Trump żąda zapłacenia rachunku"​

Prezydent USA zawarł rozejm z Iranem, ale media izraelskie ostrzegają, że główne zagrożenia pozostały, a Izrael ponosi konsekwencje tej decyzji. Sytuację komentują portale Ynet i Times of Israel. "Trump kupił sobie czas kosztem Izraela, nie usunięto głównych zagrożeń" - czytamy.

Najważniejsze informacje:​

• Izraelskie media podkreślają, że rozejm USA z Iranem nie rozwiązał kluczowych zagrożeń dla Izraela.
  • Portal Ynet podaje, że Iran wciąż posiada znaczne ilości wzbogaconego uranu i nie zobowiązał się do zaprzestania programów nuklearnych i rakietowych.
  • Rozejm zobowiązuje Izrael do wstrzymania ofensywy wobec Hezbollahu, co może zagrażać bezpieczeństwu północnej części kraju.
  • Times of Israel uważa, że zagrożenie irańskim programem nuklearnym ma charakter globalny i rząd Izraela powinien szukać wsparcia międzynarodowego.
Izraelskie media krytycznie oceniają rozejm ogłoszony między Stanami Zjednoczonymi a Iranem. Według portalu Ynet, prezydent USA Donald Trump dzięki temu porozumieniu zyskał czas, ale stało się to kosztem bezpieczeństwa Izraela. Portal wskazuje, że najważniejsze zagrożenia pozostały, ponieważ reżim w Teheranie nadal dysponuje wzbogaconym uranem i nie wycofał się z dalszego prowadzenia programu nuklearnego ani rakietowego. Media podkreślają, że w komentarzach środowych nie widać optymizmu płynącego z Waszyngtonu.
Ynet zauważa, że Trump może ogłaszać sukcesy, jednak "zawieszenie broni pozostawia Izrael w sytuacji trwałego zagrożenia i niepodjętych decyzji". Teheran nie zrezygnował z żadnych swoich żądań, a amerykański prezydent "de facto żąda od Izraela zapłacenia rachunku za rozejm".

Jakie zagrożenia dla Izraela widzą media?​

Zdaniem portalu Ynet, choć Trump uzyskał czas, to Izrael został zmuszony do przemyślenia dalszych działań w konflikcie z ugrupowaniem Hezbollah działającym z terytorium Libanu. Może to oznaczać konieczność odłożenia ofensywy mającej na celu rozbrojenie tej grupy lub przynajmniej ograniczenia zagrożenia dla północnych regionów Izraela.

Portal zwraca uwagę na fakt, że Iran dysponuje obecnie "441 kg uranu wzbogaconego do 60 proc., co wystarczy do produkcji około 10 głowic jądrowych. Materiał jest zakopany głęboko pod ziemią w obiektach, do których dostęp został zablokowany przez amerykańskie naloty, ale gdyby Iran odzyskał do nich dostęp, mógłby potencjalnie produkować broń jądrową".
Dodatkowo, jak wskazuje Ynet, "cieśnina Ormuz nie została jeszcze ponownie otwarta dla swobodnej żeglugi. (...) Reżim nie został obalony. Władza wydaje się teraz skoncentrowana w rękach wysokich rangą funkcjonariuszy Korpusu Strażników Rewolucji Islamskiej i duchownych, z których wielu to ekstremiści religijni".

Czy rozejm oznacza zmianę w polityce wobec Iranu?​

W analizie Ynet pojawia się pytanie o przyszłość działań Izraela. Media zauważają, że teraz państwo stoi przed dwoma głównymi problemami: kończeniem kampanii w Libanie oraz koniecznością przekonania Donalda Trumpa, by nie znosił zbyt wcześnie sankcji wobec Iranu ani nie odmrażał zamrożonych irańskich środków finansowych. Złagodzenie presji ekonomicznej mogłoby, ich zdaniem, wzmocnić pozycję Teheranu i umożliwić finansowanie Hezbollahu oraz odbudowę potencjału militarnego.

Portal Times of Israel zwraca uwagę, że skuteczne działania rządu izraelskiego powinny obejmować szeroką współpracę z innymi państwami regionu, które także obawiają się rozwoju programu nuklearnego Iranu.
Według portalu "obecny rząd Izraela, gdyby miał większe kompetencje dyplomatyczne, koordynowałby działania z wieloma państwami w regionie, które obawiają się o swoją przyszłość, oraz mobilizowałby publiczne i prywatne inicjatywy, aby jeszcze bardziej uświadomić szerokiej opinii publicznej w Ameryce, że dzisiejszy pogrzebany lub zniszczony irański program nuklearny może jutro stać się irańskim arsenałem nuklearnym i że zagrożenie nie ma charakteru regionalnego, lecz globalnego".

