1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kulinaria

Discussion in 'Suplementacja i Odżywianie' started by Tsubasa, Apr 4, 2014.

  1. Tsubasa

    Tsubasa WSOF
    Heavyweight

    Dołączył:
    Aug 12, 2011
    Komentarze:
    3,578
    Zdobyte Lajki:
    104
    Punkty:
    1,190
    Temat dla miłośników jedzenia, którzy niekoniecznie są na restrykcyjnej diecie, czy lubią dobrze zjeść nie patrząc na kalorie. Dla tych, którzy mogą podzielić się ciekawymi przepisami, czy trickami, które mogą się przydać w kuchni każdemu z nas. Również dla tych, którzy chcą nauczyć się gotować, czy dowiedzieć co się robi z awokado, będzie to miejsce, w którym mogą zadawać pytania. :-)
     
  2. dobryskun

    dobryskun WSOF
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 19, 2011
    Komentarze:
    3,296
    Zdobyte Lajki:
    3,026
    Punkty:
    1,190
    zeby obrane jablka nie ciemnialy skrop je sokiem z cytryny
     
  3. baju

    baju #ThereIsOnlyOne Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Aug 8, 2012
    Komentarze:
    21,965
    Zdobyte Lajki:
    21,090
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    eeeeeej, jak ktos patrzy na kalorie tez moze wrzucac wszystko! piersi z kurczaka, jajka, omlety, pizze czy inne miecho fajne, jak ktos ma jakies sprawdzone przepisy to jechac. :)



    ja ostatnio jaram sie 200g makaronu spaghetti, 200g indyka mielonego miesa, przecier pomidorowy, przyprawic sola i pieprzem, proste, a wchodzi perfekt. uwielbiam indyka mielonego.
     
  4. Comber

    Comber UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Jun 11, 2011
    Komentarze:
    13,787
    Zdobyte Lajki:
    12,068
    Punkty:
    1,190
    Wrzucać foty żarcia!
     
  5. PanPinezka

    PanPinezka Oplot Challenge
    Welterweight

    Dołączył:
    Jan 18, 2012
    Komentarze:
    57
    Zdobyte Lajki:
    1
    Punkty:
    790
    Płeć:
    Male
    Klawy temat:) Ostatnio wkreciłem się w gotowanie, z czego pewnie zadowolona jest moja kobieta. Nawet kupiłem blender do szejków, past i zup kremów.



    W tym tygodniu zrobiłem smaczne tortille na wyczucie bez przepisu żadnego:



    - cebula



    - 2-3 ząbki czosnku [w sumie ile kto woli]



    - 2 puszki pomidorów



    - 1 puszka kukurydzy



    - 1 pierś z kurczaka



    - ok 2/3 puszki fasoli czerwonej



    - trochę świeżego oregano [osobiście pierwszy raz robiłem ze świeżym więc uprzedzam by nie przesadzić bo może zdominować smak i być lekko gorzkie],



    - sól, pieprz, papryka do smaku



    wszystko klawo usmazone, tortille podgrzane chwilę w piekarniku, wyłożone rukolą, odrobiną mozarelli [eksperymentowałem:)]



    Wyszły 4 mega napchane tortille [z biedrony]. Pascal ani inny Makłowicz ze mnie nie jest ale było smaczne:)
     
  6. Masu

    Masu UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Oct 15, 2011
    Komentarze:
    19,527
    Zdobyte Lajki:
    17,405
    Punkty:
    1,190
    Baju usmaż mięso przed zmieszaniem!
     
  7. Gaara

    Gaara UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Apr 15, 2011
    Komentarze:
    17,477
    Zdobyte Lajki:
    16,645
    Punkty:
    1,190
    200 g makaronu za chuj nie zjem, to prawie pół paczki
     
  8. Comber

    Comber UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Jun 11, 2011
    Komentarze:
    13,787
    Zdobyte Lajki:
    12,068
    Punkty:
    1,190
    Ja też nie. 100 g i jestem jak balon.
     
  9. dobryskun

    dobryskun WSOF
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 19, 2011
    Komentarze:
    3,296
    Zdobyte Lajki:
    3,026
    Punkty:
    1,190
    Trybowany indyk z farszem z peczaka, grzybow, suszonych pomidorow, cebuli i czosnku z garscia natki kolendry z pieczonymi ziemniaczkimi migdalowymi. z niedzieli :)



    przed



    [​IMG]



    i po



    [​IMG]
     
    Scurvol likes this.
  10. Saenchai

    Saenchai Moderator Cohones

    Dołączył:
    Jun 7, 2011
    Komentarze:
    2,738
    Zdobyte Lajki:
    761
    Punkty:
    1,190
    Juz od dawna myslalem nad zalozeniem podobnego tematu, oby sie ladnie rozwijal. Ja ostatnio wpierdalam non toper pizze pita. Kupuje chleb pita, robie sos z pomidorow z puszki (po prostu przyprawiam oregano, bazylia, sola i pieprzem i wszystko miksuje na gladka mase w blenderze) dodaje sobie ananasa, szynke i mozzarelle, potem do pieca na ok 3-4 min temp 220 stopni. Makrosy wygladaja tez calkiem zacnie, moj ulubiny sposob na wbijanie wegli podczas sezonu masowego.
     
