Zoologia , czyli o zwierzętach, owadach i innych takich.

Ekipa

Polish-20250520-192721662.jpg

Polish-20250520-192759201.jpg

klasyczny samiec, nogi na kanapie, stara przyniesła strawy to łaskawie dupę podniósł do kuchni
:juanlaugh:
Pająki solo to się trzyma samice. Dłużej żyją jak u ludzi. Samiec służy tylko do kopulacji a potem można go nawet zajebać lub przepędzić a w najlepszym razie zignorować.
Edit "skurwiel" w sensie że ptasznik.

Pająki solo to się trzyma samice. Dłużej żyją jak u ludzi. Samiec służy tylko do kopulacji a potem można go nawet zajebać lub przepędzić a w najlepszym razie zignorować.
Edit "skurwiel" w sensie że ptasznik.
Biedne chłopiska, kurwa, zawsze najgorzej.

To drewno nie zacznie gnić?
Drewno gotujesz i suszysz. Nie bierzesz też świeżego tylko ścięte po kilku sezonach. Jednak nawet preparowane może gnić po dłuższym czasie bo pająk wymaga dużej wilgotności. U jaszczurki nie ma tego problemu bo tam jest klimat pustynny. 32 stopnie i niska wilgotność.

O ja cie kurwa pierdole:joe:.Kobra królewska, największy z jadowitych węży. Jebany potwór, chodź są jeszcze dłuższe ten egzemplarz wyjątkowo podtuczony

w ogóle ziomek do marko hunto podobny:crazy:

O ja cie kurwa pierdole:joe:.Kobra królewska, największy z jadowitych węży. Jebany potwór, chodź są jeszcze dłuższe ten egzemplarz wyjątkowo podtuczony

w ogóle ziomek do marko hunto podobny:crazy:

Tesciową bierze na raz

Dziś byłem z psicą u Słowackich magików na szkoleniu i trochę pracy jeszcze przed nami, ale jest dobrze!

Jaki był profil szkolenia?

Mnie z kolei dzieciaki wyciągnęły do schroniska "bo młody owczarek niemiecki będzie do adopcji".

Młody niestety nie jest, 2-4 lata tak na oko. 35kg?

Pies "w typie" niemieckiego. Jest stabliny, lubi inne psy, nie boi sie ich i nie odpowiada na zaczepki, spokojnie czeka co będzie dalej. Psy po wyszczekaniu się, chyba defensywnym, podchodziły i koniec końców było spokojne wąchańsko. Natomiast jest to pies dorosły no i troche z tym lipa, szczeniak jednak to szczeniak.

Reaguje na delikatne sygnały ze smyczy, nie trzeba się z nim siłować. Daje się wszędzie dotykać. Jest trochę masywniejszej budowy niż ON, tak mi się zdaje. Zadek jednak ma mocno obnizony i mialem wrazenie ze zobaczylem raz jak lewa tylna mu jakos inaczej poszla w biegu. Pysk krótszy, głowa masywniejsza niż u ON.

Nie jest wyczulony na człowieka, w sensie troche czasem ignoruje ludzi. To byc moze by sie z czasem zmienilo, w koncu teraz my jakieś randomy, ale może i tak by zostało... Natomiast na pewno nie ma mowy o jakimś cyrkowaniu i precyzyjnym ułożeniu...

50/50, jutro idziemy na kolejny spacer z nim. Zobaczymy.

Może jeden będzie ze schroniska, drugi szczeniak, nie wiem jeszcze.

GjW39vn.jpeg

Last edited:
  • Like
Reactions: JB_
Jaki był profil szkolenia?

Mnie z kolei dzieciaki wyciągnęły do schroniska "bo młody owczarek niemiecki będzie do adopcji".

Młody niestety nie jest, 2-4 lata tak na oko. 35kg?

Pies "w typie" niemieckiego. Jest stabliny, lubi inne psy, nie boi sie ich i nie odpowiada na zaczepki, spokojnie czeka co będzie dalej. Psy po wyszczekaniu się, chyba defensywnym, podchodziły i koniec końców było spokojne wąchańsko. Natomiast jest to pies dorosły no i troche z tym lipa, szczeniak jednak to szczeniak.

Reaguje na delikatne sygnały ze smyczy, nie trzeba się z nim siłować. Daje się wszędzie dotykać. Jest trochę masywniejszej budowy niż ON, tak mi się zdaje. Zadek jednak ma mocno obnizony i mialem wrazenie ze zobaczylem raz jak lewa tylna mu jakos inaczej poszla w biegu. Pysk krótszy, głowa masywniejsza niż u ON.

Nie jest wyczulony na człowieka, w sensie troche czasem ignoruje ludzi. To byc moze by sie z czasem zmienilo, w koncu teraz my jakieś randomy, ale może i tak by zostało... Natomiast na pewno nie ma mowy o jakimś cyrkowaniu i precyzyjnym ułożeniu...

50/50, jutro idziemy na kolejny spacer z nim. Zobaczymy.

Może jeden będzie ze schroniska, drugi szczeniak, nie wiem jeszcze.

GjW39vn.jpeg

Dzieciaki już duże?

Popieram jak najbardziej dawanie drugiego domu psiakom że schronisk ale to będzie już zwierzak z bagażem doświadczeń, czasem z zaniedbaniami w kwestii zdrowia, u ON choroby kręgosłupa to ciężka sprawa.

Lepiej przemyśleć sprawę dwa razy by później nie odsyłać psiaka z powrotem do schroniska.

Back