Jakie są perspektywy po decyzji Trumpa?​

Choć Donald Trump zapowiadał w ubiegłym tygodniu, że "USA zaatakują, jeżeli zorientują się, że Iran usiłuje wydobyć wzbogacony uran", pojawia się pytanie, co stanie się po zakończeniu jego kadencji i jak Stany Zjednoczone będą dalej reagowały na postępy Iranu w dziedzinie technologii jądrowej.

Times of Israel odrzuca też sugestie, jakoby nowe władze Iranu były bardziej otwarte na negocjacje. Według portalu "nowe" twarze Iranu są takie same jak "stare" - z tą różnicą, że "niedawno uświadomiły sobie ich ogromny potencjał do wywierania presji na świat poprzez kontrolę nad cieśniną i uświadomienie sobie, że broń jądrowa uczyniłaby je zasadniczo niezniszczalnymi".
Na koniec Times of Israel podkreśla, że "irański reżim, któremu Trump wypowiedział wojnę, pozostaje u władzy, a jego ambicje nuklearne wcale nie są przyćmione".

No właśnie gdzie ten zawsze pyskaty Radek,
ten idealny co na prezydenta wg silnych razemków.
:śmiech:
Oczywiście nie pomijając reszty tych błaznów. Przerażonych byciem nazwanym kłamliwie antysemitą.

Ale najbardziej zadziwia Radek ten silny mąż stanu, zawsze taki gieroj, Trump to Trump tamto a tu dupa cicho.
Ale czemu najbardziej zadziwia Cię radek? przecież to zdradek na smyczy żony. Mąż swojej żony? Powinien Cię dziwić chyba bardziej najsilniejszy prezydent Polski i świata? ;-) Że milczy... To przydacz i płaszczak chcieliby zdaje się wysłać tam jakieś lotniskowce gdyby tylko Polska je miała? ;-)

No właśnie gdzie ten zawsze pyskaty Radek,
ten idealny co na prezydenta wg silnych razemków.
:śmiech:
Oczywiście nie pomijając reszty tych błaznów. Przerażonych byciem nazwanym kłamliwie antysemitą.

Ale najbardziej zadziwia Radek ten silny mąż stanu, zawsze taki gieroj, Trump to Trump tamto a tu dupa cicho.
to trzeba byc skończonym kretynem uwazać sikorskiegk za dobrego polityka, a juz "meżem stanu" to zakrawa o psychiatryk.
Ale czemu najbardziej zadziwia Cię radek? przecież to zdradek na smyczy żony. Mąż swojej żony? Powinien Cię dziwić chyba bardziej najsilniejszy prezydent Polski i świata? ;-) Że milczy... To przydacz i płaszczak chcieliby zdaje się wysłać tam jakieś lotniskowce gdyby tylko Polska je miała? ;-)
Chociażby dlatego, że z naszych polityków TYLKO Radek notorycznie pisze jakieś obelżywe tweety w stronę Trumpa. Nie pamiętam, żeby Kaczynski(ok Fogiel xD), Memcen czy jakaś Biejat pisali takie rzeczy w stronę pomarańcza.

Coś się zmieniło przez miesiąc? Jaja zabrali? Żonka nagle polubiła Trumpa?
:juanlaugh:
Nie wiem choć się domyślam.

Nie szukajcie wszędzie tego pisu na siłę tylko pomyślcie trochę racjonalnie.

Chociażby dlatego, że z naszych polityków TYLKO Radek notorycznie pisze jakieś obelżywe tweety w stronę Trumpa. Nie pamiętam, żeby Kaczynski(ok Fogiel xD), Memcen czy jakaś Biejat pisali takie rzeczy w stronę pomarańcza.

Coś się zmieniło przez miesiąc? Jaja zabrali? Żonka nagle polubiła Trumpa?
No tak, bo jarek klaskał na stojąco w sejmie na cześć trumpa, choć potem twierdził że nie, i mówił, że Izrael miał prawo atakować Iran, bo on mu zagraża. To w Twoim rozumowaniu lepsze? OK ;-) Jasne, że radzio powinien mieć jaja. Powinien walić i w pomarańczowego klauna i w żydów, ale z kolei jarek, batyr i spółka czapkują i trumpowi, i żydom. To ma być lepsze? Niech Ci będzie ;-) Jeszcze gdyby coś z tego Polska miała, a ma gówno.

Nie szukajcie wszędzie tego pisu na siłę tylko pomyślcie trochę racjonalnie
Nie staraj się zawsze bronić tego pisu, pisząc, że platfusy gorsze! Bądź ponad to! You can do it!

No tak, bo jarek klaskał na stojąco w sejmie na cześć trumpa, choć potem twierdził że nie, i mówił, że Izrael miał prawo atakować Iran, bo on mu zagraża. To w Twoim rozumowaniu lepsze? OK ;-) Jasne, że radzio powinien mieć jaja. Powinien walić i w pomarańczowego klauna i w żydów, ale z kolei jarek, batyr i spółka czapkują i trumpowi, i żydom. To ma być lepsze? Niech Ci będzie ;-) Jeszcze gdyby coś z tego Polska miała, a ma gówno.
Trochę już się o różne rzeczy spieramy i wiesz dobrze, że ja jestem za twardą dekomunizacją tej jebanej żydokomuny.