  11. Fresh

    Fresh UFC
    Lightweight

    Dołączył:
    Jul 19, 2012
    Komentarze:
    9,009
    Zdobyte Lajki:
    3,967
    Punkty:
    1,190

    zapewne chodzi o wage makaronu po ugotowaniu a nie suchego :)
     
  12. Saenchai

    Saenchai Moderator Cohones

    Dołączył:
    Jun 7, 2011
    Komentarze:
    2,738
    Zdobyte Lajki:
    761
    Punkty:
    1,190
    @baju



    Wpierdalasz 200 gr makaronu na raz i mowisz, ze masz problem z nabiciem 2.5 tysiecy kalorii? WTF?
     
  13. baju

    baju #ThereIsOnlyOne Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Aug 8, 2012
    Komentarze:
    21,965
    Zdobyte Lajki:
    21,090
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    200g ugotowanego, to jest okolo 100g suchego, nawet troche mniej. nabijam kolo 2.4 teraz bez problemu. mieso tacke z indykpola 500g smaze i rozkladam na dwa posilki, dwie kolacje zazwyczaj. :)



    makaronu to ja moglbym jesc i jesc! chociaz czasem mam ochote na ziemniaki. przepisy na frytki z piekarnika niech ktos pisze sprawdzone. :)
     
  14. Saenchai

    Saenchai Moderator Cohones

    Dołączył:
    Jun 7, 2011
    Komentarze:
    2,738
    Zdobyte Lajki:
    761
    Punkty:
    1,190
    @Baju



    Kupuje Aviko Zig zag wkladac do piekarnika, az sie przyrumienia. niecale 4g fatu na 100 g (z tego co pamietam).
     
  15. baju

    baju #ThereIsOnlyOne Cohones MMARocks

    Dołączył:
    Aug 8, 2012
    Komentarze:
    21,965
    Zdobyte Lajki:
    21,090
    Punkty:
    3,190
    Płeć:
    Male
    serio z tym fatem? ostatnio patrzalem w biedrze byly tylko biedronkoooowe i mialy ponad 10 na 100 jak nie wiecej. musze ogarnac Aviko!



    ostatnio gdzies na fejsie widzialem przepisy na fryty z ziemniakow w piekarniku z takimi fajnymi makrosami, ale nie pamietam gdzie. wygladaly dooobrze.
     
  16. RenatoLaranja

    RenatoLaranja Moderator Cohones

    Dołączył:
    Dec 11, 2012
    Komentarze:
    2,516
    Zdobyte Lajki:
    217
    Punkty:
    790
    Najlepsze danie:
    Tunczyk z puszki w kawałkach - awokado - ocet balsamiczny. Nic więcej nie trzeba.
    Może kiedyś wrzucę przepiś do zajebistego tajskiego, które robie.
     
  17. _Logan_

    _Logan_ PRIDE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2010
    Komentarze:
    6,291
    Zdobyte Lajki:
    4,703
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Tajska zupa Jurasa:







    Pierwsze co pomyślałem - tak wiele składników, będzie czuć smak każdego z nich ? Ktoś miał doświadczenia z taką zupą ?
     
  18. dobryskun

    dobryskun WSOF
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 19, 2011
    Komentarze:
    3,296
    Zdobyte Lajki:
    3,026
    Punkty:
    1,190
    jak masz wyczulony smak to odroznisz kazdy z osobna (sa tacy co wymienia dokladny sklad), dla zwyklego czlowieka bedzie albo pyszna i gladka albo niezjadliwa. urok tajskiej kuchni ;)
     
  19. gumoleon

    gumoleon KSW
    Featherweight

    Dołączył:
    Sep 19, 2012
    Komentarze:
    5,048
    Zdobyte Lajki:
    1,298
    Punkty:
    490
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Silient Hill
    czekam na grill time... już blisko :-)



    edit: przynajmniej w rejonie Polski, w którym mieszkam.
     
  20. slowik_1991

    slowik_1991 ONE FC
    Middleweight

    Dołączył:
    Apr 10, 2010
    Komentarze:
    2,487
    Zdobyte Lajki:
    7
    Punkty:
    1,190
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Im Auwelt
    @gojilla w szwablandzie już wystartował, u nas pierwsze odpalanie mieliśmy tydzień temu w sobotę.



    Co do przepisów może wrzuce przepis na całkiem dobrą pierś z kurczaka bez panierki. Ogólnie do smażenia czego kolwiek w chuj dobre jest masło, potrawy smakują całkiem inaczej, szkoda tylko, że to w sumie najgorszy tłuszcz ;/ Dlatego większość rzeczy z piekarnika się teraz wcina żeby bez tłuszczyku było ;)
     

Share This Page