Zapasy || Judo

Nie ma się co dziwić, że zapasy u nas kuleją bo to jest efekt działań tych leśnych dziadów z PZZ. Te pompowania to dla mnie bez sensu w treningu zapasiora, ale no zobaczymy jakie będą tego efekty na IO'24. Na pewno na ten moment mieszam kalistenike z różnymi rzeczami, a sprawność idzie jak wściekła. Same rozmaite skoki jak bardzo dużo dają dynamiki. Ostatnio fajnie zauważyłem jak sporo daję takie cięcie ręczną piłą - świetne urozmaicenie treningu. Jeszcze drewna sporo przyszło to będę rąbał niczym typowa stara szkoła. Będzie pizdnięcie szło!

Nie ma się co dziwić, że zapasy u nas kuleją bo to jest efekt działań tych leśnych dziadów z PZZ. Te pompowania to dla mnie bez sensu w treningu zapasiora, ale no zobaczymy jakie będą tego efekty na IO'24. Na pewno na ten moment mieszam kalistenike z różnymi rzeczami, a sprawność idzie jak wściekła. Same rozmaite skoki jak bardzo dużo dają dynamiki. Ostatnio fajnie zauważyłem jak sporo daję takie cięcie ręczną piłą - świetne urozmaicenie treningu. Jeszcze drewna sporo przyszło to będę rąbał niczym typowa stara szkoła. Będzie pizdnięcie szło!
Buszując po necie natrafiłem na klub https://kavkaz.pl/ w Warszawie. Po filmikach widzę, że chłopaki raczej nie trenują od wczoraj a klub ma 2 lata dopiero. Więc chyba przyjechali oni z Gruzji posiadając już umiejętności. Z tego co piszą to na zapasy mogą chodzić również dorośli, a w dodatku mają sambo/judo. Trenerzy mówią po polsku. Cena 200pln miesiąc i można chodzić na wszystko. Przez braki sekcji zapasów dla dorosłych w większości kraju, oraz to że mają sambo klub wydaje się być idealny.

Buszując po necie natrafiłem na klub https://kavkaz.pl/ w Warszawie. Po filmikach widzę, że chłopaki raczej nie trenują od wczoraj a klub ma 2 lata dopiero. Więc chyba przyjechali oni z Gruzji posiadając już umiejętności. Z tego co piszą to na zapasy mogą chodzić również dorośli, a w dodatku mają sambo/judo. Trenerzy mówią po polsku. Cena 200pln miesiąc i można chodzić na wszystko. Przez braki sekcji zapasów dla dorosłych w większości kraju, oraz to że mają sambo klub wydaje się być idealny.
To mam pierwszy i jedyny powód, żeby się wyprowadzić do Warszawy :muttley: Widziałem kilka ich filmików na YT, zajebiście i powinna być taka sekcja w 20 innych miejscach w Polsce.

Ja chyba wiem o czym piszesz bo gdzieś mi to mignęło, ale może w tym wszystkim jest metoda? To znaczy pogadać z jakimiś ukrami/gruzinami bo jest ich tutaj trochę w naszym kraju. Może któryś by miał wiedzę typowo zapaśniczą to by było co robić? Trzeba by pokombinować i montować coś bo bjj jest dla pedałów haha

Wrestlerek do Warszawy to jeszcze do Roszkiewicza by można było wbijać

U mnie w Trójmieście to jest ZKS Granica, Ajas Gdańsk, Wrestling Morena Żukowo - tylko to wszystko klasyki

Na Złomiarzu niby 2x tyg. robią zapasy, a tak to bjj

Wczoraj byłem na gościach i był facet, który pracuje w firmie, gdzie czyszczą różne ziarna. Praca polega między innymi na przenoszeniu 25 kg worków przez całą zmianę. Powiedział, że mają 3 kolesi z Uzbekistanu to są nie do zajebania. Jeszcze nie widział takich wytrzymałych i silnych ludzi, a sam trenuje i jest 90+ kg, więc też ułomek nie jest. Potem się dziwić, że brodacze z Wielkiego Stepu łamią naszych w klatce jak zapałki.

Wczoraj byłem na gościach i był facet, który pracuje w firmie, gdzie czyszczą różne ziarna. Praca polega między innymi na przenoszeniu 25 kg worków przez całą zmianę. Powiedział, że mają 3 kolesi z Uzbekistanu to są nie do zajebania. Jeszcze nie widział takich wytrzymałych i silnych ludzi, a sam trenuje i jest 90+ kg, więc też ułomek nie jest. Potem się dziwić, że brodacze z Wielkiego Stepu łamią naszych w klatce jak zapałki.
To jest właśnie czysta siła czynnościowa

I w taki sposób należy trenować. Własne ciało+ nieporeczne przedmioty + niewygodny teren

IMG_0451.jpg
Dzisiaj dobra walka w wolniaku i nasz klasyk walczy o brąz.

Szkoda tego Yazdaniego, ale wojownik z krwi i kości z niego. Można by powiedzieć, że taki prawdziwy wygrany za swoją postawę. Niesamowici są ci zawodnicy pod względem atletyzmu. Nic tylko inspirować się, czerpać!

@Wrestlerek Te gumy DopamineO zajebiste, ale no chyba lepiej coś z leroy wyrwać lub ewentualnie thornfit

Radek Baran - fajnie się pokazał, chociaż tych ataków mogło być więcej bo wielki Ukrainiec wolny jak wóz z węglem

Zbyszek Baranowski - ok, choć początek taki sobie....Mołdawianin wykorzystał, że Zbyszek chyba jeszcze się nie obudził....dobre zejścia do nóg i wybrony

Najlepsza była walka Magomedova - Azera z Dominikaninem... wyszedł sobie na sparing, niespecjalnie się zmęczył ....

Back