Po 89 powinna się mam troszeczkę populacja narodu zmniejszyć to może teraz by było lepiej, ale wiadomo okrągły stół zbawił świat.
Nie staraj się zawsze bronić tego pisu, pisząc, że platfusy gorsze! Bądź ponad to! You can do it!
Przecież nie raz pisałem, że jebać jednych i drugich, bo to takie same chuje. W kwestii pejsów to po akcji Brauna ze świeczkami maski opadły i wyszło kto jest od kogo, a teraz to już dokładnie widać wszystko.

już @Siwy25_1 wystarczająco wyjaśnił chama/tchórza z chobielina
Dlaczego do niego się konkretnie dopierdoliłem? Bo udawał, że ma jaja, reszta ćwoków okrągłostołowych zawsze byli posłuszni koszernym. To co mogłem napisać, kaczor znowu nie zajął stanowiska? come on

Nie rozumiem jak to może nie wywoływać zdziwienia u Ciebie...

Trochę już się o różne rzeczy spieramy i wiesz dobrze, że ja jestem za twardą dekomunizacją tej jebanej żydokomuny.

Po 89 powinna się mam troszeczkę populacja narodu zmniejszyć to może teraz by było lepiej, ale wiadomo okrągły stół zbawił świat.

Przecież nie raz pisałem, że jebać jednych i drugich, bo to takie same chuje. W kwestii pejsów to po akcji Brauna ze świeczkami maski opadły i wyszło kto jest od kogo, a teraz to już dokładnie widać wszystko.
Braun też niestety zyd. Sprawdź swoje geny i czy napletek wystarczająco długi żeby ewentualnie dłuższe pejsy zrekompensować :lol:

Braun też niestety zyd. Sprawdź swoje geny i czy napletek wystarczająco długi żeby ewentualnie dłuższe pejsy zrekompensować :lol:
A ukrainiec znowu po ukraińsku, patrz i ucz się:

Braun też niestety żyd. Sprawdź swoje geny i czy napletek wystarczająco długi żeby ewentualnie krótsze pejsy zrekompensować :lol:

zrekompensować coś czymś.... logika saszka

Pewnie o to chodziło, nie dziękuj,
język polski trudny, wiadomo.

A ukrainiec znowu po ukraińsku, patrz i ucz się:

Braun też niestety żyd. Sprawdź swoje geny i czy napletek wystarczająco długi żeby ewentualnie krótsze pejsy zrekompensować :lol:

zrekompensować coś czymś.... logika saszka

Pewnie o to chodziło, nie dziękuj,
język polski trudny, wiadomo.
Jebie to. :lol:

już @Siwy25_1 wystarczająco wyjaśnił chama/tchórza z chobielina
Dlaczego do niego się konkretnie dopierdoliłem? Bo udawał, że ma jaja, reszta ćwoków okrągłostołowych zawsze byli posłuszni koszernym. To co mogłem napisać, kaczor znowu nie zajął stanowiska? come on

Nie rozumiem jak to może nie wywoływać zdziwienia u Ciebie...
Nie zamierzam radzia bronić, bo to buc, narcyz i bufon. To że jarek jest koszerny to nie dziwi.

Trochę dziwi, że płaszczak i przydacz by tam chcieli wysyłać łokręty jakby mieli -- i nikogo to nie oburza, ten ich serwilizm, jednak troszkę dziwi. Jakby byli platfusami, to byłoby larum ;-) Mocno dziwi też, że Batyr siedzi jak mysz pod miotłą. Aż tak bardzo boi się swojego pomarańczowego mentora? ;-)

Nie zamierzam radzia bronić, bo to buc, narcyz i bufon. To że jarek jest koszerny to nie dziwi.

Trochę dziwi, że płaszczak i przydacz by tam chcieli wysyłać łokręty jakby mieli -- i nikogo to nie oburza, ten ich serwilizm, jednak troszkę dziwi. Jakby byli platfusami, to byłoby larum ;-) Mocno dziwi też, że Batyr siedzi jak mysz pod miotłą. Aż tak bardzo boi się swojego pomarańczowego mentora? ;-)
Jak to nie oburza?
Wystarczy policzyć lajki,
przypominam - odnośnie komentarza gościa który jednak nie rządzi i nie ma w tej sprawie za wiele do gadania. A Radek jednak ma i gieroja grał.
20260112_135600.jpg

To tak jakbym się oburzał co hołownia napisał, pośmiał bym się ale czy oburzał?

Spanowski tylko przyklasnął ;)

Back