Coś w tym może być. Mroczna natura wegetarianizmu.Czyli można dostrzec wspólne instynkty u wegetarian i psów. Psy też robią się agresywne od surowego mięsa. Tylko, że one dopiero jak zjedzą, wege wystarczy, że popatrzą.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Coś w tym może być. Mroczna natura wegetarianizmu.Czyli można dostrzec wspólne instynkty u wegetarian i psów. Psy też robią się agresywne od surowego mięsa. Tylko, że one dopiero jak zjedzą, wege wystarczy, że popatrzą.
Musisz więcej po Kazimierzu się bujać, bo nie mam kogo o knajpy pytać:(Niestety :(
Daleko :(Musisz więcej po Kazimierzu się bujać, bo nie mam kogo o knajpy pytać:(
Alma/Piotr i Paweł /jeśli Wrocław to EpiCoś mi dzisiaj odjebało i kupiłem tak: Dżem niskosłodzony, Pieczywo chrupkie z blonnikiem, cukier trzcinowy, sól himalajską i masło orzechowe (90% orzechy, ogólnie szukałem masła z migdałów ale nie mam pojęcia gdzie takowe znalezc)
To tylko ALMA mi została do sprawdzenia, dzięki.Alma/piort i Paweł /jeśli Wrocław to Epi
Cukier trzcinowy bo?Coś mi dzisiaj odjebało i kupiłem tak: Dżem niskosłodzony, Pieczywo chrupkie z blonnikiem, cukier trzcinowy, sól himalajską i masło orzechowe (90% orzechy, ogólnie szukałem masła z migdałów ale nie mam pojęcia gdzie takowe znalezc)
bo jest o wiele mnie przetworzony niż cukier białyCukier trzcinowy bo?
To ile jesz ze to ma znaczenie?bo jest o wiele mnie przetworzony niż cukier biały
ja po prostu za duzo ostatnio cukrów prostych wpierdalam i rezegnuje ze słodyczy, a cukier biały zamieniłem na ten.To ile jesz ze to ma znaczenie?
Cały czas pamiętałem o tym przepisie i jutro mam zamiar go w dogodnych warunkach wykorzystać . Jedno pytanko skunie - ziemniaki doprawiasz przed smażeniem jakimś rozmarynem, innymi ziołami lub przyprawami z papierka, czy rzucasz bez niczego wychłodzone na rozgrzany olej?Przepis na Bankowe Jebanko
Przepis ten stosowalem w roznych wersjach, glownym skladnikiem musi byc serce. Chodzi o ksztalt. W czasach liceum a potem studiow dzieki tej tajemnej recepturze zbeszczescilem kilkanascie niewiast, zupelnie nieswiadomych mego podstepu.
Na tegoroczne walentynki sprawdzilem czy to wciaz dziala. No i dziala jak pojebane ;)
skladniki na Szybkie Jebanko:
400g poledwiczki wieprzowej
250g swierzego szpinaku
1kg ziemniakow
1 brokul
sol, pieprz
oliwa
zaczynamy od oczyszczenia poledwiczki z blon. wycinamy je ostrym nozem trzymajac za blone delikatnie wsuwamy noz i lecimy powoli przez cala dlugosc. Poledwice kroimy na 2cm kawalki pod lekkim skosem
kazdy kawalek rozgniatamy reka, solimy i pieprzymy z obu stron
Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry 1cm
ogarniamy foremke w ksztalcie serca i wycinamy serduszka z ziemniakow
polecam wlozyc te serca do bardzo zimnej wody/wody z lodem na 10 min przed smazeniem, beda wtedy zlociste a nie spala sie.
szpinak wrzucamy do gara z roztopiona lyzka masla na 6/10 mozliwosci kuchenki i co chwile mieszamy przez jakies 5 min az bedzie taki efekt, solimy i pieprzymy
jak mamy gotowy taki zestaw
grzejemy olej do ziemniakow na jednej patelni, zagotowujemy wode w garnku na brokuly (szczypta soli i szczypta cukru) i zaczynamy smazyc
ziemniaki smazymy z 8 min, brokuly maja byc al dente czyli z 3 min po wrzuceniu na wrzatek
na rozgrzanej oliwie (8/10) smazymy poledwiczki po 1,5 min z kazdej strony, powinny byc zarumienione z zewnatrz ale lekko rozowe w srodku
serducha odsaczamy z tluszczu (na papierze kuchennym albo na sitku), brokuly to samo, poledwiczkom dajemy 2 minuty bez ognia zeby sobie doszly.
wykladamy szpinak na talerz, na niego porcje poledwiczek a reszta jak na obrazku
jemy, popijamy winkiem, czarujemy i prowadzimy do lozka.
SMACZNEGO!
Nie doprawiam przed. Mozesz w oleju przyprazyc czosnek i rozmaryn przed smazeniem ziemniakow zeby dodac troche smaku.Cały czas pamiętałem o tym przepisie i jutro mam zamiar go w dogodnych warunkach wykorzystać . Jedno pytanko skunie - ziemniaki doprawiasz przed smażeniem jakimś rozmarynem, innymi ziołami lub przyprawami z papierka, czy rzucasz bez niczego wychłodzone na rozgrzany olej?
Szkoda że nie jem kanapek. Robią bardzo fajne mięso do smarowania, taki francuski przetwór, nie pamiętam nazwy.
Rillettes de porc/canard. Mistrzostwo. Ale nie z tej firmy od Combra.Szkoda że nie jem kanapek. Robią bardzo fajne mięso do smarowania, taki francuski przetwór, nie pamiętam nazwy.
I to sa naprawde konserwy na poziomie? Ile za sztuke?
Nie wiem. Dzisiaj znalazłem taką reklamę.I to sa naprawde konserwy na poziomie? Ile za sztuke?
ciekawe jaki to ma skladNie wiem. Dzisiaj znalazłem taką reklamę.
Dobryciekawe jaki to ma sklad
Od malarza?Kiedyś robiłem, ale nie pamiętam przepisu. Teraz się wycwaniłem i kupuje pieczone od malarza.
Za to bardzo chętnie pomogę zjeść, choć zaraz będę miał żeberka :D